DOĞA DOSTU YATIRIM “YEŞİL ENERJİ” AKHİSAR’DA
Yeşil Enerji Geri Dönüşüm A.Ş özellikle kömür tüketen tesis, site ve konutların daha yüksek enerji verimliliği ile enerji ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile 2015 yılında Akhisar’da Kağan Çakar, Ömer Güney ve Murat Kabasakal tarafından kuruldu.
05 Ekim 2016 Çarşamba 16:31
Doğa dostu yatırım “Yeşil Enerji” Akhisar’da
Haber Merkezi
Yeşil Enerji Geri Dönüşüm A.Ş özellikle kömür tüketen tesis, site ve konutların daha yüksek enerji verimliliği ile enerji ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile 2015 yılında Akhisar’da Kağan Çakar, Ömer Güney ve Murat Kabasakal tarafından kuruldu. 4500 m2’si kapalı toplam 10.000 m2 alanda tamamen yerli sermaye ve makine parkı ile tam otomatik bir tesiste üretim yapan şirket yıllık 25000 ton kapasiteye sahip olup 01.04.2016 tarihinde üretim faaliyetine başladı.
Yeşil Enerji Geri Dönüşüm A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Çakar; “Dünyada doğalgaz ve kömüre rakip olarak gösterilen Pelet yakıtı Türkiye’de yeni tanınmaya başladı.
Pelet, her türlü endüstriyel ve tarımsal atıkların kurutulup, öğütüldükten sonra yüksek basınç altında sıkıştırılması ile oluşan forma verilen isimdir.
Pelet, kendi kaynaklarımız aracılığıyla üretilmektedir. İthalatı azaltmak ve yenilenebilir enerji sistemlerine geçmek için, orman ürünleri de değerlendirilmelidir. Yeşil Enerji, pelet üretimi yapan firmalar arasında yer almaktadır. Bu şekilde hem ülke ekonomisine katkı sağlanmakta, hem de çevre ve insan sağlığı için önlem alınmış olmaktadır. Pelet üretimi bu yönüyle önemlidir.
Pelet hammaddesi olarak ; ağaç, odun, talaş, yonga, yaprak, kabuk, dal ve benzeri orman atıkları, kapak, tahta parçası, talaş, takoz vb. sanayi atıkları, bitki sapları, zeytin, narenciye vb. ağaç aralamaları, buğday, arpa ve mısır söbekleri, kağıt, mukavva, palet ve kasa hurdaları gibi malzemeler kullanılır.
İşlem olarak, önce ağacın atık malzemelerin toplanarak değirmenden geçirilip toz haline getirilir. Toz halindeki ağaç atık malzemeleri kurutularak nem oranı düşürülür. Daha sonra kurutulan malzeme yüksek basınç altında preslenerek Pelet haline getirilir. Daha sonra soğutma işlemi kullanılarak paketlenir ve kullanıma hazır hale getirilir.
Kullanım alanları; evler, iş yerleri, fabrikalar, siteler, apartmanlar, özel ve müstakil yerleşim birimleri, villalar kısacası ısı gerektiren tüm alanlardır.
Yeşil Enerji, üretim, pazarlama, insan kaynakları ve depolama alanlarını güçlendirerek bölgemizde; yüksek enerji değeri verimliliğine sahip, yenilenebilir ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan, %1 gibi düşük kül oranına sahip, enerjide arz güvenliği sağlayan, doğaya 0 C(karbon) yükü olan, Pelet ürününün tanıtımını ve kullanımının yaygınlaştırmayı hedeflemektedir” dedi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2003 Akhisar Haber