13 Ocak 2025
  • Manisa10°C
  • İzmir13°C

HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI AB ULUSAL AJANS TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat boyu Öğrenme Programı (LLP) Grundtvig Öğrenme Ortaklığı çerçevesinde 2011 Teklif Çağrısı döneminde ortak olarak yer aldığı “MIP; Moodle Interactive

Hayat boyu Öğrenme Programı AB Ulusal Ajans tarafından kabul edildi

27 Şubat 2012 / 16:38

Bu haber toplam 3318 defa okunmuştur

Hayat boyu Öğrenme Programı AB Ulusal Ajans tarafından kabul edildi
Haber Merkezi

            Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat boyu Öğrenme Programı (LLP) Grundtvig Öğrenme Ortaklığı çerçevesinde 2011 Teklif Çağrısı döneminde ortak olarak yer aldığı “MIP; Moodle Interactive Platform” projesi, AB Ulusal Ajans tarafından kabul edilmişti.

            Proje süresi içerisinde İspanya ve Almanya’nın Moodle tecrübelerinden yararlanarak, örnekleri ve Eğitime desteği incelenecek ve bu bağlamda öğretmenlere rehberlik edilecektir.

Projenin amaçları içerisinde farklı teknik ve metotların incelenmesi yanı sıra, yeni teknolojilerin kullanımını öğrencilere, öğrenme süreçlerinde, sınıf ortamları dışında, öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla iletişim kurmalarını, işbirliği yapmalarını ve karşılıklı öğrenmelerini destekleyici bir alan sağlamaktır. Bu amaçla katılımcı öğretmenlerin hazırlayacağı farklı seviyelerde ve konularda kursların olduğu bir online platform paylaşılacaktır.

            Bu sayede öğrenciler yeni teknolojileri ve yabancı dil öğrenmelerini pekiştirici kurslar vasıtasıyla ders dışı bir paylaşım ve çalışma ortamından faydalanabileceklerdir. Projenin ilk toplantısı 13-18 Şubat tarihleri arasında İspanyanın Ourense şehrine Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Şube Müdürü Adem Göksügür, Proje koordinatör öğretmeni Esin Gürbüz ve Bilgisayar formatörü Ahmet Çeler’in katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Ev sahipliğini EPAPU de OURENSE isimli okulun yaptığı toplantıya Türkiye ve Almanya’dan katılımcıların yanı sıra Portekiz’den bir Grundtvig asistanı da katılmıştır.

            Ziyaret süresince Moodle platformunu tanıtıcı toplantılar yapılmış ve gruplar halinde, hazırlanacak kurslar üzerinde çalışılmıştır. Projenin ikinci toplantısı Mayıs ayı içerisinde Almanya ya yapılması planlanmaktadır.










Yorumlar