Bakırlıoğlu’ndan Yeni Bir İlk : “Halk Dershanesi”
Akhisar Haber Ajansı - AHA
CHP Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’ndan sosyal belediyecilik anlayışına dair somut adımlar gelmeye devam ediyor. Alan çalışmaları kapsamında Belediye Otogarı ve Yeniceköy ziyaretlerinde bulunan ve yaptığı ziyaret ve gezilerin amacının, tanıtımın yanı sıra halkın ihtiyaçlarını tespit edip projelendirmeye yönelik olduğunu ifade eden Bakırlıoğlu yine bomba gibi açıklamalarda bulundu. Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada,
“Akhisar’ımızın artık insanı temel alan, sosyal demokrat bir yönetim anlayışına ihtiyacı var. Bizlerin de bu bağlamda kısa vadede uygulamaya koyacağımız önemli projelerimiz olacak.
Belediye bünyesinde kurulacak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile halkımızın ev ev hane hane Aile Durum Tespiti yapılarak aile içindeki engelli, yaşlı, işsiz ve çocuk sayısı belirlenecek ve belediyemiz tarafından gerekli girişimlerde bulunulacaktır.
Bundan sonra eğitimde fırsat eşitliğinin Akhisar’daki adı; belediye bünyesinde kuracağımız “maddi durumu olmayan öğrencilerimize” lise ve üniversiteye hazırlık düzeyinde kurs ve etüt desteği sunacak “Halk Dershaneleri” olacak.
Bunun yanı sıra işverenlerin kalifiye eleman talebini karşılamak ve istihdam olanağı yaratmak amacıyla meslek edindirme kursları ile birlikte kültür ve sanat kurslarını da bünyesinde barındıracak “Halk Üniversitesi” ni kuracağız.
Ayrıca partimiz kadın kolları tarafından da sürdürülen Duyarlı Toplum Gönüllüleri projesi belediyemizce genişletilerek ihtiyaç sahibi ailelerimiz için “Gıda ve Giyim Bankası” olarak faaliyetini sürdürecektir.
Halkımızın gıda konusundaki öncelikli ihtiyaçları için belediyemizce hedeflerimiz arasına konan bir diğer projesi de “Halk Ekmek” olacaktır.
Belediyemizce misafir öğrencilerimiz için lise ve üniversite düzeyinde yurt ve konukevleri açılarak öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılayacağız.
Daha önceleri sürekli istatistiksel olarak DPT(Devlet Planlama Teşkilatı) verilerine dayandırarak dile getirdiğimiz Akhisar’daki boşanma oranları da göz önüne alınarak belediyemizce Aile Psikologları ve Sosyal Hizmet Uzmanlarının görev alacağı “Evlilik Okulu” açılacaktır. Bu okul evlilik öncesinde belediyemize başvuran çiftlere psikolojik destek olanağı sağlayacaktır.
Ayrıca son olarak belediyelerimizde 5393 sayılı Belediye Kanununca zorunlu kılınan “Kadın ve Çocuk Korunma Evleri” açılarak ihtiyaç sahibi kadın ve çocuklarımıza hizmet edecek kurumlar oluşturulacaktır.
Engellilerimiz için de sadece belirli bir bölge değil tüm Akhisar’ımızı “Engelsiz Kent” haline getireceğiz.
Bunlar Akhisar’ımızda yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sigortası olacak ve öncelikli planlarımız arasında yer alan lokal sosyal projelerimiz. Bu toprağın insanları her şeyin en güzeline en iyisine layık, bizlerde bunun bilinciyle halkımızın her kesiminin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikteki projelerimizi sunmaya devam ediyoruz. Toprağıyla suyuyla, zeytiniyle pamuğuyla üreten Akhisar’ımızın güzel ve güneşli günlerini hep birlikte yaratacağımıza inancımız tam. Bu inançla yola çıktık; bu inancın gücüyle yürüyoruz. İşallah hep beraber başaracağız.” diye konuştu.
“Birlikte üretip birlikte kalkınacak bir Akhisar için” çalışacaklarını belirten Bakırlıoğlu, ilgilerinden dolayı Otogar Esnafı ile Yeniceköy halkına teşekkür ederek çalışmasını sonlandırdı.