22 Ekim 2024
  • Manisa15°C
  • İzmir17°C

AKHİSAR LİSESİ İSMİNİ AKHİSARLILAR GERİ İSTİYOR!

Akhisar Sağlık Eğitim Kültür Vakfı “AK-SEK” Başkanı H. Vehbi Başaran ve Yönetim Kurulu Üyelerinin girişimleri ile Akhisar dışından elliye yakın Akhisar Lisesi mezunlarının bir araya gelerek Akhisar Lisesi bahçesinde buluştular.Akhisar Lisesi

Akhisar Lisesi İsmini Akhisarlılar Geri İstiyor!

17 Haziran 2006 Cumartesi 09:22

Bu haber toplam 4287 defa okunmuştur

Akhisar Lisesi İsmini Akhisarlılar Geri İstiyor!
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Akhisar Sağlık Eğitim Kültür Vakfı “AK-SEK” Başkanı H. Vehbi Başaran ve Yönetim Kurulu Üyelerinin girişimleri ile Akhisar dışından elliye yakın Akhisar Lisesi mezunlarının bir araya gelerek Akhisar Lisesi bahçesinde buluştular.Akhisar Lisesi Mezunları  tekrar Akhisar Lisesi’nin ismini geriye alınması ile ilgili toplantıyı Akhisar Lisesi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantı da konuşan Akhisar Lisesi Müdürü Ufuk Çetinkaya “Bir buçuk yıldır Akhisar Lisesi’nde müdür olarak görev yapmaktayım. Adnan Menderes Lisesi ile Akhisar Lisesi arasında birisinin Anadolu Lisesi’ne dönüştürülecektir. Akhisar Lisesi’nin ismi Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. Sizlerin zamanında Akhisar Lisesi çok başarılıydı. Bunu devam ettirmek istiyoruz.Akhisar Lisesi’nde olduğum için çok mutluyum. Okulumuzda herkes bir işin başından tutar ve sonuna kadar götürür. Akhisar Lisesi’nin isminin tekrar alınması önünde engel yoktur. Elele vermemiz gerekiyor. Akhisar Lisesi’nde bugüne kadar 14 bin mezunu vardır ve bu da çok korkunç bir rakamdır. Bu desteği almak istiyorum, Anadolu Liseli müfredatlı Akhisar Lisesi olarak isminin olmasını bizlerde istiyoruz” dedi.

AK-SEK Başkanı H. Vehbi Başaran “Akhisar Lisesi Müfredatla da olsa Akhisar Lisesi olarak kalmalı ve mutlaka kalacaktır.AK-SEK Vakfı Akhisar’ı temsil eder.Bir an önce girişimleri yapalım ve yeni Eğitim öğretim yılında Akhisar Lisesi olarak  Akhisarlılara hizmet versin.Akhisar Lisesi’nin başarısızlığı hiçbir şeyin önüne geçemez. Geçen yıl Anadolu Lisesi 98 öğrenciden 54’ü üniversiteleri kazandı. Akhisar, Manisa ilçeleri arasında sekizinci sıraya düştü. Bu tabiî ki bizleri çok üzdü. Amacımız Akhisar Lisesi’nin ismini korumak ve yaşatmak, Çağlak Anadolu Lisesi’nin yeni bir binaya kazanılmasını sağlamak. Akhisar Lisesi mezunlarını bir Internet sitesi altında toplamak, Akhisar Liseliler Derneği’ni kurmak istiyoruz” dedi.

Akhisar Lisesi Mezunu Kemal Semerci “İtalyan ve Koç ortaklığı Yapı Kredi Bankası aldı çok güçlü bir ortaklık. Yapı Kredi’nin ismi öne çıktı ve Yapı Kredi olarak kaldı. 50 yıllık bir kurum bir anda değiştirilemez. Akhisar Lisesi Akhisarlılarındır mutlaka ismi geri alınacaktır” dedi.

Akhisar Lisesi Mezunu Haldun İleri “Bir noktadan hareket etmeliyiz. Bizlerden dernek kurun isteniyorsa bunu hemen başlatmalıyız. Bu tarih itibari ile kurma çalışmalarına başlayacağız, vakit kaybetmeye gelmez. Akhisar Lisesi’nin isminin geriye alınması için imza kampanyası düzenleyelim” dedi.

Akhisar Lisesi mezunu Avukat Ümit Birsel “Bir an önce Akhisar Lisesi mezunları derneğini kuralım, Akhisar Lisesi’nin ismini yaşatalım. Anadolu Lisesi müfredatla da olsa Akhisar Lisesi ismi yaşasın, Akhisar Lisesi Akhisarlılarındır” dedi.

Akhisar Lisesi mezunu Dr. Mehmet Ali Önal “Akhisar Lisesi’nin Çağlak Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi biz Akhisar Lisesi mezunlarını üzdü. Akhisar Lisesi kapsamında Anadolu Lisesi müfredatlı adı altında öğrenim yapması ve görmesi çok iyi olur. Liseler yaşam, kültür öğreten bir kurumdur. Akhisar Lisesi’nin başarısızlığını hazmedemiyorum. Onun bedelini ödenmek için buradayız” dedi.

Akhisar Lisesi 1962 mezunu Afet Isı Özden “1962 yılında bu okuldan mezun oldum. Bu okul açılmasaydı ben okuyamazdım. Biz dershanelere gitmedik ama hepimiz üniversiteyi kazandık. Anadolu Lisesi, Fen Lisesi olsun fark etmez ama Lise oldun. Lise eğitimi olmayan, suyunu içmeyen başarılı olamaz. 34 yıl öğretmenlik yaptım, ne olur Akhisar Lisemize dokunmayın, hatıralarımıza dokunulacak en büyük hakarettir” dedi.

Akhisar Lisesi Mezunu  Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı,” 1984 yılında Akhisar Lisesinden mezun oldum. Benim dönemimden mezun arkadaşlar daha aza duyarlı herhalde önümüzdeki hafta Ankara’ya gideceğim  üst düzeyde görüşmeler yapacağım inşallah bu toplantı milat olur.Akhisar Lisesi mezunları derneği kurulma çalışmalarını hızlandıralım.Akhisar Lisesi bir markadır, markamıza sahip çıkalım. Bürokratik engelleri aşmalıyız, aşarız birlikte bir arada hareket etmeliyiz. Aranızda bulunmaktan çok mutlu oldum” dedi.
.
.
.
.


Yorumlar