22 Ekim 2024
  • Manisa15°C
  • İzmir17°C

DSP 21. YAŞINI KUTLADI!

Demokratik Sol Parti Akhisar İlçe Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Milli Egemenlik meydanında 21. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve emekli öğretmen Nevin Dağlı’nın İstiklal Marşını okutmasından sonra DS

DSP 21. Yaşını Kutladı!

14 Kasım 2006 Salı 20:17

Bu haber toplam 2181 defa okunmuştur

DSP 21. YAŞINI KUTLADI
Akhisar (Kenan MOLLA)

Demokratik Sol Parti Akhisar İlçe Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Milli Egemenlik meydanında 21. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve emekli öğretmen Nevin Dağlı’nın İstiklal Marşını okutmasından sonra DSP İlçe Başkanı Ömer Karaduman basın açıklamasını yaptı.

İlçe Başkanı Ömer Karaduman “kurulduğu 14 Kasım 1985 tarihinden bu yana yıldönümlerini çeşitli etkinliklerle değerlendiren DSP camiası bu yıl, kurucumuz, Genel Başkanımız, Onursal Başkanımız, Başbakanımız Bülent Ecevit’in kısa süre önce ebediyete uğurlamanın derin üzüntüsü içindedir.

Merhum Ecevit bize halkçılık, ulusal sol, inançlara saygılı laiklik, tam demokrasi temelleri üzerine kurulu Demokratik Sol’un sağlam felsefesini; dürüstlük, nezaket, ilkelik ve doğruluk tutarlılığın, ulusal çıkarları her şeyin üzerinde tutmayı, kararlılığı, uzlaşıyı esas alan siyaset yapma anlayışını bıraktı.

Bu sağlam felsefe ve siyaset anlayışı ile bugün Türkiye’nin her zamankinden çok Demokratik Sol partiyi millete hizmet yolunda yükseltmek ve yüceltmek için büyük bir kararlılık, inanç ve heyecan içindeyiz.

Türkiye’nin mahkûm edilmek istendiği karanlığı aşıp, halkımızı aydınlık günlere ulaştıracağız. Halkımızın “laiklik” konusundaki uyarılarını maçlarda atılan sloganlara benzetecek kadar halktan kopuk, ayrımcı, dışlayıcı zihniyet asla Türkiye’ye egemen olamayacaktır.

İşsizliği ve yoksulluğu yenmek temel hedefimizdir. Üretenin, çalışanın, yoksulun, kimsesizin aleyhine işleyen bugünkü bozuk düzeni değiştireceğiz. Zenginleşen ve zenginliği hakça paylaşan Türkiye’yi kuracağız.

Halkımızın kutsal din duygularını istismar etmekten kaçınmayanları etkisiz kılıp, toplumsal barışın, din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi olan laikliği, inançlara saygı temelinde kökleştireceğiz.

Ulusal birliğe ve ülke bütünlüğüne yönelen her türlü tehdit ve tehlikeyi ortadan kaldırmak, dış dünya ile ilişkilerimizi onurlu ve kararlı politikalarla, ülke çıkarları doğrultusunda geliştirmek öncelikli hedefimizdir.

Demokratik Sol Parti ve tüm Demokratik Solcular, Ecevit’in ışığında, Atatürk’ün yolunda, milletimize hizmet için tüm güçleriyle çalışmaya devam edecekler; Ecevit’in ilke ve hedeflerini gerçekleştirmeyi en vazgeçilmez görev bileceklerdir. Bu nedenlerle DSP, ülkemizin geleceği için uzlaşı, işbirliği ve güç birliğinin sağlanması konusunda bugüne kadar gösterdiği çaba ve kararlılığı artırarak sürdürecektir.

Bu önemli ve anlamlı günde saygı, sevgi ve minnet duygularıyla dolu olarak demokratik Sol’un ebedi önderi Ecevit’e Allah’tan, rahmet diliyoruz. Aziz anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz” dedi.





Yorumlar