23 Ekim 2024
  • Manisa20°C
  • İzmir21°C

GARAJ ESNAFI BELDİYE BAŞKANINA SESLENDİ!

Akhisar’ın eski garaj alanına yapılacak Belediye Binası için eski garaj esnafı saat 14.00’ de davul ve zurna ile garaj meydanında toplandılar.. Yaklaşık 45 dakika süren toplantıda her konuşmacıda Kürsü’ de “Kararından dön başkan” dediler.......

Garaj Esnafı Beldiye Başkanına Seslendi!

21 Mayıs 2007 Pazartesi 21:05

Bu haber toplam 4234 defa okunmuştur

Başkan Sesimize Kulak Ver!
Akhisar (Kenan MOLLA)

Akhisar’ın eski garaj alanına yapılacak Belediye Binası için eski garaj esnafı saat 14.00’ de davul ve zurna ile garaj meydanında toplandılar.. Yaklaşık 45 dakika süren toplantıda her konuşmacıda Kürsü’ de “Kararından dön başkan” dediler.

DYP Manisa Milletvekili Aday Adayı H. İbrahim doğan’ ın Basın Danışmanı Nail Şenel’ in sunuculuk yaptığı toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Basın bildirisi okuyan Nail Şenel “Akhisar merkez ilçe halkı ile birlikte 9 kasaba 85 köyün, toplam 200 bin vatandaşımızın faydalandığı köy ve kasaba garajı olarak kullanılan alanın belediye hizmet binası yapılmak üzere faaliyeti durdurulmuş ve kapatılmıştır. Akhisar Belediyesi Devlet Karayolu üzerinde transit geçişler için orta ölçekli yeni bir garaj inşa etmiş ve faaliyetine devam etmektedir. Bahsi geçen köy ve kasaba garajı Merkez’ de olup civar ilçe kasaba ve köylerden gelen vatandaşlarımızın ve talebelerimizin çarşı, okul, banka sosyal ve idari hizmetleri için ulaşımı ve hizmet temini kolay olmaktadır. Ancak; Akhisar Belediye Başkanı Akhisar halkının çevre ilçe kasaba ve köylülerin merkez çarşı esnaflarının resmi ve özel kuruluşların sivil toplum kuruluşlarının, sağlık ve eğitim kurumlarının AKP ilçe parti teşkilatı dahil diğer partilerinde hem fikir olduğunu yeni bir belediye hizmet binasına ihtiyaç duyulmasına rağmen ısrarla ve anlamsız bir dayatma ile inşaatı istemesini kimse anlamış değildir. Belediye Başkanı yalnızca ben yaptım anlayışı ile bir iş yapmış olmak için böylesine büyük bir borç yükü ile ihtiyacı hissedilmeyen gereksiz bir yatırımı yapmamalıdır. Aşağıda imzası bulunanlar olarak hükümetin belediye hizmet binası inşaat ihalesini yapan belediye başkanına öncelikle AKP Manisa Milletvekilleri ile il ve ilçe başkanları ihalenin fesh ettirilmesini iller bankasından inşaat için temin
edilecek olan kredinin iptalini ve garajın yeniden faaliyete geçmesinin teminini saygılarımızla arz ederiz” dedi.

İlk konuşmacı olarak AK-SEK Vakfı Başkan Vekili ve Eski Belediye Başkanı Hüsnü Kahraman “1952 yılında
yapılan bu garajda çocukluğum geçti. Burası bir okul binası, esnaflarımızın can damarı olan ve hepimizin uğradığı şehrin can damarı yeridir. Burası köy ve kasaba garajı olarak hizmet veriyordu. Şimdi başka yer bulamadın diye mutlaka burasını belediye sarayı inşa etmenin bir anlamı yok. Akhisar Belediye binası fevkalade iyi ve güzel bir bina hiçbir vatandaşımızın bir belediyeye giremiyorum çok sıkışık çok kalabalık nefes alamıyorum hiçbir vatandaşımızdan belediye sarayı yapılsın diye istek yok. Buna rağmen belediye sarayını yapmaya kalkması düşündürücü, bu vatandaşa kulak ver. Belediye Başkanı kendi istedi diye yapamaz. Halkı isterse yapar bunun için bu garaj esnafın sesini duy” dedi.

DYP Manisa Milletvekili Aday Adayı Ahmet Dutlulu “çok değerli Akhisar’ lılar bundan yaklaşık iki ay önce bir basın açıklaması yapmıştım. Akhisar Belediye Sarayına ihtiyaç yok demiştim. Artık son zamanlarda Belediye’ de memur kalmadı. Benim zamanımda 250 olan memur şimdi 110’ lara kadar düştü. Belediye Sarayı için 10 trilyon borca girmek olur mu, bu borç iki yıl ödemesiz. Sonra ödemeli bu yaklaşık 15-16 trilyon iki yıl sonra kendisi orada olmayacak. Ben belediye başkanı ile konuştu. Bu belediye sarayı yapmayalım dedim. 3 yıl oldu Akhisar’ a daha bir çivi çakmadı. Burada bulunan 2 bin esnafımız mağdur durumda bunların sesine kulak ver” dedi.

CHP Akhisar İlçe Başkanı Güngör Lalancı “Yeni yapılacak belediye hizmet binası için bizde bir basın toplantısıyla bu karardan geri dönülmesini istedik ve Akhisar’ lılara duyurduk. Bu kararın Akhisar’ lılara hayırlı bir karar olmadığını söyledik. Bu kararı verenlerin yarın bu kararın altında ezildiğin söyledik ve nitekim eziliyorlar. Bu karar Akhisar Beldiyesinin almış olduğu yanlış kararın altında ezildiğinin kopyasıdır. Belediye Başkanı gelsin burada sizleri ikna etsin öyle yapsın belediye sarayını. Yapılması için önce gelsin sizlere kabul ettirsin kararın doğru olduğunu ispat etsin. Bu karar doğru bir karar değildir, insanlar doğrunun arkasında olur yanlışın karşısında kimse durmaz herkes kaçar. Esnafın sesine kulak verin” dedi.

MHP Milletvekili Aday Adayı eski MHP İlçe Başkanı Osman Oktay “iki eski belediye başkanımız eski garajın geçmişini anlatılar. Seçim zamanında çeşitli vaatlerde bulundular, esnaf ve halkın sesine kulak vereceğiz dediler. Şimdi biz Akhisar’ ı 50 yıllık planlıyoruz dediler. Kenar mahallelerine halı saha, yeşil saha, yeşil alan açmakla bunlarla mı uyutuluyoruz. Akhisar Belediyesi her anlamda başarısızdır. Bizim 5 yılımızı çaldılar. Burada bizlerle esnafın gelir kaynağı olan eski garajı yıkıp Belediye Sarayı yapması yanlış bir karardır. Eğer buraya belediye sarayı yapılacaksa buradaki insanlarla uzlaşarak karar alınmalıdır” dedi.

DYP Milletvekili Aday Adayı Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu yönetim kurlu üyesi Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı H. İbrahim Doğan “Eski Belediye Başkanı Erdoğan Kamburoğlu burayı sıvadı, boyadı Akhisar’ lıların rahat kullanacağı garajı şimdi belediye sarayı yapmak istiyorlar. İnsanlar bu makamlara hizmet etmek için gelirler. Vatandaşın sorunlarını dinler ve çözümler getirirler. Değerli arkadaşlar insanlarla vatandaşlarla inatlaşma olmaz, Hizmet için seçilenler inatlaşmak için değil. Sayın belediye başkanı bu garajı burada kapatmakla Akhisar’ lılara en büyük kötülüğü yapmış olursun” dedi.

Eski garaj içerisinde toplanan esnafların açtığı pankartlar ise şöyle “Akhisar’ ın atar damarı kesiliyor, İşsizler ordusuna adayım, Yumurtlayan kazı kesmeyin, Seni seviyoruz resimlerin çok güzel çıkmış, Akhisar demek köylü demek köylü demek Akhisar demek, Aman belediyemiz olsun köylü ne olursa olsun, hizmet her yerde verilir verecek insanlar olursa, Başkanım kendini düşünme bizleri düşün, bütün eksikler bitti de bir belediyemiz kaldı” gibi pankartlar gösterildi.

Daha sonra garaj esnafından Hakan Arıcı ve garaj esnafının verdiği bursla 9 yaşındaki oğlunu okutan ane Semra Göktepe, tekrar eski garajın bu hali ile kalmasını dile getiren kısa konuşmalar yaptıktan sonra esnaf dağıldı.


















Yorumlar