22 Ekim 2024
  • Manisa15°C
  • İzmir17°C

ATATÜRK‘ÜN AKHİSAR’A GELİŞİNİN 84. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI!

Atatürk’ün Akhisar’a gelişinin 84. yıl dönümü ile ilgili kutlama programı sabah saat 10:00 da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Akhisar Belediye Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı ve Siyasi Parti, Oda

Atatürk‘ün Akhisar’a Gelişinin 84. Yıldönümü Kutlandı!

05 Şubat 2007 Pazartesi 14:54

Bu haber toplam 3210 defa okunmuştur

Atatürk‘ün Akhisar’a Gelişinin 84. Yıldönümü Kutlandı!
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Atatürk’ün Akhisar’a gelişinin 84. yıl dönümü ile ilgili kutlama programı sabah saat 10:00 da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Akhisar Belediye Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı ve Siyasi Parti, Odalar ve derneklerin çelenk koyması Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra tören sona erdi.

Akhisar Tren Gar’ında saat 10:30 yapılan törende Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayıDr. Bekir Satış yaptı. Baki Satış;” 84. Yıl önce 5 Şubat 1923 Gazi Mustafa Kemal Atatürk Akhisar’a Latife hanım ile trenle geldiler. Önce Kapaklı istasyonu o zamanlar Çiftlik (Şimdi ki Kayalıoğlu) kasabasında bir süre durdular ve Askerleri denetlediler. Daha sonra Akhisar istasyon Gar’ına indiler. O zamanki istasyon (Şimdi ki Şehit Teğmen Tahir Ün) caddesini halkla birlikte yürüyerek komutanlık binasına gittiler. Burada kısa süre dinlendikten sonra Belediye binasına geçti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Belediye de Akhisar halkını temsil eden halkı karşıladı. Akhisarlılara bir söylevde bulundu ve Akhisar’da bir gece kaldıktan sonra ayrıldı” dedi.

Akhisar Halil Mandacı İlköğretim Okulu öğrencilerinden Simge Limanlar ve Pelin Bağcılar “Mustafa Kemal Atatürk” isimli şiirini okudular. Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin hazırladığı Halk oyunları gösterilerinden sonra Akhisar Hava Meydan Ve Garnizon Komutanlığı tarafından hazırlanan “Resimlerle Atatürk” konulu resim sergisi Gar Salonunda ziyarete açıldı.

Atatürk’ün Akhisar’a gelişinin 84.Yıl dönümü törenlerine Akhisar Kaymakam Vekili Gölmarmara Kaymakamı Şakir Erden, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hv.Plt.Kur.Alb.S.Cüneyt Kavuncu, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Eryüksel, Cumhuriyet Başsavcı vekili Mustafa Ertürk,Adalet Komisyon Başkanı Muhammet Güney, İlçe Siyasi parti Başkanları,Oda ve Dernek Başkanları, Daire Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk' ün Akhisar'ı Ziyaretleri Yazısının Tam Metnini Okumak İçin Lütfen Tıklayın!


















Yorumlar