Keskinoğlu’nun yüzde 20 hissesi devredildi
Haber Merkezi
175 bin nüfusa sahip Manisa'nın Akhisar ilçesinin ekonomisinin temel taşlarından biri olan Keskinoğlu, bu işbirliği ile ortaya çıkan sinerji sayesinde büyümesine ivme kazandırarak, ülke ekonomisine ve istihdama katma değer sağlamayı sürdürecek.
Akhisar'da 2 bin 200 personeli bulunan 338 bin 500 metrekare arazi üzerine kurulu 57 bin 615 metrekare kapalı alana sahip entegre tesislerde piliç eti, yumurta, yem ve viol üretimi konusunda faaliyet gösteren Keskinoğlu, yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle 2018 yılında konkordato ilan etmişti. 2020 Eylül ayında Keskinoğlu A.Ş hisseleri Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından devir alınarak süreç başlatıldı.
Ziraat Bankası ve Halkbank, Keskinoğlu A.Ş'nin kredi riskleri içerisindeki payları, riski bulunan diğer bankalara göre düşük olmasına rağmen, ilçe ve bölge ekonomisinde çok önemli bir paya sahip işletmenin, sektördeki varlığının devamlılığının sağlanması adına ana banka konumunda olan bankaların da misyonunu üstlenerek devir sürecini başlattı.
Devir sürecinde Ziraat Bankası ve Halkbank liderliğinde yapılan finansal yeniden yapılandırma anlaşmaları neticesinde firmanın bankalara olan borçlarının tamamı ödendi. Kamuya olan borçları ilgili kanun kapsamında yapılandırıldı. Konkordato sonrası piyasa ödemeleri düzenli olarak yapıldı. Finansal olarak rehabilite edilen şirketin üretime esas varlığı yapılan yatırımlarla artırıldı. Dünyada ve Türkiye'de etkisini sürdüren salgın şartlarında, mevcut yatırımın hayatta kalması, üretimin ve istihdamın devam etmesi için süreç tamamen profesyonel bir bakış açısıyla yönetildi.
Gelinen aşamada; üretim hacmi her geçen gün artan Keskinoğlu, Ziraat Bankası ve Halkbank'ın finansman desteği ve sektör tecrübesine sahip endüstrinin içinden gelen yeni uzman ekibiyle, kısa sürede yurtiçinde ve yurtdışında rekabet edebilecek dinamik bir yapıya kavuştu.
Sağlıklı finansal yapı sonrası profesyonellere hisse devri Sağlıklı bir finansal yapıya kavuşan şirketin yüzde 20 hissesi, tedarik ve satış operasyonları konusunda sektör şirketlerinden Tiryaki Holding ve Matlı Holding ortaklığında kurulan Tima Yem ve Gıda Tic. A.Ş.'ye devredilmiş oldu. Kurumsal yönetim ve sektörel deneyimlerini Keskinoğlu'na aktararak, markanın mevcut potansiyelinin en üst seviyede kullanılmasını amaçlayan Tiryaki ve Matlı; Keskinoğlu A.Ş'yi yeni yatırımlarla büyüyen ve gelişen, gerçekleştireceği ihracatla ülke ekonomisine sağladığı katkıyı her geçen gün ileri taşıyan bir marka haline getirmeyi, artan iş hacmi doğrultusunda çalışan sayısını 4 bin kişiye ulaştırarak istihdama katkı yapmayı hedefliyor.
Keskinoğlu Tavukçuluk
Keskinoğlu Tavukçuluk 1963 yılından bu yana Türkiye'deki üretim tesisleri ile iç pazarın yanı sıra, ihracat faaliyetleriyle de ülke ekonomisine katkılar sunan Keskinoğlu, hali hazırda Manisa Akhisar'daki entegre tesisleri ile alanında Türkiye'de yapılmış en büyük çaplı yatırım olma unvanını da elinde bulunduruyor. Keskinoğlu, üretim tesislerinde yıllık 1,5 milyar adet yumurta, 43 milyon adedin üzerinde de piliç eti işleme kapasitesi ile hizmet veriyor. Keskinoğlu, yumurta ve piliç eti üretiminin yanı sıra viol, yem ve gübre gibi farklı faaliyet kollarında da yer almaktadır. Keskinoğlu Akhisar için hayati önemde olan istihdamı koruyup arttırmayı sürdürüyor.
Tiryaki Holding
Tiryaki Holding, 5 kıtada 80'in üzerinde ülkede gerçekleştirdiği faaliyetleriyle alanının en büyük şirketleri arasında yer alırken, 14 ayrı bölgede kurulu 20 fabrikasıyla üretim ve ihracat alanındaki başarılarıyla Türkiye'nin global markaları arasında yer alıyor.
Matlı Gıda Grubu
Matlı Gıda Grubu, Türkiye genelindeki 8 fabrikasının yanı sıra, Diyarbakır'da hayata geçireceği fabrikasında ürettiği yemleri; Türkiye'nin 81 iline, 500'ün üzerindeki bayi ağı ile ulaştırmaya devam ediyor. 'Türkiye'nin Yemcisi' olarak tanımlanan Matlı Gıda Grubu, 9 ayrı ülkeye gerçekleştirdiği yumurta ihracatıyla da bu alandaki büyük oyuncular arasında yer alıyor.