23 Ekim 2024
  • Manisa20°C
  • İzmir21°C

BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI ÖZOCAK: SİSTEM PARTİLERİ ÇÖZÜMSÜZDÜR!

Emek, barış ve demokrasi güçlerinin Manisa Bağımsız Milletvekili Adayı Şahismail Özocak, Emek Partisi Akhisar İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Kalabalık bir grup tarafından karşılanan Özocak, ziyarette seçim politikaları ve çalışmaları hakkında bilgi

Bağımsız Milletvekili Adayı Özocak: Sistem Partileri Çözümsüzdür!

16 Temmuz 2007 Pazartesi 10:38

Bu haber toplam 3029 defa okunmuştur

ÖZOCAK, “SİSTEM PARTİLERİ ÇÖZÜMSÜZDÜR”
Akhisar Haber Servisi

Emek, barış ve demokrasi güçlerinin Manisa Bağımsız Milletvekili Adayı Şahismail Özocak, Emek Partisi Akhisar İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Kalabalık bir grup tarafından karşılanan Özocak, ziyarette seçim politikaları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özocak, AKP’sinden CHP’sine, MHP’sinden, DP’sine kadar tüm sistem partilerinin seksendört yıldır ülke sorunlarını çözemediklerini, aksine uyguladıkları kısır politikalarla sorunları derinleştirdiklerini söyledi.

Özocak, Türkiye’de demokrasiyi, barışı savunanların, emeği ile geçinen herkesin adayı olduğunu belirterek, “Artık bu dönem mecliste halktan yana, emekçilerden yana, ezilenlerden yana farklı seslerin duyulmasına ihtiyaç var” dedi.

Sistem partileri kayıkçı dövüşündeler

Özocak, Manisa merkez başta olmak üzere tüm ilçe, belde ve köylerde yoğun bir seçim çalışmasının yürütüldüğünü, halkla yüz yüze geldiği her yerde halkın sıkıntı ve sorunlarını dinlediğini ifade etti. Mecliste, halkın sorunlarını dile getireceklerini söyledi. Özocak, “Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor. İşsizlik, yoksulluk, yaşanan çatışmalar toplumu derinden etkiliyor. Tüm bu sorunlar orta yerde dururken partiler birbirlerinden farklı şeyler söylemeyerek, çözüm üretmek yerine kayıkçı dövüşü sürdürüyorlar” dedi. Özocak, emekçilerin Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-şeriatçı diyerek kamplaştırılmaya çalışıldığını ifade ederek, barışın ve sağduyunun sesi olmak için parlamentoya gideceğini vurguladı.

Tütün bitirildi, zeytin tehlikede

Özocak, Akhisar’da tütünün bitirildiğini, sigara fabrikasının kaderine terk edildiğini belirterek, şimdi de aynı oyunlar zeytin üzerinde oynandığına dikkat çekti. Özocak, “Akhisar gibi verimli toprakların olduğu bir şehirde işsizlik en temel sorun olarak önümüzde duruyor. Akhisar’da önce tütün bitirildi, şimdi de aynı oyun zeytin de oynanmaya çalışılıyor. Üreticilerin söz sahibi olması engelleniyor. Oysa ki, üretici köylü ürettiği ürünün pazarlığını da yapma hakkına sahip olmalıdır” dedi.

Sendikalaşma ve toplusözleşme hakkının savunucusuyuz

Özocak, Akhisar’da sendikalaşma sürecinde Graniser fabrikasında yaşananları ve şimdiki süreci yakından takip ettiğini, Salihli’de belediye işçilerinin yaptığı greve saldırıldığını ifade ederek parlamentoya gittiğinde işçilerin sesi olmak için çalışacağını söyledi.

Ayrımcılığı asla kabul etmeyiz

Şahismail Özocak, Emek Partisi’ne yaptığı ziyaretten sonra, Roman vatandaşların yaşadığı mahalleyi ziyaret etti. Mahalle sakinlerinden sorunlarını dinleyen Özocak, Çağdaş Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri ile de bir araya gelerek kahve toplantısı düzenledi. Burada konuşan Özocak, Roman vatandaşlarımızın işsizlik, sağlık, eğitim ve konut sorunlarını yakıcı bir biçimde yaşadıklarını belirterek, bu ülkede yaşayan herkesin tüm haklardan eşit olarak yararlanması gerektiği, ayrımcılık yapılmasını kesinlikle kabul etmeyeceklerini, ayrımcılığa karşı duracağını söyledi. Roman vatandaşların sorularını yanıtlayan Özocak, parlamentoya gittiği takdirde Türkiye’de yaşayan tüm Romanların maruz kaldığı dışlanmışlığa son vermek için mücadele edeceğini belirtti.






Yorumlar