10 Ocak 2025
  • Manisa10°C
  • İzmir17°C

DİŞ İMPLANTI NEDİR?

Diş implantı, eksik olan dişlerin estetik görünümünü ve işlevini düzeltmek amacı ile çene kemiğine yerleştirilen yapay diş köküne verilen addır.

Diş İmplantı Nedir?

18 Ocak 2017 Çarşamba 16:58

Bu haber toplam 3070 defa okunmuştur

Diş İmplantı Nedir?

 

Diş implantı, eksik olan dişlerin estetik görünümünü ve işlevini düzeltmek amacı ile çene kemiğine yerleştirilen yapay diş köküne verilen addır. Klasik köprü, damak protezi ve kaplama türlerine göre çok daha işlevsel, sağlıklı ve güvenlidir. Dental implant yani diş implantı artık birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Artık hastalar fazla acı çekmeden, uzun ömürlü ve kaliteli dişlere bir günde implant ile sahip olabilmektedir. İmplant uygulaması ve implant fiyatları hakkında bilgi almak için Dent Nis internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

İmplant Diş Nasıl Yapılır?

 

Diş implantı genel olarak diş eksikliğini gidermek için yapılmaktadır. Dişlerde eksik olan bölümleri tamamlamak amacı ile çene kemiğinin içine ya da üzerine yerleştirilen ve implant denilen titanyum malzemeden üretilen protez yapılar dayanak ve tutuculuk sağlar. Diş implantı işlemi ile kişiler yedikleri yemeklerden daha çok lezzet ve zevk alabilmektedir. Ayrıca çiğneme eylemini daha rahat yaparak daha kaliteli bir yaşam biçimine sahip olabilmektedir. Üstelik dişlerin estetik görüntüsü de hastaların psikolojik durumlarını olumlu yönde etkiler. Diş implantları, insan vücuduna tamamen uyum sağlayan titanyum vida ve onun üstüne gelen abutment ile birleşir. Daha sonra zirkonyum ya da porselen malzemesinden kron yapılarak implant tedavisi gerçekleştirilir.

 

Diş implantı uygulaması, diş kliniğinde lokal anestezi altında yapılır. Operasyondan korkan hastalar için sedasyon denilen kontrollü uyutma yöntemi kullanılabilir. Anestezi hastaya uygulandıktan sonra diş etine kesi açılır ve çene kemiği çıkarılır. Daha sonra çene kemiğine küçük rehber deliği açılır ve genişletilir. Daha sonra açılan deliğe implant vidalanır ve ağız kısmına yerleştirilir. İmplant vidası yerleştirildikten sonra ağızda implantın kemikleşmesi ve ağız bölgesinin iyileşmesi için implantın üstüne koruyucu bir kapak yerleştirilir. Daha sonra açılan diş eti dikilir ve kapatılır. Birkaç ay implantın kemikleşmesi için beklenir. Birkaç ay sonra koruyucu vida çıkarılır ve diş implantının üstüne geçici bir kuron yerleşimi yapılır. Kuron, diş etinin doğal olarak kendine şekil vermesi ve çizgiyi belirlemesi amacı ile takılır. Diş eti istenen şekli aldıktan sonra geçici kuron kalıcı kuron ile değiştirilir ve işlem tamamlanır.

 

DentNis Kalitesi ve güvencesiyle İmplant ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevabını http://dentnis.com/bir-gunde-implant/ adresinde bulabilirsiniz.

Yorumlar