• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Manisa 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Gaziler Günü Programı Belli Oldu
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Usta Öğretici Oryantasyon Kursu
  • Akhisar İlçe Nüfus Müdürlüğünden Duyurulur
  • Tecrübeli-Tecrübesiz Personel Alımı Yapılacaktır
  • ASDER Koro Çalışmaları
  • Meslek Lisesi Mezunu ve Beden İşçisi Aranıyor
  • Bay Eleman Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar’ın kurtuluşunun 102. yılı coşkuyla kutlandı

Okunma Sayısı: 843
Akhisar’ın kurtuluşunun 102. yılı coşkuyla kutlandı
6 Eylül 1922 yılında gerçekleşen Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl kutlama etkinlikleri saat 09.30’da Milli Egemenlik Meydanında protokol ve resmi ve özel kuruluş temsilcilerinin çelenk konulmasıyla yapıldı.

Akhisar’ın kurtuluşunun 102. yılı coşkuyla kutlandı
Akhisar Haber Ajansı

6 Eylül 1922 yılında gerçekleşen Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl kutlama etkinlikleri saat 09.30’da Milli Egemenlik Meydanında protokol ve resmi ve özel kuruluş temsilcilerinin çelenk konulmasıyla yapıldı.

Tören yöneticiliğini Akhisar Ticaret Borsası Altıeylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Arif Çiftçi, Akhisar Ticaret Borsası Altıeylül Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Burcu Çobanoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı program Akhisar Ticaret Borsası Altıeylül Ortaokulu Müzik Öğretmeni Murat Anıl Hasdoğan yönetiminde Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal marşı okundu.

Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl kutlama etkinliklerinde gelen mesajların okunmasından sonra Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

 Besim Dutlulu;" Kalbi özgürlük, bağımsızlık ve cumhuriyet ile çarpan, Kuvay-i Milliye Şehri Akhisar’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü kutlu olsun.

Sözlerime başlamadan önce bu toprakları bizlere vatan kılan başta Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için hiç düşünmeden canını feda eden aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazilerimize sağlıklı uzun ömrüler diliyorum. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün bağımsız, özgür ve demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyorsak, esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden, parolası ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ olan Ata’larımız sayesindedir.

Millî Mücadele, Anadolu'nun her karış toprağına yüce milletimizin mübarek kanı ve tertemiz alın teri akıtılarak tarihe yazılmış büyük bir kahramanlık destanıdır.  Türk milletine bu mücadele ruhunu veren en büyük güç, özgürlük ve bağımsızlığa olan inancı ve bitmeyen özlemidir. Akhisar halkı olarak bizler, bize bu cennet toprakları canlarını vererek bırakan atalarımızı asla unutmayacağız. Bugün bize düşen görev, bu şanlı destana yaraşır bir şekilde Akhisar’ımızı her alanda en iyi noktaya taşımaktır. Çünkü bu topraklar bize Ata’larımızın en büyük mirasıdır. Geçmişimizden aldığımız bu mücadele ruhu ile birlikte şanlı Türk Bayrağımızı her geçen gün yükseltecek ve gelecek nesillere layıkıyla devredeceğiz. Bu, her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının asli görevidir. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. İşgal altındaki topraklarda nice düşmanla savaşıp bağımsızlığını ve özgürlüğünü direnerek, savaşarak ilan etmiş bir halkın evlatları olarak, umutsuzluğa kapılmak asla bize yakışmaz. Özellikle bugün, büyük zaferin 102. yıl dönümünde, tarihimizi ve birlik olma gücümüzü hatırlamanın, geçmişten ilham almanın tam zamanıdır. Güzel günler için daha çok çalışmalıyız; elimizi taşın altına koymalı, emek harcamalı ve aydınlık nesillere örnek olmalıyız. Milli Kurtuluş Mücadelemizin zafere ulaşmasında cesareti ve kahramanlığıyla dillerde destan olan Akhisarlılar, bu ülkenin kurucusu, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik saldırılara da hiçbir zaman geçit vermemiştir ve vermeyecektir. Her bir şerefli Akhisar evladı, Mustafa Kemal’in Askeridir.  102 yıl önce Akhisar'da yakılan Milli Mücadele Ateşi ve Kuva-yi Milliye Ruhu bugün de aynı azim, kararlılık ve inançla devam etmektedir. Yüz yılı aşkındır süre gelen Akhisar’ın bu asil duruşunu saygıyla selamlıyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, yürekleri vatan aşkı ile dolu aziz Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm Akhisarlıların 6 Eylül Kurtuluş Günü’nü bir kez daha kutluyorum” dedi.

Akhisar Ticaret Borsası Altıeylül Ortaokulu öğrencileri Hilal Nur Eratak “Bu Vatan Kimin”, Yiğit Emir Aktaş “Bir Yolcuya” şiirlerini okudular. Manisa milletvekillerinin mesajları okunduktan sonra Akhisar Belediyesi Halk Oyunları gösterilerinden sonra tören sona erdi.

Törene Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Av. Bahadır Yenişehirlioğlu, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Albay Hüseyin Borazan, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Adalet Komisyon Başkanı Muhammet Tiryaki, Askeri Erkan, Siyasi Partiler, Daire müdürleri, Oda ve Dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle 6 Eylül kutlama törenleri sona erdi.

Tören sonunda Baro Akhisar Temsilcisi Av. Fatih Meriç, CHP İlçe Teşkilatı, Zafer Partisi İlçe teşkilat ve ADD Başkanı Av. Günhan Bakırlıoğlu Atatürk anıtına çelek koydular.

Akhisar belediye Zabıta ekipleri Reşatbey Mahallesindeki üçgen parktaki anıtına ve Aynalı cami Halit Paşa kabrine çelenk koydular.





























































































 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.