27 Aralık 2024
  • Manisa10°C
  • İzmir11°C

BOŞANMADA MAL KAÇIRMA NASIL ENGELLENİR ?

Boşanmada mal kaçırma nasıl engellenir , boşanma olayı ile birlikte eşler fiziksel olarak birlikte yaşamlarını sonlandırmakla kalmaz,

Boşanmada Mal Kaçırma Nasıl Engellenir ?

11 Nisan 2017 Salı 08:06

Bu haber toplam 2317 defa okunmuştur

Boşanmada Mal Kaçırma Nasıl Engellenir ? 

 

Boşanmada mal kaçırma nasıl engellenir , boşanma olayı ile birlikte eşler fiziksel olarak birlikte yaşamlarını sonlandırmakla kalmaz, ekonomik anlamda da birliktelik sonlandırılır. Ekonomik birlikteliğin sonlandırılması; mal paylaşımı, maddi ve manevi tazminat talebi, nafaka gibi unsurları içermektedir. Boşanmada mal kaçırma nasıl engellenir sorusuyla çok sık karşılaşılması, bu süreçte mal paylaşımı konusunun ne önemli sorunlardan biri haline geldiğinin de göstergesidir. Topo Hukuk olarak, konusunda uzman boşanma avukatlarımız sayesinde, boşanma süresinde mal paylaşımı, mal kaçırma gibi konuların sorun olmaktan çıkmasını sağlamaktayız.  

 

 

Boşanmada Mal Kaçırma Ne Demektir? 

 

Boşanma sürecinin bir parçası olan ekonomik birlikteliği sonlandırma aşamasında, taraflardan birinin maddi anlamda hak kaybı yaşamasına neden olan olan her tür davranış boşanmada mal kaçırma olarak değerlendirilmektedir. Boşanma davalarında eşlerden birinin kötü niyetli davranışı olarak da yorumlanabilecek olan mal kaçırmanın engellenmesi için bazı önlemler alınabildiği gibi, mal kaçıran eşe karşı uygulanabilecek yaptırımlar da bulunmaktadır. 

 

Boşanmada Eşin Mal Kaçırılmaması İçin Ne Yapmak Gerekir ? 

 

Boşanma sürecinde eşlerden birinin mal kaçırmasını engellemek amacıyla yapılacak işlemlerden ilki, aile bireylerinin ikamet ettikleri eve aile konut şerhi koyulmasıdır. Bu şekilde mal kaçırma gayreti içerisindeki eşin konut üzerinde yapacağı tasarruflar engellenebilecektir. Eşin ortak oturulan konut dışında kalan malları satmak ya da başkasının üzerine devrederek eşiyle paylaşmaktan kaçınması gibi durumlarda da dava yolu açık olup bu tür durumlarda satış ya da devir işlemlerinin hileli olduğunun ispatlanması gerekmektedir. Ortak olarak oturulan konuta aile konut şerhi konulması için, evlilik cüzdanı ve yaşanılan yerin aile konutu olduğunu belirten bir belge ile Tapu Müdürlüğü’ne başvurulması yeterli olmaktadır. Bu şekilde boşanmada mal kaçırma nasıl engellenir sorunu da 

çözülecek, aile konutu olan gayrimenkulün satışı, kiraya verilmesi devredilmesi ya da kira sözleşmesinin feshi gibi işlemler önlenebilecektir. 

 

Boşanma avukatı ve davası hakkında daha detaylı kaynak için tıklayın

Yorumlar