22 Ekim 2024
  • Manisa15°C
  • İzmir17°C

HEYKELTIRAŞ TAMER ERSOY’ DAN ATATÜRK BÜSTÜ

Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksel Okulu Mermercilik Bölümünde öğretim görevlisi olan Tamer Ersoy kendi yaptığı Atatürk heykelini Akhisar Atatürkçü Düşüncü Derneğine hediye etti. Tamer Ersoy ilk olarak Gözde Gazetesi ve.....

Heykeltıraş Tamer Ersoy’ dan Atatürk Büstü

04 Mart 2007 Pazar 15:33

Bu haber toplam 4081 defa okunmuştur

Heykeltıraş Tamer Ersoy’ dan Atatürk Büstü
Akhisar (Akif ÖZALP)

Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksel Okulu Mermercilik Bölümünde öğretim görevlisi olan Tamer Ersoy kendi yaptığı Atatürk heykelini Akhisar Atatürkçü Düşüncü Derneğine hediye etti. Tamer Ersoy ilk olarak Gözde Gazetesi ve akhisarhaber.com sitesinin ziyaret ederek çalışmaları hakkında geniş bilgi verdi.

9 Eylül Üniversitesi Müze Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmeni mezunu Sanatçı Tamer Ersoy “Akhisar Ali Şefik öğretmen evi bahçesindeki Atatürk Büstü Cumhuriyetin ilk yıllarında İtalyan heykeltıraş Canonica tarafından yapılıp tüm okullara yayılması için kalıplara alınıp çoğaltıldığı bir kopyası olarak gördüm. Eski garaj önünde ki Atatürk heykeli de Hüseyin Gezer isimli Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi heykel Bölümü başkanı tarafından yapılmış güzel bir eser olarak gördüm. Akhisar Çağlak Festivalin de Atatürk Büstleri ve heykelleri ile karma resim ve heykel sergisi açmayı düşünüyorum. Bu festival için bana gerekli girişimlerin yapılması noktasında destek vermelerini bekliyorum. Gezdiğim kurum ve okullarda gördüğüm ve görünce üzüldüğüm Atatürk’ e benzemeyen büstlerin değiştirilmesi için çalışmalar yapılması, Atatürk’ e saygı olarak değerlendiriyorum. Ehil olmayan kişilerin Atatürk’ e benzemeyen büst ve heykelleri yapmasına izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda uzun zamandır Atatürk büst ve heykelleri üzerine çalışmalarım olmaktadır” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Şen “derneklerini İzmir’ den gelerek ziyaret eden sanatçı Tamer Ersoy’ a açmak istediği sergi konusunda destek olacaklarını söyledi. Kendileri de zaman zaman Atatürk ‘e benzemeyen büst ve heykelleri gördüklerini ve rahatsız olduklarını, bunun ehil olmayan kişilerce yapılmasına yerel yönetimlerin ve idarecilerinin engel olmasının Atatürk’e saygı anlamında değerlendiriyorum.

Sanatçılara emeklerinin karşılığının verilmesi hususunda, kopya büst ve heykeller yerine orijinal eserlere öncelik tanınmalıdır” dedi. Sanatçı Tamer Ersoy Akhisar Atatürkçü Düşünce Derneğine kendi yaptığı Atatürk büstünü hediye etti.





Yorumlar