DEREKÖY ORTAOKULU’NDA TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI DÜZENLENDİ
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Dereköy Ortaokulunda bilim fuarı düzenlendi. Fuar’da açılış kurdelesini öğretmenler a
12 Mayıs 2015 Salı 09:08
Dereköy Ortaokulu’nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Düzenlendi
Haber Merkezi
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Dereköy Ortaokulunda bilim fuarı düzenlendi. Fuar’da açılış kurdelesini öğretmenler adına İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer kesti.
TÜBİTAK 4006 bilim fuarında konuşan Dereköy Ortaokulu Müdürü Senai Yavuz: “Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerim, değerli misafirler, kıymetli veliler, sevgili Öğrenciler.Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında okulumuzun hazırlamış olduğu, Dereköy Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına hoş geldiniz.
TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB’e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, Ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu Fuarların amacı, Öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır.
Bilim Fuarları, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir eğitim ve öğrenme metodu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilim fuarları, çevreye bilimsel bir gözle bakmamızı sağlar, kendi yaratıcılığımızın farkına varmamıza, yeni beceriler geliştirmemize ve merak ettiğimiz konular hakkında bilgi sahibi olmamıza katkıda bulunur. Bilim Fuarları, bunların yanı sıra, bilimin hayattaki öneminin kavramasına ve öğrencilerin derslerine daha yüksek motivasyonla devam etmesine yardımcı olur. Öğrencilere belirlediğiniz konularda kendi keşiflerini yapma olanağı sunar. Böylece derslerde, kitaplarda ve laboratuar uygulamalarında öğrendiklerini kendi projeleri içinde pekiştirmesine imkân verir. Değerli öğrencilerimiz eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Öğrencilerimizin danışman öğretmenleriyle birlikte gerçekleştirdikleri 25 proje bulunmaktadır.Öğrencilerimizin bu heyecanı yaşamasında katkısı bulunan Bakanlığımıza Tübitak’a ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ederim. Yapmış olduğumuz bu etkinliğe bizleri kırmayarak katıldınız, bizleri onurlandırdınız, hepinize okulumuz adına teşekkür eder, Saygılar sunarım” dedi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2003 Akhisar Haber