23 Ekim 2024
  • Manisa20°C
  • İzmir21°C

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ JAPON BAHÇESİNİ ZİYARET ETTİ!

Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içinde Japonlar tarafından 729 metrekare alan üzerine yapılan Japon bahçe çalışmaları yerinde görmek için Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencilerinden oluşan 60 ki

Ege Üniversitesi Öğrencileri Japon Bahçesini Ziyaret Etti!

08 Mart 2007 Perşembe 12:27

Bu haber toplam 3117 defa okunmuştur

Ege Üniversitesi Öğrencileri Japon Bahçesini Ziyaret Etti!
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içinde Japonlar tarafından 729 metrekare alan üzerine yapılan Japon bahçe çalışmaları yerinde görmek için Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencilerinden oluşan 60 kişilik grup Akhisar’a geldi.

Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkla içindeki Japon Bahçesi hakkında bilgiyi Japon Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji Ishimoto yaptı. Kanji Ishimoto “Akhisar’ da dünyadaki ilk 7 kiliseden birisi var, bundan dolayı Japon kültürünün her zaman ilgisini çekmiş bir şehirdir. Buradaki oluşturduğumuz yapıt ile bunu daha da geliştirip ilgi odağı olacağına inanıyorum” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Bizim amacımız Türk-Japon dostluğunu sağlayabilmek, aynı anlamda da Akhisar’ daki 4000 yıllık medeniyeti buradaki arkeolojik güncellemelerle birleştirerek turizm amacı kapsamında geliştiriyoruz. Bir de müze çalışmamız var, tüm bu çalışmalar bir araya geldiğinde bir turizm etkinliği oluşturup, Akhisar’ a ekonomik anlamda katkı sağladığı gibi tanıtım anlamında da katkı sağlayacaktır. Bütün bu yaptığımız çalışmalar bunların ön çalışmasıdır. Tepe Mezarımız’ da bunlarla bağlantılı olarak şehrimize gelen Japon turistlerimizin güzergahını buraya da aktararak bir zemin hazırlamak istiyoruz. Bütün bunlar bir araya geldiğinde Akhisar kültürel ve sosyal olarak canlanacaktır. Japon dostlarımıza da bu konudaki gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrenciler Akhisar Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Seval Yumukoğlu ve Japon Türk Kültür Değişim Dernek Başkanı Kanji Ishimoto tarafından karşılandı. Japon Bahçe çalışmalarını yerinde görmek için Akhisar’a gelen Ege Üniversitesi Ziraat  Fakültesi Peyzaj Mimarlık bölümü Prof. Dr. Engin Nurlu ve  araştırma görevlisi Çiğdem Kaptan Ayhan ve 60 kişilik öğrenci grubu katıldı. Ege Üniversitesi Ziraat  Fakültesi Peyzaj Mimarlık bölümü Prof. Dr. Engin Nurlu, “Peyzaj Mimarlık Bölümü 1. Sınıf öğrencilerinden oluşan grup ile Akhisar’da yapılmakta olan Japon Bahçesi çalışmalarını yerinde görmek için Akhisar’a geldik. Peyzaj Sanat tarihi dersi uygulamasını burada yaptık. Akhisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Seval Yumukoğlu ve Türk Japon Derneği Başkanı Kanji Ishimoto ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Japon Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji Ishimoto, dernek sekreteri Chieko Ishimoto bahçıvanlar Sadazo Takahashi, Aise Takaki ve Ryuzo Takahashi, mimar Kumiko Sugata çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Öğrenci grubu daha sonra Akhisar Belediyesi Park Bahçeler binası yanındaki bitki havuzunu gezdikten sonra Akhisar’ da bulunan Tepe Mezarı olarak adlandırılan tarihi yapıtlar gezildi.














Yorumlar