• BIST 10851.78
  • Altın 2506.453
  • Dolar 32.6575
  • Euro 35.3243
  • Manisa 31 °C
  • İzmir 31 °C
  • 15 Temmuz Programı Belli Oldu
  • İSG-Çevre Sorumlusu Aranıyor
  • Panel Ebatlama ve Kalite Operatörü Aranıyor
  • Mobilya Üretim Hat Operatörü Aranıyor
  • Yeni Yöntem Eğitim Kurumlarında LGS hazırlıkları 29 Temmuz’da başlıyor.
  • Büyüköncü Ekibimizi Büyütüyoruz
  • Bay Bayan Ekip Arkadaşları Aranıyor
  • Şampiyonluk Kupası Akhisar’a Geliyor
  • Akhisar Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
  • Okul Öncesi ve Çocuk Gelişimi Kursu Başlıyor
  • Beden İşçileri Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Okunma Sayısı: 577
Akhisar Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun yönetiminde Akhisar Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda 5 gündem ve 1 ek gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Akhisar Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Haber Merkezi

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun yönetiminde Akhisar Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda 5 gündem ve 1 ek gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Meclis toplantısı öncesi gündeme dair görüşlerini paylaşan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Sivas katliamının 31. Yıldönümünde hayatını kaybedenleri anarak sözlerine başladı. Başkan Dutlulu, “O gün ölen tüm aydınlarımızın ruhlarına rahmet okuyor, saygıyla anıyoruz. Güzel ülkemizde dil, din, ırk, cinsiyet gibi ayrımcılığın olmadığı, bir daha böyle katliamların yaşanmadığı, toplumsal barışın hakim olduğu, herkesin kardeşçe yaşadığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin daha da güçlendiği bir memleket diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kayseri’de yaşanan olaylarla ilgili de konuşan Başkan Dutlulu, “Ülkemizde ne yazık ki bir mülteci sorunu var. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar mülteci kontrolsüz bir şekilde dolaşamaz. Şu anda Türkiye Avrupa’nın mülteci deposu haline geldi. Ben bu politikanın artık değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Kayseri’de gündeme gelen bu tatsız olayın geleceği belliydi. Bu soruna insani çözümler bekliyoruz. Devletimiz, hükümet bu soruna insani çözümlerle yaklaşmazsa bu tarz sorunlar baş gösteriyor. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Artık, Suriye, Afganistan, Irak gibi ülkelerden gelen insanların devlet kontrolünde ülkelerine geri dönmesi gerekiyor.  Bu konu, sorun yok denilerek üstü kapatılacak hali geçti. Bugün Akhisar’ımızda çok büyük sorunların olmaması yarın olmayacağı anlamına gelmez. Bu Türkiye’nin her yeri için geçerli. Umarım bir an önce bu sorunun da çözümü bulunur” dedi.

ÇAĞLAK KENT PARKI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Seçim vaatleri arasında olan Çağlak Kent Ormanı projesine başladıklarını belirten Başkan Dutlulu, “Çağlak orman alanı için açılan ihaleyi Akhisar Belediyesi olarak aldık. Bu yerin sahibi 20 yıllığına Akhisar halkımız adına Akhisar Belediyesi oldu. Burada kafeterya, restoranlar, çocuklar için oyun alanları, parklar, yürüyüş parkurları, piknik alanları, özellikle geleneksel atlı sporlar için bir alan ve daha sayamayacağım birçok yenilik için bir proje geliştiriyoruz. Biliyorsunuz İstanbul Büyükşehir Belediyemizin kent parkları ile ilgili çok güzel projeleri var. Bizim de arkadaşlarımız bir ekip kurup buraları inceleyecek. Ona göre de güzel bir proje geliştireceğiz. Akhisar’ımızı daha yaşanabilir bir kent yapmak, yeni mesire alanları kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Eğer ülke ekonomimiz daha kötüye gitmezse bu alanı gelecek yaz halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. 

“AKHİSAR’IN TÜM SORUNU BİZİM SORUNUMUZ”

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Akhisar’da yağmur suyu hattı projelerine devam ettiğini belirten Başkan Dutlulu, Akhisar Belediyesi olarak çalışmaları birlikte yürüttüklerini ifade ederek şöyle konuştu; “Akhisar’ın birçok yerinde hala daha yağmur suyu hattı yok. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Atatürk mahallesinde yağmur suyu hattı çalışmaları yaptı; biz de Akhisar Belediyesi olarak oluşan bozuklukları giderdik. Şu anda Atatürk Mahallesi’nde çalışmalarımız devam ediyor, Buradan sonra Hürriyet Mahallesine geçeceğiz. Efendi ve Cumhuriyet Mahallesinde doğal gaz ile ilgili çalışmalarımız olacak. Yine Hürriyet Mahallesi’nde asfalt ihtiyacı olan sokaklarımızda çalışmalarımız olacak. Diğer yıllarda olduğu gibi bu sene de asfalt çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Halkımızdan gelen her talebi değerlendiriyoruz; bu talepleri plan ve program kapsamında çözmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Biz bunu daha önce de söylemiştik şimdi bir daha söyleyelim; ister Manisa Büyükşehir Belediyesi olsun ister Akhisar Belediyesi olsun Akhisar’ın tüm sorunu bizim sorunumuzdur. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek ile birlikte çok daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

“MHP’Lİ MECLİS ÜYESİ AKHİSAR BELEDİYESİ’NİN FAALİYETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ”

Dilek ve temenniler kısmında sokak hayvanları konusu ile ilgili söz alarak konuşan Akhisar Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyesi Harun Binici konuşmasında Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun talimatlarıyla şehre kazandırılan ve geçtiğimiz dönem hizmete başlayan Doğal Yaşam Alanı’nda yapılan yararlı ve doğru işlere değinerek, Akhisar Belediyesi Doğal Yaşam Alanı’nın hem Manisa’daki ilçelere hem de Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyledi.

Binici konuşmasında şunları ifade etti; “Üyesi olduğum Çevre ve Sağlık komisyonu üyeleri ile birlikte Belediyemizin Kayalıoğlu mahallesinde yapmış olduğu sokak hayvanları bakım evini ziyaret edip son günlerde ülkemizin gündeminde olan sokak hayvanları sorunun çözüme kavuşması için yapılan modern ve beklentileri karşılayan tesisin faaliyetlerini yerinde inceledik. Yetkililerden almış olduğumuz sayısal verilere bakınca ve bunları diğer ilçelerle kıyaslayınca belediyemizin sorunun çözümü noktasında doğru işler yaptığını gördük. Bu vesileyle bakımevinde çalışan veteriner hekimlerimize ve tüm personele teşekkür ediyoruz.

Binici ayrıca Akhisar Belediyesinin engellilere yönelik yaptığı hizmetlerin de bir umut ışığı olduğunu söyledi. Binici sözlerini şöyle sürdürdü; “Geçen dönem meclis üyemiz Fikret Türk ile birlikte engelli bir vatandaşımızın evine yaptığımız ziyaret ile alakalı bu ziyarette gördüklerimiz engelli vatandaşımızın hayatını idame ettirebilmesi için belediyemiz tarafından yapılanlar beni derinden etkilemiştir. Kısaca yapılanlara değinmek istiyorum. Evin fiziki yapısını kullanılabilir hale getiren Fen İşleri Müdürlüğümüze, günlük yeme içme ihtiyacını ve rutin temizlik işlerini yapan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze, dışarı çıkıp resmi kurumlar ile ilgili işlerinin halledilmesi hususunda ilgilenen Zabıta Müdürlüğü ekiplerimize teşekkür ederim. Bu hizmetler ile Belediyemizin engelli vatandaşlarımıza bir umut ışığı olduğunu görmek, sosyal belediyecilik anlayışının uygulandığına şahit olmak, beni fazlasıyla mutlu etmiştir. Engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan hizmetleri görmek ve bizlerinde yardımcı ve yönlendirici olması huşunda sosyal yardım işleri müdürlüğümüzce bilgilendirici bir toplantı yapılmasını arz ederim” dedi. Başkan Dutlulu ise gerekli toplantıların yapılması için idari amirlerine direktif verdi.

Konuşmaların ardından Temmuz ayı olağan Meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek görüşüldü ve alınan kararlar şöyler oldu:

Gündemin 1. maddesi 2024 yılı gelir tarife değişikliği teklifinin Plan Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi. 2. maddede yer alan ilçemiz Reşatbey Mahallesi 544 ada 2 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve 3. Maddedeki Hürriyet Mahallesi 540 ada 14 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği İmar komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. maddesinde yer alan Yenidoğan Mahallesi 236 ada 1 parsele yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı İmar Komisyon Raporu komisyondan geldiği şekliyle oy çokluğu ile kabul edildi.

5. maddede taşınmaz satışı ve kiralama ile ilgili Plan Bütçe Komisyon Raporu komisyondan geldiği şekliyle oy çokluğu ile kabul edildi.

Ek gündem maddesi olan mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait Yenidoğan Mahallesi 103 ada 1 numaralı, 101 Ada 1 numaralı parsellerin bir kısmının ve 107 ada 1-2 numaralı parsellerin tamamını kapsayan, 100,00 hektarlık taşınmazın Belediyemizce kiralanması oy birliği ile karar verildi.

Bir sonraki meclis toplantısının 6 Ağustos Salı günü saat 16.00’da olacağı bildirildi.








 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.