22 Ekim 2024
  • Manisa15°C
  • İzmir17°C

AKHİSAR'LI MİNİK ÖĞRENCİLERİN BÜYÜK BAŞARISI!

Akhisar Atatürk İlköğretim Okulu  7-A Sınıfı  Öğrencileri Emre Aktanlı (12) ve Mehmet Ali Kaya (12), TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlenen “Bu benim eserim” adlı proje yarışmasında  Ege Bölgesi 1458  Pr

Akhisarlı Minik Öğrencilerin Büyük Başarısı!

01 Mayıs 2006 Pazartesi 09:01

Bu haber toplam 3675 defa okunmuştur

AKHİSARLI MİNİK ÖĞRENCİLERİN BÜYÜK BAŞARISI!

AKHİSAR: (Kenan MOLLA)
        
Akhisar Atatürk İlköğretim Okulu  7-A Sınıfı  Öğrencileri Emre Aktanlı (12) ve Mehmet Ali Kaya (12), TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlenen “Bu benim eserim” adlı proje yarışmasında  Ege Bölgesi 1458  Proje arasından İzmir Kültür Park Atlas Pavyonunda 4 gün süre ile önce 91 proje arasına daha sonra  ilk 7’ye kaldılar. TÜBİTAK ve MEB tarafından Akhisar Atatürk İlköğretim Okulu Fen Bilgisi Öğretmeni Huriye Baran ve  minik öğrenciler Emre Aktanlı ve Mehmet Ali Kaya Madalya ile ödüllendirildiler. Manisa İlini Temsil edecek olan Akhisar Atatürk İlköğretim Okulu “ Bu benim eserim” adlı proje ile  29 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak ve 4 gün sürecek Türkiye Bölge Yarışmalarına  katılacak. Akhisar Atatürk İlköğretim Okulu Fen Bilgisi Öğretmeni Huriye Baran ve  minik öğrenciler Emre Aktanlı ve Mehmet Ali Kaya’ya Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek Kalem ve Çeyrek Altın verdi.
        Akhisar Atatürk İlköğretim Okulunda yapılan törende konuşan Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek;”Sevgili öğrenciler hayatta bir yere gelmek istiyorsanız, çalışmak lazım, çalışınca başarı gelir.Zeytinciliğin ön planda olduğu ilçemizde“ Fitille Zeytin Sulama” projesi ile Ege bölgesinde 1458 proje arasından ilk 7’ye kalmanız büyük başarıdır, İlçemiz ve Manisa’nın adını Türkiye’ye duyuracaksınız sizleri kutluyorum ” dedi.
        
Akhisar Atatürk İlköğretim Okulu  7-A Sınıfı  Öğrencileri Emre Aktanlı ve Mehmet Ali Kaya;” Yapmış olduğumuz proje ile başarı kazanmamız bizleri sevindirdi.Yarışmaya katıldığımız “Bu benim eserim” adlı projeye “ Fitille Zeytin Sulama” projesi ile suyun kıt, arazinin eğimli olduğu bölgelerde az su kullanarak sulamanın yapılabilmesi için, proje aşağıdaki gibi uygulanacaktır. Zeytin ağaçlarının veya fidanlarının etrafı iz düşümünden pulluğun zarar vermeyeceği,çukurların içine fitil döşenecek uçları hortuma takılarak hortum kökün dibinden yukarı çıkarılacak ve çukur kapatılacak. Hortum ana hortuma yada bir büyük su kabına bağlanacak.Su verildiği zaman ağaçlar gerekli olan suyu emici tüyleri ile fitil ve nemlendirdiği topraktan alacak,böylece fazla su harcanmadan sulama yapılabilecek. Gerektiğinde su tankına az gübre koyularaktan gübrelemede yapılabilecek gübrenin büyük kısmı yüzeydeki yabani otlar tarafından alınması önlenecek. Gübreden büyük tasarruf sağlanacak,yüzeyden yapılan karık yada damlama GB. buharlaşma olmayacak az su kullanılacak toprakta kireçlenme önlenmiş olacak. Yüzeyden yapılan karık yada damlama sulama toprakta yabani ot oluşturur, fitilde sulandığında yabani ot oluşumu engellenmiş olur.Eğimli arazilerde sulamadan kaynaklanan toprak erozyonu ölmenmiş olacak” dediler.













Yorumlar