22 Ekim 2024
  • Manisa15°C
  • İzmir17°C

AKHİSAR UĞUR DERSHANESİNDEN VELİLERE SEMİNER!

Uğur Dershanelerinde uygulanan KET (Kariyer Eğilim Testi) değerlendirme çalışmalarına 30 Mayıs Salı günü saat 18:30’dan itibaren başlanmış, bu çalışmaların sonucu hafta içi her gün saat 18:30’ da veli ve öğrencilerle değerlendirilmektedir. 

Akhisar Uğur Dershanesinden Velilere Seminer!

01 Haziran 2006 Perşembe 16:55

Bu haber toplam 2608 defa okunmuştur

AKHİSAR UĞUR DERSHALERİ’NDEN VELİLERE SEMİNER!

AKHİSAR : (Kenan MOLLA)

Uğur Dershanelerinde uygulanan KET (Kariyer Eğilim Testi) değerlendirme çalışmalarına 30 Mayıs Salı günü saat 18:30 dan itibaren başlanmıştır. Bu çalışmaların sonucu hafta içi her gün saat 18:30’ da veli ve öğrencilerle değerlendirilmektedir.

Yönlendirme çalışmalarında velilere ve öğrencilere hitap eden Akhisar Uğur Dershanesi Şube Müdürü Mustafa Hancıoğlu; ”Dershanecilikte amacımız çok farklıdır. Dört duvar arasında toplanan öğrencilere başlarında bir öğretmenin akademik bilgiler aktarması, gerçek bir eğitim değildir. Bizim amacımız, akademik bilgiler vermekle birlikte öğrencilerimizin içsel özelliklerinin yönlendirilmesini ve geleceklerine daha bilinçli yön vermelerini sağlamaktır. Uyguladığımız bu çalışmalarda Rehberlik servisimiz, aile ve öğrenci birlikteliğiyle bire bir yönlendirme uygulamalarını sürdürüyoruz” dedi.

Uğur Dershanesi Rehberlik Öğretmeni İsa Kaplan KET hakkında şu bilgileri verdi. İsa Kaplan; ”Kariyer Eğilim Testi; Amerikalı Bilim Adamı Dr. John Holland tarafından geliştirilmiş olup RIASEC modeli , kariyer planlamadadünyanın en çok kullanılan model olma özelliğine sahiptir. Bu model dünyada kariyer seçimi ile bireylerin kişilik özellikleri ilişkilendirmekte ve buna bağlı olarak altı Kariyer Eğilimi tanımlamaktadır. KET kendiniz ve meslekler hakkında araştırma süresince size yardımcı olacak bilimsel bir araç olarak değerlendirilmelidir.Uğur Dershanesi bünyesinde Akhisar ‘da 7. sınıf , Lise 1 ve Lise 2 öğrencilerine toplam 600 adet KET öğrenciye uygulanmıştır.Gelişmiş 24 ülkede 27 milyon kişi üzerinden değerlendirilen bu çalışmaya Türkiye’nin katkısı 1 milyona yaklaşmıştır. Türkiye’ de KET hizmeti sadece Uğur Kariyer Merkezi (UKM) ve Uğur Dershaneleri bünyesinde uygulanmaktadır. Öğrencilere uygulanan bu çalışma sayesinde “Ben Kimim” sorusuna somut bir cevap vererek onların kariyerinde mutlu olması için bilinçli bir adım atmasını sağlıyoruz . Unutulmamalıdır ki Başarısız insan yoktur, kariyer planlamasını yapmamış insan vardır.” dedi.

Realistic          :Gerçekçi Kariyer Eğilimi
Investigative   :Araştırmacı Kariyer Eğilimi
Artistic           : Artistik Kariyer Eğilimi
Social             :Sosyal Kariyer Eğilimi
Enterprising   :Girişimci Kariyer Eğilim
Conventional  :Geleneksel Kariyer Eğilimi



Yorumlar