02 Kasım 2024
  • Manisa18°C
  • İzmir19°C

AKHİSAR'DA 2018 KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAAT KAÇTA? NASIL KILINIR? BAYRAMLAŞMA NE ZAMAN?

Bayram namazı saat kaçta bugün yanıtı en çok merak edilen sorularından biri oldu. Bayram, sevinç günü demektir.

Akhisar'da 2018 Kurban Bayramı namazı saat kaçta? Nasıl kılınır? Bayramlaşma ne zaman?

20 Ağustos 2018 Pazartesi 14:17

Bu haber toplam 11739 defa okunmuştur

Bayram namazı saat kaçta bugün yanıtı en çok merak edilen sorularından biri oldu. Bayram, sevinç günü demektir. Topluca kılınan bayram namazları; Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesidir. Peki Akhisar'da bayram namazı yarın saat kaçta kılınacak. İşte detaylar...

Bayramlar Müslümanları birbirine yaklaştıran, dargınlıkları ortadan kaldıran, kardeşlik duygularını kuvvetlendiren önemli günlerdir. Bayramlar, Allah'ın mü'min kullarına birer ziyafet günleridir. Bayram sabahı erkenden kalkmalı, yıkanıp temizlenmeli, en iyi ve temiz elbiseleri giyerek güzel kokular sürünmelidir. Peki bayram namazı saat kaçta okunacak. Bayram namazı 21 Ağustos 2018 Salı günü Akhisar'da 07.07.

kurbanbayramisaat.jpg

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker imzalı yapılan yazılı açıklamada Kurban bayramı münasebetiyle yapılacak olan bayramlaşma programı açıklandı. Kurban Bayramı arefe günü 20 Ağustos 2018 Pazartesi günü, bayramın birinci günü 21 Ağustos 2018 Salı günü olurken bayram 24 Ağustos 2018 Cuma günü son bulacak ve 27 Ağustos 2018 Pazartesi günü mesai başlayacak.

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker imzalı yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kurban Bayramı münasebetiyle, bütün vatandaşlarımız ve kamu görevlilerimizle, bayramın birinci günü olan 21 Ağustos 2018 Salı günü saat 14.00 ile 14.40 saatleri arasında Akhisar Belediyesi Fuaye Salonu’nda bayramlaşma yapılacaktır” denildi.

Öte yandan bayramlaşma sırasıyla saat 14.00-14.40 arası Belediye fuaye salonunda bayramlaşma, saat 14.40-15.00 arasında huzurevi, saat 15.00-15.20 arasında Jandarma Komutanlığı ve saat 15.20 ile 15.40 arasında Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi ziyaretleri yapılacağı bildirildi.

BAYRAM NAMAZI SAATİNDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER!

Bayram namazları, Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesi olarak bayramların birinci günü, kuşluk vaktinde kılınır. Bayram namazı farz değil vaciptir. İki rekat olarak cemaatle kılınır.

Vacip oluşunun ve kılınmasının şartları, aynen Cuma namazının şartları gibidir. Ezan okunmaz, kamet yapılmaz.

Cuma namazı farz olan kimselere, bayram namazı kılmak vaciptir. Bayram hutbesi cuma hutbesi gibi farz değil sünnettir ve namazdan sonra okunur.

Kurban bayramında namazdan önce, tatlı (hurma veya şeker) yemek, gusül etmek, misvak kullanmak, en iyi elbiseleri giymek, fıtrayı namazdan önce vermek, yolda yavaşça tekbir okumak müstehaptır.

Bayramlar Müslümanları birbirine yaklaştıran, dargınlıkları ortadan kaldıran, kardeşlik duygularını kuvvetlendiren önemli günlerdir. Bayramlar, Allah'ın mü'min kullarına birer ziyafet günleridir.

Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rek'atında üç, ikinci rek'atında da üç kere olmak üzere fazladan altı tekbir alınır. Bunlara "Zevaid" tekbirleri denir.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

 3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikİnci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden (birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

 7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena dualarını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur.

Yorumlar