DİYALOG GRUBU PROJESİNE İKİNCİLİK ÖDÜLÜ
2 buçuk yıldır Kamu Sivil Topluk Örgütleri (STK) yürütmekte olduğu Avrupa ve Balkanlar Diyalog Grubu Projesinde Roman Merkezi Federasyon ve Akhisar Çağdaş Romanlar Dernek Başkanı Erdoğan Şener'e, Belçika'nın Brüksel şehrinde ikincilik ödülü verildi.
13 Ekim 2014 Pazartesi 12:25
Diyalog Grubu Projesine İkincilik Ödülü
Akhisar Haber Ajansı-AHA
2 buçuk yıldır Kamu Sivil Topluk Örgütleri (STK) yürütmekte olduğu Avrupa ve Balkanlar Diyalog Grubu Projesinde Roman Merkezi Federasyon ve Akhisar Çağdaş Romanlar Dernek Başkanı Erdoğan Şener'e, Belçika'nın Brüksel şehrinde ikincilik ödülü verildi.
Belçika'nın Brüksel AB parlamentosu toplantı salonunda yapılan törende Roman Merkezi Federasyon ve Akhisar Çağdaş Romanlar Dernek Başkanı Erdoğan Şener'e Kamu STK Diyalog grubu projesi adına ikincilik ödülü AB Genişlemesi ve Komşuluk ilişkileri Siyaseti yetkilisi Komiser Stefan Füle'nin elinden aldı.
Konuyla ilgili Akhisar Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Kenan Molla'ya bilgi veren Roman Merkezi Federasyon ve Akhisar Çağdaş Romanlar Dernek Başkanı Erdoğan Şener şunları söyledi. Erdoğan Şener;" Diyalog Grubu Projeyle güdülen amaç, Roman toplulukların sosyal, ekonomik, kültürel hayata aktif katılımlarını arttırma ve haklara erişimlerinin sağlanması bakımından mevcut problemlerinin giderilmesi için çok paydaşlı, çok katmanlı işbirliği mekanizmasının oluşturulmasıdır. Bu bağlamda, hedef kitle ulusal ve yerel makamlar ve Roman STK'lardır. Bütünüyle ele alındığında projenin nihai yararlanıcıları, Roman toplumu ve topluluklarıdır. Proje 4 aşamadan oluşmaktadır ve ulusal düzeyde Türkiye’de ve yerel düzeyde 8 ilde gerçekleştirilmiştir. Bu iller, Gaziantep, Diyarbakır,- İzmir, Hatay, Artvin, Manisa, Elazığ, Edirne, ve Aydın’dır. Birinci aşama, işbirliğine olanak sağlayan bit ortamın sağlanması aşamasıdır. Proje, ulusal makamlarla Türkiye ‘de 4 Roman toplumunu da yani Rom, Lom, Dom ve Abdal toplulukları- temsil eden Roman STK'ları arasında diyalogu inşaa etmiştir. Projeyi/inisiyatif girişimini tanıtmak ve Romanların Türkiye ‘de karşı karşıya kaldığı sorunların değerlendirilmesi için Roman içermesinde anahtar rol oynayan bakanlıklara ziyaretler düzenlenmiştir. Sonuç Olarak sosyal politikalar Eğitim, barınma, Sağlık ve Güvenlik istihdamdan sorumlu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü 7 bakanlık ve Roman STK Temsilcilerinden oluşan ve dönemsel olarak bir araya gelen çalışma grupları oluşturulmuştur" dedi.
Erdoğan Şener;" Proje kapsamında kamu kurumları ve STK’lardan oluşan çalışma grupları oluşturulmuştur. Ayrıca alanda deneyim sahibi uzmanlar ile Avrupa’dan örnek kurum temsilcileri tarafından da proje desteklenmiştir. Bu projemize emeği geçen, başta Elmaz Arus, Soner Durmuş, Sitem Kara, Erdem Güğümgüler'e teşekkür ediyorum " dedi.
Erdoğan Şener;" Projede işbirliği yapılan kamu kurum temsilcileri; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’dür. Sivil Toplum Kuruluşları ise 16 ayrı İlden ( Artvin, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, Manisa, İzmir, Çanakkale, Bursa, Aydın, Hatay, Edirne, Tekirdağ, Adana, Samsun, Bartın, Ankara) toplam 30 Roman STK’sı tarafından temsil edilmektedir." dedi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2003 Akhisar Haber