• BIST 8860.3
  • Altın 2923.448
  • Dolar 34.2561
  • Euro 37.4046
  • Manisa 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Efsane Ekim Ayı Kampanyalar Banco’da!
  • Erkek Şoför Aranıyor
  • Emekli Gece Bekçisi Aranıyor
  • Ön Saha (Pompacı) Aranıyor
  • İngilizce Konuşma Kulübü Dersleri 12 Ekimde Başlıyor
  • Gençlerimizin ‘Günaydın Çorbası’ Bizden!
  • Hızlı Okuma ve Anlama Kursu Deniz Kurs Merkezinde
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Bay Eleman Aranıyor
  • Bay Bayan Vasıfsız İşçi Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısının 2. oturumu gerçekleştirildi

Okunma Sayısı: 149
Akhisar Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısının 2. oturumu gerçekleştirildi
Akhisar Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumu yapıldı. Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “2025-2029 Stratejik Planımızı ele aldığımız Akhisar Belediyesi Ekim ayı meclis toplantımızın 2. oturumunu tamamladık.

Akhisar Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısının 2. oturumu gerçekleştirildi

Haber Merkezi

Akhisar Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumu yapıldı. Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “2025-2029 Stratejik Planımızı ele aldığımız Akhisar Belediyesi Ekim ayı meclis toplantımızın 2. oturumunu tamamladık. Alınan kararların Akhisar’ımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve gündem ile ilgili konuşan Başkan Besim Dutlulu, şu ifadelere yer verdi; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı geliyor biliyorsunuz. 101. yıldönümünü kutlayacağımız bu bayram bizim için en önemli bayram; şimdiden kutluyorum. Eğer bu ülke bir kişinin, bir şahsın, bir ailenin elinde değil de cumhurun her ferdinde, ülkedeki her vatandaşınsa bu Cumhuriyet sayesindedir. Biz ne zaman ki saltanattan, padişahlıktan, krallıktan kurtularak Cumhuriyete geçtik, o zaman birey kavramı kazandık. Bize, Cumhuriyet ile birlikte birey olma kavramını kazandıran, bizi kulluktan çıkararak bir millet yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına sonsuz minnettarlığımı sunuyorum. Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum”

“Anayasanın ilk 4 maddesine dokunmaya kimsenin gücü yetmez” diyerek gündemdeki tartışmalarla ilgili fikrini söyleyen Başkan Dutlulu, “Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde iktidar partisinin dile getirmesiyle birlikte anayasanın ilk 4 maddesi ile ilgili bir gündem oluştu. Ben Akhisar’ın bir ferdi, Akhisar’ın bir evladı olarak Anayasamızın ilk 4 maddesinin değişmesini isteyecek bir Akhisarlı olduğunu düşünmüyorum. İktidar bunu neden zorluyor? Amacı nedir? İnanın ben de bilmiyorum. Kimlerle kapalı kapılar arkasında ne pazarlıklar yapılıyor, düne kadar düşman olanlar bugün nasıl dost oldular, zannetmesinler ki Türk halkı bunların farkında değil. Hepimiz her şeyin çok iyi farkındayız. İlerleyen günlerde kimler kimlerle pazarlık edecek hep birlikte göreceğiz. Türk halkı bu tip siyasi manevraları çok iyi çözüyor. Ama herkes şunu bilsin ki, Anayasanın ilk 4 maddesine dokunmaya kimsenin gücü yetmez” şeklinde konuştu.

 Kadına yönelik şiddet ile ilgili devletin bir an önce önlem alması gerektiğine değinen Başkan Dutlulu, “Benim bahsetmek istediğim bir konu daha var. Geçen gün Akhisar’da çekilmiş bir video seyrettim, çok üzüldüm.  Akhisarlı kadınlara ‘kendinizi güvende hissediyor musunuz? Diyesoruyorlar. Bakın Akhisar Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Gerçekten başka şehirlere göre çok daha güvenli bir şehir. Suç oranları çok daha düşük bir şehir. İşlenen suçlar çok daha basit suçlar. Buraya gelen hakimlerle savcılarla ve emniyet mensupları ile konuşuyorsunuz, olay sayısı çok daha az.  Ama buna rağmen kadınlar kendilerini güvende hissetmediklerini söylüyorlar, ben buna çok üzüldüm. Şu anda ne yazık ki ülkemizde böyle bir korku iklimi oluştu. Türkiye’nin her yerinden kadın cinayet haberleri geliyor. Türkiye’nin her yerinden kadına yönelik şiddet haberleri geliyor. İstanbul sözleşmesini iptal ettik. İnsanlar çıkıyor İstanbul sözleşmesi ile kadına şiddetin ne alakası var diyor? Bu devletin bir duruşuydu, biz bu duruştan geri adım attık. Aynı şekilde bu genel bir psikolojiye yansıdı. Kusura bakmayın, biz kadına şiddeti ciddi bir şekilde araştırmamız gerekirken kadına şiddeti engellememiz gerekirken devletimizi yönetenler işte alkol yüzünden, işte şunun yüzünden diye basit kolaycılığa kaçmaları devlet adamlığına yakışmıyor. Bu mu sadece kadına şiddetin sebebi, Bunları temel eğitimden başlayan, Türkiye’deki temel dilden, TV dizilerine, belki de alkolün aşırı tüketimi, uyuşturucu tüketimi işte bunların hepsinin işinin uzmanları tarafından araştırılıp gerçekten Türkiye Cumhuriyeti kadınlarına devletin sahip çıktığını bizim göstermemiz lazım. Bunu söylemek bile çok utanç verici ama devletin kadınları koruması lazım. Şuan ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti kadınlarımızı koruyamıyor. Türkiye’de kadınlar çok ciddi bir şekilde öldürülüyor, şiddete uğruyorlar. Bunu da ’alkol kullanılıyor o yüzden’ deyip de basitliğe kaçmak çok yanlış. Umuyorum devletimizi yönetenler bu hatadan vazgeçer. Uyuşturucuysa uyuşturucu, alkol ise alkol varsa başka sorunlar incelenmeli. Bakın Diyarbakır’da küçücük çocuğumuz öldürülüyor, Alaşehir’de genç kızımız katlediliyor, Akhisar’da hamile gencecik bir kadın dövülüyor. Yani bunlar istemediğimiz üzüntüyle karşıladığımız Türk milletine yakışmayan davranışlar. Umarım devlet bu işe el koyar suçlulara gereken cezayı verir, uzaklaştırmalar yeterince uygulanır. Bu tip şüpheli durumlarda emniyetimiz anında el koyar ve en önemlisi bu sorunun sebebi olacak konular sebebi olacak toplumsal sorunların da önüne geçilir. Türk toplumu bu değildi inşallah özümüze döneriz. 

Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için biz ne yapıyoruz diye sorarsanız, iki adet Kadın Ve Aile Danışma Merkezimiz var. Ulucami ve Atatürk Mahallesinde, burada sosyolog ve psikologlarımız hizmet veriyorlar. En küçük şüpheli durumda emniyete bildiriyorlar, daha üst konumda hastanelere sevk ediyorlar. Elimizden geldiğince Akhisar halkına destek olmaya çalışıyoruz. Ben buradan tüm Akhisarlı kadınlara sesleniyorum en küçük sorunda kadın aile danışma merkezlerimize danışın. Biz her zaman yanınızdayız” dedi.

Ekim ayı olağan meclis toplantısı 2. oturumunun gündem maddeleri tek tek görüşüldü ve alınan kararlar şöyle oldu:

Gündemin 1. maddesi Yer Tahsisi (Ulucami Mahallesi 1132 Ada 1 Parsel) ile ilgili evrak İmar Komisyonu ile Kanun Nizam Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. maddesi 2025-2029 Yılları Stratejik Plan Taslağı, 3. Maddesi 2025 Mali Yılı Gelir Gider Bütçesi ve 4. Maddesi 2025 Mali Yılı Gelir Tarifesi komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısının 5 Kasım 2024 Salı günü saat 16.00’da olacağı bildirildi.












 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.