FUTBOLA DÖNÜŞ İÇİN SAĞLIK-1
Muharrem Kazer
06 Mayıs 2020 Çarşamba 12:33
Futbola dönüş için sağlık-1
Koronavirüs nedeniyle ara verilen liglere tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de futbol sezonunun bitirilebilmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
Türkiye Futbol Federasyonu, en muhtemel senaryo 12-13-14 Haziran'da lig ve Türkiye Kupası maçlarının başlayıp, 26 Temmuz'da bitirilmesi üzerine çalışmalarını sürdürüyor.
Buna bağlı olarak ta TFF Sağlık Kurulu tarafından yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle ertelenen liglerin tamamlanması ihtimaline yönelik "Futbola Dönüş Öneri Protokolü" hazırlandı.
Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile ilgili alınması gereken tedbirlerin ve genel prensiplerin detaylı bir şekilde anlatıldığı Futbola Dönüş Öneri Protokolü, Hazırlık Dönemi, Müsabaka Dönemi ve Pozitif Test Senaryosu olmak üzere çeşitli ana bölümlerden oluşuyor.
Liglerin oynanması sürecindeki tüm fazlara ilişkin çalışmalar tamamlanırken protokolün, "Genel Prensipler", "Hazırlık Dönemi - Bireysel ve Grup Antrenmanları Evresi" ile "Pozitif Test Senaryoları"nı içeren ilk kısmı yayınlandı.
Protokolün ilk kısmı olan genel Prensipler “Futbola Dönüş” Süreci takımların liglerin ertelendiği günden ilk hazırlık veya resmi müsabakalarını oynayacakları güne kadarki hazırlık dönemi ve kalan müsabakaların oynandığı müsabaka dönemi’ni kapsamaktadır.
Sizlere bu süreçleri ve yapılacakları da şöyle açıklayabiliriz:
1- HAZIRLIK DÖNEMİ
Kendi içerisinde 3 evreden oluşacak olup,
1: Antrenmanlara Hazırlık - İzolasyon 2: Bireysel ve Grup Antrenmanları 3: Takım Antrenmanları
Bu dönemlerin hepsinde COVID-19 yönetimi Oyuncu, Teknik Ekip, Sağlık Ekibi, Destek Ekipleri ve Kulüp Çalışanlarını ayrı ayrı ele alacaktır.
Hazırlık Döneminin temel amaçları ise,
1. Herkes için dezenfekte bir tesis (antrenman ve çalışma) ortamı sağlamak 2. Oyuncuları Müsabaka Dönemine kadar optimal sağlık ve fiziksel seviyeye ulaştırabilmek 3. Oyuncuların ve çalışanların psiko-sosyal yönetimini doğru ve sağlıklı şekilde sürdürebilmek 4. Oyuncuların ve çalışanların ailelerini korumak 5. Tüm bunları ülkede başarı ile yürütülen salgın sürecini aksatmadan sürdürebilmek
Bu dönemde İletişim ve koordinasyonda Tüm takımlar Federasyon ve devlet kurumları (bakanlıklar, sağlık kurumları vb) ile düzenli iletişimi sağlayacak bir yetkili İdari Direktördür.
Ana görevi bahsi geçen kurumlardan gelecek güncel haberleri ve konjonktürü sürekli takip etmek, gerekli durumlarda iletişim kurarak teyit almak, kulübün belirlenen protokole uygun hareket etmesini sağlamak ve ilgili kurumlara rapor vermek olan bu pozisyon için kulüplerde en uygun yetkili İmkan varsa öncelikle alınacak en sağlıklı önlem, Evre 2 ve Evre 3 antrenman süreçlerinde tüm oyuncu, teknik ekip ve destek ekiplerinin tesiste kamp ortamı içerisinde izole kalması ve odalarda birer kişi konaklayacak şekilde organizasyon yapılması olacaktır.
Tarama Testleri oyuncuların, ekiplerin, çalışanların ve ailelerinin korunabilmesinde, sonuçta da global pandemi yönetiminin başarılı şekilde sürdürülebilmesinde en kritik rollerden birisini üstlenmektedir. Bu testlerin yönetiminde Sorumluluk İdari Direktör ve Takım Doktorunundur
1. Tüm oyuncu, ekip ve kulüp çalışanları Hazırlık Döneminde en az 4 kere PCR testine girmiş olmalıdır
2. Kampa girecek oyuncular ve kadro son testin sonucuna göre belirlenmelidir 3. Opsiyonel PCR testlerinin Evre 3 süresince 5-7 günde bir uygulanması önerilir
İkinci bölümde hazırlık döneminden sahada antrenman yapılırken dikkat edilmesi gerekenlere yer verilecektir.
Hepinize İyi Günler.
YASAL UYARI:Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Akhisar Haber Ajansı - AHA'ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece Akhisar Haber Ajansı tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2003 Akhisar Haber