• BIST 9830.53
  • Altın 3043.728
  • Dolar 35.4907
  • Euro 36.4395
  • Manisa 9 °C
  • İzmir 12 °C
  • Deniz Kurs Merkezleri Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı
  • Yunanca A1 Kursu Açılacaktır
  • Gassallık Kursu Açılacaktır
  • Mazot ve Gübre Desteği İcmal Listeleri Askıya Çıkarıldı
  • 2024 Yılı Yem Bitkileri Desteği Duyurusu
  • Erkek Beden İşçisi Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

CBÜ İstiklal Marşı Kutlama Programı

Okunma Sayısı: 5869
CBÜ İstiklal Marşı Kutlama Programı
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Akhisar Tütün Eksperliği Yüksekokulu (TEYO) Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından Kuva-yi Milliye ve Milli Mücadele'nin Örgütlenişi'nin 90. Yılı Kutlamaları kapsamında İstiklal Marşı'nın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ba

CBÜ İstiklal Marşı Kutlama Programı
Akhisar (Kenan MOLLA)

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Akhisar Tütün Eksperliği Yüksekokulu (TEYO) Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından Kuva-yi Milliye ve Milli Mücadele'nin Örgütlenişi'nin 90. Yılı Kutlamaları kapsamında İstiklal Marşı'nın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başkanlığında TBMM'de 12 Mart 1921 tarihinde kabulünün 88. yıldönümü dolayısıyla 'Kuvayi Milliye'nin Destanı İstiklal Marşı Kutlama Programı' düzenlendi.

Celal Bayar Üniversitesi TEYO Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından 'Kuvayi Milliyenin Destanı İstiklal Marşı' nın kabulünün 88. yılı kutlandı. Akhisar Kaymakamı Mustafa ÇEK, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Abdulvahap Fırat, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan AYDIN, Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Nadir Güven, Akhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Meltem Sesli ve diğer konukların da katıldığı etkinlikte saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından  Atatürkçü Düşünce Kulübü  danışmanı Yrd. Doç. Dr. Aysun Tokmakoğlu yaptığı açılış konuşmasında; “…Halkımızın milli birlik ve beraberlik içinde olması, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasında Kuva-yi  Milliye ruhunun yaşatılması son derecede önemlidir. Burada en büyük görev Türk gençlerine düşmektedir. Gençlerimizin bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğine dair inancımız tamdır. Bu görev anlayışı içerisinde TEYO Atatürkçü Düşünce Kulübü olarak Kuva-yi  Milliye ve Milli Mücadele'nin Örgütlenişi'nin 90.  yılını ve 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen Kuva-yi Milliye'nin destanı olan İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümünü  kutluyoruz…” dedi.

Daha sonra günün anlam ve önemi konusunda konuşan TEYO Müdürü Doç. Dr. Ramazan Gökbunar, “Bugünü anlatırken dünü vurgulayan, dünü anlatırken de geleceğe yönelik kalıcı ifadeler ortaya koyan İstiklâl Marşımız, bir anlamda toplumumuzun özgürlük ve ulusal egemenlik türküsü,   milletimizin ortak bir yürek atımı, birlikteliğimize anlam ve önem katan ulusal duygu birliğinin simgesidir. İstiklal Marşımızda seslendirilen, dile getirilen tarihimiz; ulusal mücadele günlerimizin namus ve şeref abidesine dönüşen şanlı direnişidir. O'nun bir ağızdan söylenişi, egemenliğimizin birlikte haykırılması, Türk'ün Dünya'ya bir meydan okuyuşu ve bağımsızlığımızın göstergesidir. Yüreklerimizde uyandırdığı heyecan, ulusal bilincimizin ve inancımızın kendisidir. Türk Milletini özüne döndüren, okunduğunda işte biz buyuz diyebildiğimiz, bizi kendimize getiren, ruhumuzu, heyecanımızı, inancımızı, kararlılığımızı ve vatan sevgimizi en anlamlı ve vurgulu ifadelerle dile getiren İstiklal Marşımız, tıpkı Kurtuluş Savaşı günlerinde olduğu gibi bugün de Türkiye'nin yükselme ruhunu temsil etmektedir… İstiklal Marşımızın bestelenmesi sırasında konuyla yakından ilgilenen büyük önderimiz Atatürk: “...Bu marş bizim inkılâbımızı anlatır. İnkılabımızın ruhunu anlatır. Bunu ne unutmak ne de unutturmak gereklidir.

İstiklâl Marşı'nda, istiklal davamızı anlatması bakımından büyük bir anlamı olan mısralar vardır.  İstiklal Marşı'nın en beğendiğim yeri "Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet/Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklâl" olduğunu söyledikten sonra "bu milletten asla unutmamasını istediğim mısralar işte bunlardır" demiştir. Coşkulu duygularla sonsuza kadar söylenecek olan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 88. yıldönümünü tıpkı o günkü, gurur ve mutlulukla kutluyor; vatan, millet ve bayrak sevgisi, bağımsızlık aşkı gibi ortak değerler üzerinde şekillenen ulusal mücadelemizi İstiklal Marşı'nın mısralarına sığdırarak, Türk ulusunun sesi olan Mehmet Akif Ersoy'u, saygı ve sevgiyle anıyoruz.” dedi.

Daha sonra Kulüp Başkanı Cihat Balta tarafından 'İstiklal Marşının Kabulü',  Akın Özkan tarafından 'Akif'in Yaşamı ve İstiklal Marşının Besteleniş Öyküsü', Yunus Göker ve Özlem Kaya tarafından 'Kuva-yi Milliye Cepheleri', Seda Yıldırım tarafından 'Akhisar Kahramanları'; Akın Özkan,  Fatih Özdemir, Berhan Nekiz, Gülbendi Ferliler ve Aslı Şanlı tarafından Nazım Hikmet'in 'Kuva-yi Milliye Destanı',  Adem Demirel ve Pervin Yıkılmaz tarafından Mehmet Akif'in 'Cenk Marşı' ve 'Çanakkale Şehitleri',  Adem Demirel tarafından Necip Fazıl'ın 'Sakarya Türküsü” şiirleri okundu. Ayrıca Soner Öztürk, Kemal Burak Aslan, Halil Göksel, İbrahim Ünlü okunan şiirlere enstrümanlarıyla eşlik edip şarklılar söylediler. Tören 10 Yıl Marşı'nın hep birlikte söylenmesiyle sona erdi.

















































  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.