• BIST 9751.85
  • Altın 2818.586
  • Dolar 34.0293
  • Euro 37.9164
  • Manisa 28 °C
  • İzmir 29 °C
  • Gaziler Günü Programı Belli Oldu
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Usta Öğretici Oryantasyon Kursu
  • Akhisar İlçe Nüfus Müdürlüğünden Duyurulur
  • Tecrübeli-Tecrübesiz Personel Alımı Yapılacaktır
  • ASDER Koro Çalışmaları
  • Meslek Lisesi Mezunu ve Beden İşçisi Aranıyor
  • Bay Eleman Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Cumhuriyet Halk Partisi 101 Yaşında

Okunma Sayısı: 559
Cumhuriyet Halk Partisi 101 Yaşında
Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanlığı, Türkiye’nin en köklü ve birinci partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101’inci kuruluş yıldönümü dolaysıyla Milli Egemenlik Meydanı’ndaki Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi 101 Yaşında

Akhisar Haber Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanlığı, Türkiye’nin en köklü ve birinci partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101’inci kuruluş yıldönümü dolaysıyla Milli Egemenlik Meydanı’ndaki Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi.  Tören, CHP Akhisar İlçe Başkanvekili Rıza Seyrek’in konuşması ve çelenk sunumunun ardından sona erdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101.kuruluş yıldönümü ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Akhisar’da da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu ve Akhisar İlçe Başkanı Hayriye Hacet, Ankara’da düzenlenen tüzük kurultayına katıldığı için törende yer alamazken Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve çok sayıda partili törene katıldı.

Tören öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan partililer kortej yürüyüşü eşliğinde Akhisar Milli Egemenlik Meydanı önünde düzenlenen tören alanına yürüyüş gerçekleştirdi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Milli Egemenlik Meydanı’ndaki Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanvekili Rıza Seyrek’in günün önemine ilişkin konuşması ile devam etti.

Başkanvekili Seyrek konuşmasında, Türkiye’nin birinci partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101 yıldır dimdik ayakta olduğunu vurguladı. Seyrek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Değerli Cumhuriyet Halk Partisi Ailesi, bugün burada, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101. kuruluş yıldönümünü kutlamak için bir aradayız. Bu anlamlı günde, hepimizi bir araya getiren şey, partimize olan bağlılığımız, cumhuriyetimize olan inancımız ve ülkemize olan sevgimizdir. Cumhuriyet Halk Partisi, 9 Eylül 1923'te Atatürk'ün önderliğinde kurulmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan, cumhuriyetimizin ilkelerini yaşatan ve yaşatmaya devam eden bir partidir. Bugün 101. yılımızı kutlarken, bir kez daha Atatürk'ün "En büyük eserim" dediği cumhuriyetimize ve onun değerlerine sahip çıkma kararlılığımızı vurguluyoruz.

Bugün, ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Akhisar'ımızda da Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızın yanındayız. Demokrasiye, özgürlüğe, adalete ve laikliğe olan bağlılığımızı her zaman olduğu gibi bugün de yineliyoruz. Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, Türkiye'nin aydınlık geleceğini inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz.

101 yıl önce olduğu gibi bugün de ülkemizin içinde bulunduğu zorlukları aşmak, halkımızın huzur ve refahını sağlamak için kararlıyız. Ülkemizin ekonomik sorunlarını çözmek, gençlerimize umut dolu bir gelecek sunmak, kadınlarımızın haklarını korumak ve adaleti tesis etmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu anlamlı günde, partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, partimize emeği geçen tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz. Onların bize bıraktığı mirası, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi her türlü tehdide karşı koruyacağımıza dair söz veriyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişte olduğu gibi gelecekte de halkımızın sesi, demokrasimizin teminatı olmaya devam edecektir. Akhisar'dan yükselen bu güçlü ses, Türkiye'nin dört bir yanındaki partililerimize ve tüm halkımıza umut olacaktır. Bu vesileyle, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101. kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, partimizin tüm üyelerine, gönüldaşlarımıza ve Akhisar halkına teşekkürlerimi sunuyorum.

Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!”

“DEĞİŞİM ATEŞİ, HALKIN İKTİDARI YOLUNDA ÖNÜMÜZE IŞIK TUTMAYA DEVAM EDİYOR”

Törende Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanı Hayriye Hacet’in mesajı okundu. Başkan Hacet, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Değerli Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarım, Türkiye’nin birinci partisi Cumhuriyet Halk Partimizin tüzük kurultayı dolayısıyla şu an Ankara'da bulunmaktayım. Bu nedenle aranızda olamamanın üzüntüsünü yaşıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere mirası, kurtuluşun ve kuruluşun partisi, Cumhuriyet Halk Partimizin yıldönümünü kutlamak üzere toplandığınız bu önemli törende, sizlerle gönülden birlikte olduğumu belirtmek isterim. Manisa’nın gururu Türkiye’nin umudu Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in memleketi Manisa’da yaktığı değişim ateşi, halkın iktidarı yolunda önümüze ışık tutmaya devam ediyor. Yerelde kazandığımız bu iktidarı, her birinizin desteğiyle genel iktidarla taçlandıracağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yerelden genele iktidara yürüyoruz. Bu büyük ve kutlu yürüyüşte gücümüze güç katan tüm yol arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.

Partimizin ilkelerinden ödün vermeden, birliğimizi ve gücümüzü her daim koruyarak, daha aydınlık yarınlara ulaşmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı günde, partimizin 101. yılını kutluyor ve en içten selamlarımı iletiyorum.”

“YERELDE KAZANDIĞIMIZ BU BAŞARIYI, GENEL İKTİDARLA TAÇLANDIRMANIN TAM ZAMANI”

Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’nun mesajında ise şu ifadeler yer aldı; “Değerli Cumhuriyet Halk Partililer ve Sevgili Akhisarlılar Bağımsızlık, özgürlük ve laik cumhuriyetin koruyucusu, geleceğimizin güvencesi, Türkiye’nin birinci partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugün 101. yaşını kutluyoruz. Bu anlamlı günde, başta kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, partimizin tüm kurucularına ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir.” sözlerinde ifade ettiği gibi, Cumhuriyetimizin teminatı ve aydınlık yarınlarımızın güvencesidir. Parti olarak 101 yıl boyunca, ülkemizin çağdaşlaşması, demokrasinin güçlenmesi ve sosyal adaletin sağlanması için durmaksızın çalıştık. Şimdi yerelde kazandığımız bu başarıyı, genel iktidarla taçlandırmanın tam zamanı. Bu özel günde, partimizin tüm mensuplarına, gönüldaşlarımıza ve destekçilerimize teşekkür ediyor; hep birlikte, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu değerleri yaşatmaya ve yüceltmeye devam edeceğimize olan inancımızı yineleyerek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. yılını kutluyorum.”



























  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.