22 Ekim 2024
  • Manisa15°C
  • İzmir17°C

AKHİSAR BELEDİYESİ ÜST GEÇİDİNDE GÖRSEL GÜZELLİK!

Akhisar Belediyesinin Çağdaş kentlilik bilinciyle oluşturduğu projelerden biri olan yaya üst geçidi çalışması, İzmir-İstanbul karayolunda kazaların sıkça yaşandığı bölgeye çelik konstrüksiyonlu modern ve işlevsel bir yapı şeklinde oluşturulmuştur.

Akhisar Belediyesi Üst Geçidinde Görsel Güzellik!

28 Ocak 2008 Pazartesi 14:31

Bu haber toplam 5201 defa okunmuştur

Akhisar Belediyesi Üst Geçidinde Görsel Güzellik!
>>Akif ÖZALP

Akhisar Belediyesinin Çağdaş kentlilik bilinciyle oluşturduğu projelerden biri olan yaya üst geçidi çalışması, İzmir-İstanbul karayolunda kazaların sıkça yaşandığı bölgeye çelik konstrüksiyonlu modern ve işlevsel bir yapı şeklinde oluşturulduğu belirtildi.

Yaya geçidi ile ilgili olarak Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Trafiğin kontrolsüz olduğu yollarda geçit olarak, ya kontrollü geçit, ya alt geçit, ya da üst geçit çalışması yapılabilirdi. Bizce en güvenilir olanı üst geçit oluşturmaktı ve  komisyonumuzca belirlenen ve kazaların en sık olduğu noktada Hilal-1 Üst Geçidi çalışmasını tamamladık.

Şehri ikiye bölen demiryolu ve İstanbul Karayolu üzerinde, yayaların en sık kullandığı ve en sık kontrolsüz geçişin yapıldığı yerde yaya geçidinin kurulması ihtiyaçtan öte zorunluluk olmuştur. Sıkça ve elim şekilde olan kazaları en aza indirmenin yanı sıra, yayanın kullanım kolaylığı ve kullanım sıkılığına göre alan çalışması düşünülerek mimari yapıya büründürülmüş olması da önemli bir detaydır. Şu anda yeni yapılan siluet ışıklandırması ile Hilal 1 Üst Geçidi şehrin girişini aydınlatırken, aynı zamanda şehre görsel bir zenginlik de kazandırmıştır” dedi.





Yorumlar