18 Ekim 2024
  • Manisa9°C
  • İzmir13°C

ENİYİLİNEAR AYDINLATMAİÇİNBU 4 İPUCUNUİZLEYİN!

Günümüzün modern dünyasındaürünsatışı, dahaönceçokazkişinindikkatettiğibirçokfarklıfaktörebağlıdır. Bu faktörlerarasındamekanınaydınlatması da yeralmaktadır. Bilimselaraştırmalaraveistatistikselverileredayanarak,

Eniyilinear aydınlatmaiçinbu 4 ipucunuizleyin!

11 Temmuz 2024 Perşembe 19:31

Bu haber toplam 1517 defa okunmuştur

Eniyilinear aydınlatmaiçinbu 4 ipucunuizleyin!

Günümüzün modern dünyasındaürünsatışı, dahaönceçokazkişinindikkatettiğibirçokfarklıfaktörebağlıdır. Bu faktörlerarasındamekanınaydınlatması da yeralmaktadır. Bilimselaraştırmalaraveistatistikselverileredayanarak, aydınlatmanınyoğunluğuvemağazanınticariaydınlatmasınınkalitesi, mağazanınziyaretçiçekmemiktarınavesatışhacminedoğrudanetkietmektedir. Bu nedenleürünlerinizidahafazlasatmayıdüşünüyorsanızveyabirmağaza, sergi, sanatmağazasıveya showroom veticaretmerkezininaydınlatmadekorasyonunutasarlıyorsanız, mağazanınaydınlatmasınıetkilemekiçinmağazaışıklarıylaaydınlatmailkeleriniaklınızdatutmalısınız. Pazardakihedefkitlenizinrakiplerinizingerisindekalmamasınısağlayın. Bu yazımızdaticariaydınlatmada, gözlemlenerekizleyiciüzerindeenbüyüketkiyiyaratabilecekdörtönemliprensibielealdık.

ekran-goruntusu-2024-07-11-192217.jpg

Linear aydınlatmada ilk hedefinizmekanıntamamınınaydınlatılmasıolmalıdır!

Bu prensipaçıkgibigörünse de aslındabirçokmağazaveticarimerkezde buna uyulmadığınıgörüyoruz. Işıkönceliklegörülmesigereken her şeyiaydınlatmalıveinsanlarınrahatbiralışverişdeneyimiyaşamasınayardımcıolmalıdır. Mağazaaydınlatmatasarımıyapıyorsanızaydınlatmaürünlerinidikkatliseçmeniziöneririzçünkü tam aydınlatmaiçinmağazave showroom, mağazanınkullanımşeklinebağlıolarakyaklaşık 800 ila 1500 lüksışığaihtiyaçduyacaktır. Mağazaalanınızınticariaydınlatmasıiçintavsiyeyeihtiyacınızvarsaaşağıdakibağlantıyatıklamanızyeterli.

Lambanınrenginingöstergesimekanınızıngüzelliğinibelirler!

Dikkatedersenizbirçokmağazadadiğermağazalaragöreışıkeksikliğinerağmen her şeyindaha net vegerçekçirenklerlegöründüğünügöreceksiniz. Sizcebununnedeninedir? Elbette her şeysadeceışığınyoğunluğunabağlıdeğil. Renklerindahagerçekçibirgörünümü, lambanınrenkselgeriverimindeksininsonucudur. Basit birifadeylebufaktör, mağazaışıklarınıngüneşışığınakıyaslanesneleringerçekrenklerinigöstermeyeteneğiniifadeeder. Eniyimağazaışıkları, CRI'siveyarenkselgeriverimi 90 civarındaolanlardır, çünkübusayı, 100 CRI değeriylelambanınışığınıngüneşışığınakıyaslagüneşışığınaenfazlabenzerliğesahipolduğuanlamınagelir.

Başlangıçta, yanıpsönenveyatitremeyenbirışıkseçin.

Birçokkezfotoğrafçekmeyeveyabirmekanınfotoğrafınıçekmeyekararvermişolabilirsinizancakgörüntüdeoluşanbaloncuklarfotoğrafınızırahatsızedecektir. Bu titremebozukluğunatitremedenir. Titreme, mağazanızdaveyashowroomunuzdakullandığınızışığınsürücüsüneveyatransformatörünebağlıdır. Tıbbiaraştırmalaragöreyanıpsönenışık, gözyorgunluğunavearalıklıbaşağrılarınanedenoluyor. Bu durumlarındışındaürünlerinfotoğrafve video çekimininsatışınenönemlikollarındanbirihalinegeldiğigünümüzde, titreyenbirışığınolması ana kollarınızdanbirininperformansınıolumsuzetkileyecektir. Bu nedenlebaşlangıçtanitibarentitreşimsizbirmağazaaydınlatmasıseçerekkendinizitümbusorunlardankurtarın.

Lambayıbirkenarakoyun. Modern ışıklarıtercihedin!

Beğensek de beğenmesek de eskilambaveışıklarınkullanımdönemibittivebuaydınlatmamodeliartıkkimseyeçekicigelmiyorçünküamacıbaşındanberigörsellikdeğildi. Raylıışıklarvelineerışıklarticariaydınlatmayauyguneniyi, engüncelveengüzelışıktürleriarasındadır. Güzelve minimal görünümüile Line aydınlatmalaristenilenölçüveşekildesiparişedilebilir. Doğrusalbirlambaseçmektençekinmeyin. Bu lambayıtaktığınızandamağazanızdabüyükbir fark göreceksiniz.

Diğer modern mağazaışıklarıtürleriarasındatekfazlıveüçfazlı ray lambalarıveyerleşikveyüzeye monte çokluevlambalarıbulunur. Günümüzdeençokkullanılanmağazaışıklarındanbirihalinegelenvetümticarimerkezlerdebolcabulunanraylılamba, hem yüzeye hem de asılıolarakistediğinizyöneyerleştirilip monte edilebilenışıklardanbiridir.

Öteyandan AR111 lambagibiçokluevdownlight'ları da mağazave showroom alanınınnoktasalveyagenelaydınlatmaimkanınısağlayarak, yeterliışıkyoğunluğunasahipolmanızıvealanınızdakaranlıkveaydınlıknoktalarlaoynamanızısağlar.

Yazar:Tekwat

Yorumlar