19 Eylül 2024
  • Manisa30°C
  • İzmir28°C

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM HAFTASI HALİL MANDACI İLKOKULUNDA KUTLANDI

Akhisar’da 2024-2025 Eğitim ve öğretim yılı başlamasıyla birlikte ilköğretim haftası programı kutlandı. Milli Egemenlik meydanında Atatürk anıtına çelenk sunma programında tören yöneticiliğini Halil Mandacı Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Köprülü,

2024-2025 Eğitim Öğretim Haftası Halil Mandacı İlkokulunda kutlandı

11 Eylül 2024 Çarşamba 11:44

Bu haber toplam 577 defa okunmuştur

2024-2025 Eğitim Öğretim Haftası Halil Mandacı İlkokulunda kutlandı
Akhisar Haber Ajansı

Akhisar’da 2024-2025 Eğitim ve öğretim yılı başlamasıyla birlikte ilköğretim haftası programı kutlandı. Milli Egemenlik meydanında Atatürk anıtına çelenk sunma programında tören yöneticiliğini Halil Mandacı Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Köprülü, program sunuculuğunu Halil Mandacı Ortaokulu Müzik Öğretmeni Eda Balban’ın yaptığı program Saygı duruşu ve Müzik Öğretmeni Murat Metin’in yönetiminde Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mükremin Karasu, İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne bağlı okulların katılımı ile Milli Egemenlik Meydanı Atatürk anıtına çelenk saat 09.30'da çelenk sunumuyla ilk tören sona erdi.

İKİNCİ TÖREN HALİL MANDACI İLKOKULU BAHÇESİNDE YAPILDI

Çelenk programından sonra İlköğretim Haftası ikinci tören Akhisar Halil Mandacı İlkokulu bahçesinde yapıldı. Tören yöneticiliğini Halil Mandacı Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Köprülü, program sunuculuğunu Halil Mandacı Ortaokulu Müzik Öğretmeni Eda Balban’ın yaptığı program Saygı duruşu ve Müzik Öğretmeni Murat Metin’in yönetiminde okundu. İlçe milli Eğitim Müdürü Mükremin Karasu, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Mükremin Karasu;” Sevgili Öğrencilerimiz ve Değerli Akhisarlılar, Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de büyük bir sevinç içinde, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içindeyiz. Sizleri Halil Mandacı İlkokulu ve Ortaokulu’nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. İlköğretim haftası açılış programımıza hepiniz hoş geldiniz.

Eğitim, bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” Bu düsturdan yola çıkarak eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir. Temel amacı, yetkin ve erdemli bireyler yetiştirmek olan, Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bu yıl 1., 5. ve 9. sınıflarda uygulanmaya başladı. Bakanlık olarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile çocuklarımızı sadece akademik anlamda değil, aynı zamanda ahlaki ve insani değerlerle donatarak, ülkemizin geleceği için sağlam bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Sadece bilgi aktarmaktan ziyade, bilgiyi beceriye dönüştürme, öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcı ve bağımsız karar verebilme yeteneklerini geliştirmeye yönelik olarak öğrencilerimize milli ve manevi değerler kazandırmayı amaçlamaktır.  Erdemli bireyler yetiştirerek, vatan sevgisini, bağımsızlık mücadelesini bilen ve insan haklarına saygıyı bir yaşam tarzı haline getiren bir nesil oluşturmak istiyoruz. Teknolojiyi doğru kullanabilen, dijital dünyada üretken ve bilinçli bireyler yetiştirmek için çalışmalarımız artarak devam edecektir. Milli Eğitim Bakanlığımızın uzun yıllar süren çalışmalarının bir ürünü olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ülkenin eğitim sistemine büyük bir katkı sunacaktır. 1.,5. ve 9.sınıf seviyelerinde derslere giren öğretmenlerimiz, gerekli eğitimleri aldılar. Diğer sınıf seviyelerinde derse giren öğretmenlerimizin de eğitimleri eğitim öğretim dönemi içerisinde tamamlanacaktır.

Değerli öğretmenlerimiz;

Biliyorsunuz ki, öğretmenlik sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir tutku ve misyondur. Özverili çalışmalarınızla ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza sadece bilgi veren değil, aynı zamanda çocuklarımıza hayatı öğreten, onları geleceğe hazırlayan, ilim ve irfan ışığını yakan rehberlersiniz. Bu özel günde eğitim şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Şehit öğretmenlerimizin, ülkemizin eğitimine katkı sağlamak adına gösterdikleri fedakârlıkları ve özverili çalışmaları asla unutulmayacak.

Saygıdeğer velilerimiz;

Yavrularımızı, güvenle öğretmenlerimize emanet ediyorsunuz. Bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızın, sizlerin de desteği ile örnek birer vatandaş olarak yetişmesi, ilim, irfan sahibi bir birey olarak güzel bir geleceğe hazırlamak ortak amacımızdır. Unutmayınız ki, sizlerin, çocuklarınızın eğitimi konusunda verdiği destek ve oluşturduğunuz olumlu ortam, öğrencilerimizin motivasyonunu artırarak ve başarılarına katkıda bulunacaktır.

Sevgili Öğrenciler;

Sizler, ülkemizin geleceği ve umudusunuz. Bilgiye ulaşmak için öğretmenlerimiz ve okullarımız size her zaman yardımcı ve rehber olacaklardır. Unutmayın ki; başarı, düzenli, programlı ve disiplinli çalışmaktan geçer. Bu yeni eğitim öğretim yılında derslerinizde başarılar diliyorum. Devletimizin gücü, Bakanlığımızın desteği, ülkemizin geleceğini omuzlarında taşıyan siz değerli yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte çocuklarımız için yine en iyisini yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Aynı zamanda eğitim öğretim süreçlerinde yardımlarını esirgemeyen tüm kurum, kuruluş, hayırseverlerimize de teşekkürü borç biliyorum. Yeni eğitim öğretim yılımızın başlamasıyla değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve sayın velilerimizin heyecanına, sevincine yürekten katılıyor, Akhisar’ımız, ülkemiz için sağlık, başarı ve huzur dolu bir eğitim öğretim dönemi diliyorum” dedi.

Halil Mandacı Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı “İlköğretim Haftası şiiri”, “Muhteşem Türkiye gösterisi”,”Değerler Eğitimi” gösterisi, “Feda Türkiye'm” gösterisi ve Halil Mandacı Ortaokulu öğrencilerinin Samet Gögen yönetiminde Halkoyunları potpurisi, Halil Mandacı Ortaokulu öğrencisi Yağmur Karaca” Ben Bir Çiçeğim" adlı şiiri okudu. 8. sınıf öğrencileri, bu yıl okula başlayan 1. sınıf öğrencilerine çiçek takdimi yapılması ve Okulun öğrencisinin ders zilini çalmasıyla program sona erdi.

Programın sona ermesinden sonra protokol öğrencileri ve öğretmenleri tebrik ettiler.























































































































Yorumlar