Ali Şefik kimdir?
(1880-1919)
Akhisar'ın asil ailelerinden Selimzâde Raşit Bey ile Alioğulları'ndan Ayşe Hanımın oğludur.
İyi bir eğitim alan Ali Şefik Bey, 5 Haziran 1919'da Akhisar'ın Yunanlılar tarafından işgal edilmesi üzerine kurulan Reddi İşgal Cemiyeti'ne üye olmuş, vatanın savunulması için üzerine düşen görevi bihakkın yapmaya çalışmış, Soma-Eynez, Salihli-Bintepeler arasında II. Tabur kumandanı olarak görev yapmıştır.
Karaosmanoğlu Halit Paşa'nın 1919 senesinde Yunanlılarca şehit edilmesi üzerine Tirkeş-Harmandalı (Dilek Köyü) hattı savunmasında görevlendirildiği sırada, nükseden bir hastalığından dolayı 39 yaşında vefat etmiştir.
Ali Şefik Bey'in annesi Ayşe (Aloğlu) Hanım, biricik oğlunun sağlık sorunundan dolayı vefat ettiği için onun adına 1932 yılında Akhisar'da bir hastahane yaptırmıştır. O dönemin yöneticileri bu binanın okul olarak hizmet vermesini rica etmişler, Ayşe Hanım bu ricayı reddetmemiş ve ALİ ŞEFİK BEY ORTAOKULU adı altında binlerce Ali Şefik yetişmesine vesile olmuştur.
1996 yılında 8 yıllık temel eğitimin kabulüyle birlikte Misak-ı Milli Ortaokulu ile birleştirilen Ali Şefik Bey Ortaokulu binası, önce Öğretmenevi, daha sonra da yıkılarak, temelleri üzerine Akhisar Müzesi yapılmıştır.
Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Ali Şefik Bey'in kabri, Akhisar Aynalı Cami haziresindedir.
Tüm Arşiv ve fotoğraflar, Araştırmacı ve Öğretmen Mustafa Kuzucuk'a aittir.