20 Eylül 2024
  • Manisa19°C
  • İzmir21°C

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtı'nda çelenk töreni düzenlendi. Törene Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Albay Hüseyin Borazan, Belediye Başkan Yardımcısı

19 Eylül Gaziler günü törenle kutlandı

19 Eylül 2024 Perşembe 12:30

Bu haber toplam 248 defa okunmuştur

19 Eylül Gaziler günü törenle kutlandı
Akhisar Haber Ajansı

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtı'nda çelenk töreni düzenlendi. Törene Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Albay Hüseyin Borazan, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Kayserili, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Himmet Ilıcak, Siyasi Parti Temsilcileri, sivil toplum örgütleri, çok sayıda gazi ve şehit yakını katıldı.

Sunuculuğunu Ülkü Ortaokulu Türkçe Bayram Tüzü, Tören yöneticiliğini Ülkü Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Himmet Kozbey yaptı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Belediye Bandosu eşliğinde Ali Şefik Ortaokulu müzik öğretmeni Zehra Cansu Beyinli yönetimiyle okundu. Programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Hava Piyade Üsteğmen İsmail Zülü yaptı. İsmail Zülü;" Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun. Sizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakârlıkla Türk Milleti’ne her zaman güven ve ilhan kaynağı oldunuz. Sizler için yapılan hiçbir şey, bu eşsiz hizmetlerinizin bir karşılığı veya bedeli olamaz. Asil milletimizin esareti kabul etmeden ve bağımsızlığından taviz vermeden yaşamasının temelinde, sizin bu kutsal vatana olan aşkınız, kahramanlığınız ve cesaretiniz yer almaktadır değerli konuklar; șanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu kahramanlarına layık oldukları değer, her zaman her yerde verilmelidir. Şehit ve Gazi Türk toplumunun ortak değerleridir. Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz her zaman, her yerde hatırlanmalıdır. Şehit ve Gazi olan ilgisizlik, şanlı tarihimizle olan bağı koparacaktır.

Şehit ve gaziye en büyük övgü, büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dile getirilmiştir. Atatürk, şehit ve gazilere verilmesi gereken önemi șu sözleri ile ortaya koymaktadır. Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ile şehitlerimizin hatırlarını yüceltmek onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir.

Değerli konuklar, ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla, iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki, Türk milleti ve onun aziz ordusunun azim ve kararlılığı her türlü zorluğu yenmeye ve Türk Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Türk silahlı kuvvetleri adına, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm Şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla yad eder, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim.

Sayın Kaymakamım, değerli protokol üyeleri, kıymetli Akhisarlılar Türkiye Cumhuriyetinin var oluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, hayatlarını feda etmeyi göze alarak Gazilik onuruna erişen Kahramanların Gaziler Gününü bir kez daha kutlamanın derin heyecanı içersindeyiz. Anadolu’da Türk varlığını sona erdirerek, kendi amaçları uğrunda topraklarımızı parçalamak isteyen işgalci itilaf devletlerinin bu maksatla görevlendirdikleri yunan ordusu, 103(yüz üç) yıl önce başkomutan Mustafa Kemal' İn komutasındaki kahraman Türk Ordusu tarafından Sakarya Meydan Muharebesinde hezimete uğratılmıştır. Çareyi savaş meydanından kaçmakta bulan düşman, bir sene sonra Dumlupınar'da tekrar aynı akıbete uğratılarak topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya meydan muharebesi, Anadolu’nun karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk devletinin yolunu açmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 19 EYLÜL 1921'de bu zaferin anısına, Sakarya meydan muharebesinin muzaffer başkomutanı Mustafa Kemal'e, Türk Milleti adına "MAREȘAL" rütbesi ve "GAZİ' unvanını tevcih etmiştir.19 Eylül: İstiklal savaşı gazilerimizin, Kore gazilerimizin, Kıbrıs gazilerimizin, tüm gazilerimizin, sefer günüdür. 19 Eylül, Türk Kahramanlığının, Türk Vatanseverlik ve cesaretinin en büyük örneği Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le bütünleștiği ve taçlandığı bir gündür.

 Ülkü Ortaokulu öğrencisi Ecem Naz Koruker” Yaşasın Kahraman Gazi” şiirini okudu.

Gaziler adına konuşan Akhisar Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan konuşma yaptı. Suat Taryan; " Sayın Vekilim Sayın Kaymakamım, Komutanım Belediye Başkanım Başsavcım Kıymetli Akhisarlılar Kahraman Gaziler Günümüze Hoş geldiniz. Bu Gün Kutsal Vatan Topraklarımızı Korumak Uğrunda Üstün Bir Cesaret Örneği Göstererek Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kore ve Kıbrıs’ta Canlarını Seve Seve Ortaya Koyduğu Yüce Görevden Gazilik Onuruyla Yüceltilen Gazilerimizin Günüdür. Biz Ülkenin Birlik ve Beraberliğinin Teminatı Olan Çanakkale Savaşında Destanlar Yazan Kurtuluş Savaşında Tüm Yoksulluklara Rağmen İşgalci Orduları Yenip Denize Döken Kore’de Savaşın Kaderini Değiştiren Güney Kore Devletinin Kuruluşunu Sağlayan Tüm Dünyanın başaramaz dediği Savaşı Kazanarak Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini Devletini Kuran Gururlu Türkiye Muharip gazileriz. Bu gün aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinim Türkiye Cumhuriyetinin eşsiz Önderi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanı verildiği günün yıl dönümüdür. Türk Ulusunun bu mutlu gününü kutlamanın heyecanı içindeyim. Bu vesile ile tüm şehitlerimize vefat etmiş gazilerimize Allahtan rahmet ailelerine sabır gazi arkadaşlarıma sağlık ve sıhhat dilerim tüm kahraman Gazi arkadaşlarım 19 Eylül gaziler günüm kutlu olsun.

Ülkü Ortaokulu öğrencisi Mehmet Esat Akduman, Gazilere şükran konuşması yaptı. Gaziler Akhisar Muharip Gazilere çiçek verdiler. Ülkü Ortaokulu öğrencileri Protokol, törene katılanlar, Kıbrıs gazileri tebrik ederek çiçek verdikten sonra tören sona erdi.

Törenden sonra Belediye Bandosuyla Gaziler Milli Egemenlik meydanından, Şehit Teğmen Tahir Ün caddesi, İş Bankası önünden Akhisar Muharip Gaziler Derneğine kadar kortej eşliğinde yürüdüler.

Protokolden Gazilere Ziyaret
Akhisar  Protokolü, Akhisar Muharip Gaziler Derneğini 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle ziyaret etti. Ziyarete gelen Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Albay Hüseyin Borazan, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Kayserili, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya ve misafirleri Muharip Gaziler Dernek Akhisar Temsilciliği Başkanı Suat Taryan, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Himmet Ilıcak ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. 










































































































































Yorumlar