23 Ekim 2024
  • Manisa20°C
  • İzmir21°C

EŞİNİN ADINA AKHİSAR’DA OKUL YAPTIRAN AKIN ÖNGER AK-SEK VAKFINI ZİYARET ETTİ!

Garanti Bankası eski Genel Müdürlerinden, eşi adına Akhisar’da  Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi yaptıran  Akın Öngör Akhisar Sağlık Eğitim Kültür (AK-SEK) vakfını ziyaret etti. AK-SEK Vakfı başkanı Avukat Vehbi Başaran  Vakf

Eşinin Adına Akhisar’da Okul Yaptıran Akın Önger AK-SEK Vakfını Ziyaret Etti!

29 Aralık 2006 Cuma 10:22

Bu haber toplam 4505 defa okunmuştur

Eşinin Adına Akhisar’da Okul Yaptıran  Akın Önger AK-SEK Vakfını Ziyaret Etti!

Akın Önger’e Vakfın “İlk Çağdan Günümüze Akhisar” ve “İstiklal Harbi Gazetesi”Kitapları  Günün Anısına Verildi.
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Garanti Bankası eski Genel Müdürlerinden, eşi adına Akhisar’da  Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi yaptıran  Akın Öngör Akhisar Sağlık Eğitim Kültür (AK-SEK) vakfını ziyaret etti. AK-SEK Vakfı başkanı Avukat Vehbi Başaran  Vakfın ilk yayını Doktor Baki Satış’ın yazdığı “ilk Çağdan Günümüze Akhisar” ile son yayını  Ömer Sami Coşar’ın  bir gazete haberi düzeninde hazırladığı“İstiklal  Harbi  Gazetesi” kitaplarını Akın Öngör’e ziyaretin anısına verdi.

Sıcak bir ortamda geçen ziyarette, Akın Öngör, anne tarafından Akhisar kökenli olduğunu, anneannesini mezarının Akhisar’da olduğunu söyleyip, “Çocukluğumuz ve gençliğimizde çok sık sık geldiğimiz Akhisar’ı eşim ile birlikte çok seviyoruz. Doğayı ve  toprağı çok sevdiğimizi için, burada bir arazi almayı planladık. Eşimizin dostumuzun yardımları ile Akselendi  beldesi yakınlarında, Hava Meydan Komutanlığı yanındaki arazi  aldık. Meraklı olduğunuz için şaraplık üzüm yetiştirmek için, araştırmalarımız sonunda bağ diktik. Yetiştirdiğimiz üzümleri değerlendirip ufak çapta bir şarap evi yaptık. Selendi ismini verdiğimiz gerekli izinlerini aldığımız şaraplar  çok tutuldu. Çevredeki araziler de değişik şaraplık üzümlerin yetiştirilmesi için inceledik. Sarnıç köyü civarında uygun arazileri  bulduk. Onlara da şaraplık üzüm bağı diktik. Önümüzdeki yıllarda  Selendi markalı şarabımıza Sarnıç markası da eklenecek.” Eşinin bu güne kadar kendisinden hiçbir talepte bulunmadığını söyleyen Akın Önger,  “Sadece kızların okuyacağı adına bir okul yapılması talebinde bulundu. Seve seve kabul ettik. Girişimlerimiz sonunda Akhisar’da eksikliği olan Anadolu Kız  ve Kız Meslek Lisesi yapılması karını aldık. Onun da inşaatı %70’lere yakın bir bölümü bitirildi. Önümüzdeki ders yılına her şeyi tekmil olarak yetiştirmeyi planladık.” dedi. AK-SEK Vakfı Başkanı Avukat Vehbi Başaranda, “ Sizlerin ve ailenizin Akhisar’a yaptıkları katkı için şükranlarımızı sunmak için ziyaret etmek istedik. Sizin yoğun programınız nedeni ile, teveccüh göstererek sizin gelmeniz karşısında da aynıca memnuniyetimizi bildiririz.” Başaran AK-SEK Vakfının yaptıkları ve gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra, “Sizlere ilk ve son yayınımız olan iki eserimizi takdim etmek istiyoruz. Önümüzdeki günler ve aylarda sizlerin zamanınız müsait olursa “Akhisar’ın Çocukları” projemiz ile yapmayı planladığımız yine Akhisar’ımızın geleceği olan çocuklarımıza hizmet edecek “Öğrenci Yurdu” projelerimiz hakkında  bilgilendirmek istiyoruz” dedi. Akın Öngör, “Bu çok önemli iki kitabı en kısa zamanda okuyacağım. Sizlerle birlikte hareket etmek bana da ayrıca onur verecektir.” dedi.



Yorumlar