“Kadın El Emeği Pazarı” Talebi Başkanlığa Sunuldu
Akhisar Haber Ajansı-AHA
Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Grubu üyeleri, “Kadın El Emeği Pazarı” kurulması için topladıkları imzaları Akhisar Belediye Başkanlığı’na iletti.
8 Mart Kadın Dayanışma Grubu olarak Akhisar’da 3886 kadınla gerçekleştirdikleri anket sonucunda katılımcıların %90’dan fazlasının kadın el emeği pazarı kurulması yönündeki talebi sonucu imza kampanyası başlatmıştı. Kadın el emeği pazarı kurulması amacıyla başlatılan imza kampanyasından da kamuoyundan büyük destek gören 8 Mart Kadın Dayanışma Grubu, 2 hafta süren kampanya sonucu toplanılan 2616 adet imzalı dilekçeyi Akhisar Belediye Başkanlığı’na teslim etti. Belediye binası önünde toplanan grup üyeleri adına basın açıklamasını üye Selma Özarslan yaptı. Özarslan, basın açıklamasında “8 Mart Kadın Dayanışma Grubu olarak Akhisar’da 3886 kadınla yaptığımız anket sonuçlarını Akhisar kamuoyu ve tüm kurumsal muhatapları ile paylaşmıştık. Anket sonuçlarımızın içerisinde en çarpıcı sonuçlardan biri de ankete katılan kadınlarımızın %90’ından fazlasının kadın el emeği pazarı kurulsun talebine evet demesidir. Kadınlarımızın bu talebinin yoğunluğu üzerine Grubumuz tarafından imza kampanyası başlatılmış, Akhisarlı kadınların ve Akhisar kamuoyunun yoğun desteği sağlanmıştır. Kadın el emeğinin ekonomiye kazandırılması ve kadınların ev ekonomisine katkı sağlayabilmesi amacıyla başlattığımız imza kampanyamız 2 hafta sürmüştür. Bu süre içerisinde farklı alanlardan ve mahallelerden imza atarak destek veren 2616 duyarlı Akhisarlı’ya kamuoyu önünde şükranlarımızı sunuyoruz. 2616 adet ıslak imzalı dilekçemizi bugün Belediye Başkanlığına sizlerin önünde teslim ediyoruz. Yerel idarecilerimizin, kadınlarımızın bu konudaki talebineuygun çözüm önerileri üreteceğine olan inancımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Bugün burada bulunan ve ev ekonomisini el emeği ile sağlayan talebin asıl sahipleri olarak bize destek veren Akhisar halkına ve basın mensuplarına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 8 Mart Kadın Dayanışma Grubu üyeleri, belediye binası önündeki basın açıklamasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak’ın odasına çıktılar. Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın Bosna Gezisinden olmasından dolayı Başkan Yardımcısı Latif Çakmak tarafından ağırlanan Kadın Dayanışma Grubu üyeleri topladıkları imzaları teslim ederek taleplerini sözlü olarak yinelediler.
Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak ise daha önce Çarşamba Pazarı’nda ve Belediye Parkı içerisinde kadınları el emeği pazarı için yer gösterildiğini ancak fiziki alt yapının iyi kurulamaması ve kurumsal anlayışından benimsenememesinden dolayı pazarında zaman içinde kapandığını kaydetti. Çakmak kadınların talebine olumlu baktıklarını ve bu konu için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek “Bu talep o zaman böyle bir örgütlü yapıdan gelmemişti. Biz arkadaşlarımızla kadınlarımıza yer göstermiştik; ancak şuan bakıyorumda bu konu gündemden düşünce arkadaşlarımız zaman içerisinde yalnızlaştı ve çalışma başarıya ulaşamamıştı. Şu an bakınca bunu böyle yorumluyorum. Çalışmanın kurumsallığı sağlanamamış gerekli fiziki yapı sağlanamamıştı. Bu yüzden öncelikle bu alt yapıyı iyi oluşturmamız gerekli. Bu konuda da elimizden geleni yapacağız” dedi. 8 Mart Kadın Dayanışma Grubu Başkanı Ayşen Uçar, ise oluşturulacak el emeği pazarının kadınların her türlü ihtiyacına cevap verecek bir yerde olması gerektiğini belirterek bu konuda yerel yönetimin desteğine ihtiyaçları olduklarını söyledi.