Hayatın kalitesi dilimizin ucunda
Haber Merkezi
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, iletişim teknolojilerinin insan hayatının merkezine yerleşmesiyle konuşmanın ihmale uğradığını belirterek, “Neyi yaşıyorsak, onu konuşuyoruz. Konuşmamıza her yerde değer vermeliyiz” dedi.
Gazeteci Yazar Ali Kayadibi, Başkan Hızlı’yı ziyareti sırasında sözel iletişimin günümüzde daha fazla ihtiyaç haline geldiğini kaydederek, “Kişiler, sözlerle arasını ne ölçüde iyi hale getirirse yaşam kalitesi de o ölçüde artar” diye konuştu.
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, iletişim teknolojilerinin baş döndürücü hızla gelişmesiyle insanların ilişkilerini ve yaşam biçimlerini de buna göre değiştirdiğini söyledi. Hızlı, “Neyi düşünüp yaşıyorsak, sözlerimize de onlar yansıyor. İnsanın ilişkilerini büyük ölçüde sözleri şekillendiriyor. Bu yüzden konuşmamıza her yerde özen göstermeliyiz” dedi.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, gazeteci yazar Ali Kayadibi, Başkan Salih Hızlı’yı ziyaret ederek geçtiğimiz ay çıkardığı “Konuşuyorum o halde varım” kitabını imzaladı. Hızlı, modern çağın baş döndürücü iletişim teknolojileri ve araç merkezli iletişimin insan ilişkilerinde belirleyici rol oynadığına dikkat çekti. Hızlı, “İnsanı değerli kılan sadece görünür bedeni değil. Duygu, düşünce ve davranışlarına yansıyan ruh dünyasının iyi inşa edilmesidir. Kültürü, bilgisi, vicdani değerleriyle kıymetli hale gelen insan, bütün bunları ifade etme biçimiyle yaşamda başkalarına da faydalı hale geliyor. Geçmişle bağımızı, köklerimize bağlılığımızı, inanç ve geleneklerimizi yaşatmak için yazılı kültürle birlikte eş değerde sözcüklere ihtiyacımız var. Sözcüklerimize dikkat etmeliyiz ki, iyi bir gelecek kurabilmeliyiz. Güzel bir gelecek inşa etmemiz için hayatın bu alanını boş bırakmamak gerekir. Konuşuyorum O Halde Varım kitabınızla bir katkı sağladığınıza inanıyorum” diye konuştu.
AKademi adı altında kişisel gelişim eğitimleri veren Gazeteci – eğitimci yazar Ali Kayadibi, gelişen iletişim teknolojileri ve karmaşık sosyal hayat düzeninde insanın yeni iletişim becerileri kazanmadan başarılı ve tatmin edici bir yaşam sürdürmesinin imkansız hale geldiğini söyledi. İnsanın, toplum içinde varlığını göstermek için olağanüstü çaba sarf ettiğini, ancak her bireyin aynı ölçüde başarılı olamadığı görüşünü savunan Kayadibi, “Toplum içinde varlık gösterme arzusu, çoğunlukla görsellikler sosyal medya aracılığıyla paylaşılarak tatmin duygusu yaşanmak isteniyor. Ancak kişinin, kendini ifade etme duygusu ve ihtiyacı tamamlanmıyor. Oysa saygınlık kazanmak ve birlikte yaşanılan bireylerin kalıcı onayını almak konuşarak sağlanıyor. İnsanların birbiriyle derin çatışmaları yok aslında. Anlaşmazlıklar büyük ölçüde sözcüklerle insanlar arasında. Öncelikle sözcüklerle aramızı düzeltmemiz gerekiyor. Bu gerçeklikten yola çıkarak yazdığım kitabın yararlı bir katkı sağlayacağını umut ediyorum” dedi.
ALİ KAYADİBİ
Gazetecilikte aktif olarak 35 yıl muhabir, haber müdürü, yazı işleri müdürü ve yazar olarak çalıştı. Gazete ve televizyonlarda yönetici, spiker ve sunuculuk yaptı.
TRT’de seslendirme, metin yazarlığı, yapımcılık ve sunucu olarak programlar hazırlayıp sunuyor.
Özel sektör ve kamu kuruluşlarında kurumsal verimliliği arttırma, sözel beceri geliştirme, radyo televizyon kuruluşlarında yayıncılık teknikleri, spiker ve sunuculuk eğitimleri veriyor. Ege Üniversitesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak konuşma eğitimi ve etkili iletişim dersleri veriyor. Ali Kayadibi Kişisel Gelişim Akademisini kurdu, uzman ekip arkadaşlarıyla eğitimi destekleyici faaliyetlerini sürdürüyor.