Göz Kapağı Düşüklüğü
Gözlerin kapak aralığının normal şartlarda 8-10 milimetre olması gerekmektedir. Kadın ve çocuklarda bu oran erkeklere kıyas ile yaklaşık 2 milimetre civarında daha fazladır. Halk arasında göz kapağı düşüklüğü olarak bilinen pitozis, normal şartlarda olması gereken seviyeden daha aşağıda olması demektir.
Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Oluşur?
Göz kapağı düşüklüğü doğuştan ya da yaşa bağlı olarak sonradan da gelişebilir. Doğuştan olan göz kapağı düşüklükleri çocuklarda psikolojik ve estetik sorunların yanında yakın ve ileri dönemli göz tembelliğine neden olmaktadır. Bu sebepledir ki çocuklarda eğer görmeyi engelleiyorsa mümkün olan en kısa sürede ameliyat gereklidir. Yaşa bağlı olarak gelişen göz kapağı düşüklükleri genellikle 50 daha çok da 60 yaştan sonra meydana gelir. Göz kapağı düşüklüğü yetişkin bireylerde göz tembelliği yapmaz fakat görme bozukluğu, yorgunluk ve sosyal alanda çeşitli problemleri doğurur.
Göz Kapağı Düşüklüğünün Tedavisi Nedir?
Göz kapağı düşüklüğü mutlaka tedavi edilmesi gereken ve kendi kendine zamanla iyileşme göstermeyen bir hastalıktır. Ancak göz kapağı düşüklüğünde tedavi yöntemi, göz kapağı düşüklüğünün nedenine bağlı olarak değişmektedir. Aslına bakılırsa ciddi bir problem olan göz kapağı düşüklüğünü, nasıl tedavi edildiğini, İzmir göz kapağı estetiği fiyatları ne durumdadır. İnsanların yaşam kalitelerini bu denli etkileyen göz estetiği fiyatları 2019 yılında nasıl değişmiştir sizler için araştırdık. Göz kapağı düşüklüğünün tedavisi cerrahidir. Bu cerrahi için okuloplastik cerrahi isimli branş hekimleri ilgilenmektedir. Okuloplastik cerrahi uzmanları sadece göz kapağı düşüklüğü değil, göz çevresindeki tüm estetik sorunlarla ilgilenmektedirler. Göz kapağından kitle, beze alınması, göz kapağından fazla ciltlerin alınması gibi …
Ameliyat tek göz için ortalama 15 dakika ile 45 dakika arasında değişmektedir. Operasyon lokal anestezi ile yapılmaktadır. Göz kapağı operasyonları sonrasında kapaklarda ödem ve morlukların oluşmasının azaltmak için ilk 24 saat mutlaka buz uygulaması yapılmalıdır. Ayrıca hasta ilk bir kaç gün başı yüksek olacak şekilde uyumalıdır. İyileşme sürecinin hızlı olması için gözler ovuşturulmamalıdır. Ameliyat sonrası gözlerde kuruluk olabilir bunun için mutlaka ameliyatınızı gerçekleştiren göz hekimi ile görüşmelisiniz.
Blefaroplasti Nedir?
Yaşlanmaya bağlı olarak üst göz kapağında sarkma ve alt göz kapağında torbalanmalar oluşmaktadır. Bu durum estetik bozuklukların yanı sıra görme problemlerini de beraberinde getirmektedir. Ayrıca göz kapalı düşüklüğünde kişiler görme keskinliğinin artması için kaşlarını kaldırmaktadırlar. Bu da alın kırışıklıklarına neden olmaktadır. İşte bu durumlarda blefaroplasti ile göz kapakları düzeltilmektedir. İster sadece üst göz kapakları, istenirse de hem üst hem alt göz kapakları birlikte ameliyat edilebilir.