17 Ekim 2024
  • Manisa17°C
  • İzmir18°C

FERNAS İŞÇİLERİ DİRENİŞLERİNİN 52, AÇLIK GREVİNİN 3. GÜNÜNDELER

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun Fernas Grup’a bağlı maden işletmesinde sendikalaştıktan sonra işten çıkarılan işçiler, başlattıkları direnişlerinin 52. Açlık grevinin 3. gününde

Fernas işçileri direnişlerinin 52, açlık grevinin 3. günündeler

16 Ekim 2024 Çarşamba 21:41

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

Fernas işçileri direnişlerinin 52, açlık grevinin 3. günündeler

Akhisar Haber Ajansı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun Fernas Grup’a bağlı maden işletmesinde sendikalaştıktan sonra işten çıkarılan işçiler, başlattıkları direnişlerinin 52. Açlık grevinin 3. gününde Akhisar Demokrasi Güçleri, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi Öğretmen evi önünde saat 17.30’da basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Sol Parti Akhisar İlçe Başkanı Cemalettin Gülmen Okudu.

Cemalettin Gülmen Okuduğu basın açıklamasının tam metni;

Fernas işçileri direnişlerinin 52, açlık grevinin 3. günündeler. Neden yollara düşmek zorunda kaldılar, talepleri neydi; İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri eksiksiz olarak uygulansın istediler, Soma ortalaması gözetilerek maaşlarının iyileştirilmesini ve banka promosyonlarının ödenmesini istediler, Sendikalı olduğu için işten atılan işçi arkadaşlarının işe geri alınmasını istediler.

Ama bugüne kadar yaptıkları hiçbir başvuru, şikayet ve görüşmeden çözüme yönelik sonuç alamadılar. Yasal ve haklı mücadelelerini kimse dikkate almadı.

Çalışma Bakanlığı 52 gündür madencileri umursamadı, görmezden geldi. Fernas maden işçileri Ankara Kurtuluş Parkı'nda açlık grevindeler, beton üzerinde yatıp yerlerinden ayrılmıyorlar. Her gün ölümle burun buruna çalışan işçiler işçi sağlığı önlemleri, eşit ücret ve sendika hakkı yani anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış haklarını talep ettikleri icin, gözaltına alındılar, darp edildiler, telefonlarına el konuldu, aileleriyle birlikte yıldırılmaya çalışıldılar. AKP'li bir milletvekilinin gönlü olacak diye ''düzen bozuluyor'' diyenlere soruyoruz; Fernas Madencilik'te ölüm koşullarında çalışan, tek güvenlik araçları baretleri olan Madenciler yürüyünce mi memleketin düzeni bozuluyor?

EKMEK KAVGASI BU, CAN KAVGASI BU

Onlar Soma'dan Ankara'ya yalın ayak yürüdüler, Bakanlık, Meclis, tüm kapıları çaldılar, günlerdir geri adım atmadılar. Gözaltılara da boyun eğmeyecekler... Onlar yer altında yol açanlardır, Onlar her depremde ''sesimizi duyan var mı'' diye seslenerek enkaz altından yükselen seslerin yanında olanlardır, Onlar başka 301 ler olmasın diye yalınayak yollara düşenlerdir...

Onlar kazandığında tüm madenciler kazanacak. Tüm işçiler, emekçiler kazanacak. Dayanışma kazanacak. Bizler Akhisar Demokrasi Güçleri olarak emeği ve hakları için direnen, Somalı madencilerin yanındayız! Bakanlıkları sorumluluk almaya davet ediyoruz. Madencilerin talepleri derhal yerine getirilsin. Yaşasın Fernas işçilerinin haklı direnişi!

Akhisar Demokrasi Güçleri










Yorumlar