KESKİN KESKİNOĞLU İKİ YENİ MARKA BİRDEN YARATTI
"Türkiye'ye hindi etini sevdireceğiz" sloganıyla yola çıkan ve "By Keskin" markası yaratan Dünya Food Yönetim Kurulu Başkanı Keskin Keskinoğlu, zeytin ve zeytinyağı pazarına da ASSOS markası ile giriş yaptı.
16 Ağustos 2017 Çarşamba 11:09
Keskin Keskinoğlu iki yeni marka birden yarattı
Haber Merkezi
"Türkiye'ye hindi etini sevdireceğiz" sloganıyla yola çıkan ve "By Keskin" markası yaratan Dünya Food Yönetim Kurulu Başkanı Keskin Keskinoğlu, zeytin ve zeytinyağı pazarına da ASSOS markası ile giriş yaptı.
‘By Keskin’ markasıyla hindi eti pazarına giren Dünya Food Yönetim Kurulu Başkanı Keskin Keskinoğlu, hayata geçirdikleri yenilikleri ve gelecek dönem hedeflerini HT Egeli'ye anlattı. Hindi etinin protein yönünden zengin ve fiyat olarak da kırmızı ete göre çok uygun olmasına rağmen Türkiye'de çok fazla tüketilmediğine dikkat çeken Keskinoğlu, Türk damak tadına uygun olarak hazırladıkları özel ürünlerle, bu durumu değiştireceklerini söyledi.
PAZARDA AÇIK VARDI
Yeni bir marka ile yola çıktınız. Şirketin kuruluşu ve markanın oluşumu ne zaman gerçekleşti?
Ocak ayında, "Dünya Food" adıyla firmamızı kurduk. By Keskin markasıyla da hindi ürünleri üzerine çalışmaya başladık. Bunun yanı sıra ASSOS markası ile de zeytin ve zeytinyağı üzerine faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. By Keskin, bizim yeni ve çok önem verdiğimiz markamız. Türk halkı, hindiyi sadece yılbaşında hatırlıyor. Aslında hindi eti oldukça faydalı ve daha fazla tüketilmeli. Pazarda açık olduğunu gördük ve "Acaba ne yapabiliriz?", "İnsanlara hindiyi nasıl sevdirebiliriz?" diye düşündük. Çalışmalarımızı da buna göre şekillendirdik. Tesislerimiz ise Antalya'da, üretimi orada yapıyoruz.
ÖZEL ÜRÜNLER HAZIRLADIK
Yetişkinlerin yanı sıra çocukların da hindiyi sevmeleri için özel ürünler hazırladığınızı duydum. Ne gibi yenilikler var?
Evet. Yetişkinleri de çocukları da unutmadık. Hindi etini Türkiye pazarına inovatif ürünlerle sunduk. 6 aylık çalışma sonunda Türk damak tadına uygun ürünleri belirledik. Hindiden antrikot yaptık. Lokum diye tabir ediliyor ve bizim en sevilen ürünlerimiz arasında. Lezzet ve görüntü olarak kırmızı etle aynı. Bu ürünümüz, çok iyi bir satış grafiği sağladı. Bunun yanı sıra Şeftali kebabımız da çok özel bir lezzet. Çocuklar için de dinazor şeklinde naget yaptık. Onların çok ilgisini çekti. En çok satan ürünlerimiz arasında. Bütçesi kırmızı et almaya uygun olmayan ve sağlığını düşünen herkes, hindi etine yönelmeli.
İnsanlar, neden hindi etine yönelmeli?
Bunun için birçok neden var. Öncelikle hindi eti sağlık yönünden oldukça yararlı. Protein bakımından tavuktan daha yüksek, kırmızı etle ise eşdeğer. Ancak yağ oranı ve fiyat olarak kırmızı etten daha düşük. Yani kırmızı etle protein yönünden aynı, üstelik fiyatı çok daha düşük. Bunun yanı sıra hindi etinin B vitamini, niasin, selenyum, fosfor oranı da yüksek. Yapılan araştırmalarda hindi eti tüketiminin kalp krizi riskini de düşürdüğü ortaya çıktı. Tüm bunlar, hindi eti tüketimini arttırmamız gerektiğini gösteriyor. Hiçbir ürünümüz de MSG içermiyor. Kendi çocuğumuza yedirmeyeceğimiz ürünü üretmiyoruz. Hindi işinde iddialıyız. "Hindi eti sert olur, pişirmesi ve işlemesi zordur" imajı insanların aklına girmiş. Ama biz bunu değiştireceğiz. Hindi eti insanlara daha iyi anlatılırsa, tüketim artar. Bizim hindi antrikotu yiyen, "Bu dana mı?" diyor. Birbirinden ayıramıyor.
ZİNCİR MARKETLERE GİRDİK
Vatandaşlar ürünlerinize nerelerde ulaşabilir? Bildiğim kadarıyla birçok noktada varsınız.
By Keskin markamızla Carrefour ve BİM gibi ulusal zincir marketlerin yanı sıra yerel zincirlerde de raflardaki yerimizi almaya başladık. İzmir'de Çiftbağcı, Ulupınar, TESPO Marketler, Muharrem Pehlivanoğlu Marketler, Karşıyaka Kent Koop Marketler, Menemen’deki Güleç Market, Gürmar marketleri ile Miret Kasapları, İstanbul'da İtimat marketleri ve Denizli'de Gün marketlerinde satışımız var.
Bir de ASSOS markanız var...
Evet, zeytin ve zeytinyağı pazarına sunduğumuz ASSOS markası, iç pazarda önemli başarılar elde etti. ASSOS zeytinyağı ve zeytinleri Bodrum Kılıç Marketlerde, Şütte şarküterilerde, Havalimanı Tadında Anadolu mağazalarında satışa sunuluyor. Ayrıca global pazara da açıldık. Gıda alanında dünyanın en önemli organizasyonlarından olan ve Yunanistan'ın Atina şehrinde 17-19 Mart tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı'na katıldık. Burada Türk zeytinyağını tüm dünyaya tanıttık. Fuarda özellikle Avrupa ülkeleri ile yoğun görüşmeler yaptık. Şu anda da yurtdışı tanıtım çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. ASSOS ile şu anda Hong Kong, Japonya, Azerbaycan, Yemen, Tayland, Umman, Malezya, Singapur, Irak, Kosova, Tacikistan, Ukrayna ülkelerine ihracat yapıyoruz. Örneğin, Singapur’daki Mustafa Center süpermarketinde tüm raflarda ASSOS ürünlerimiz mevcut.
HİNDİ TÜKETİMİ ARTMALI
Hindi eti tüketimi kırmızı et ve piliç etine göre oldukça düşük. Türkiye'de kişi başına düşen hindi eti tüketimi 2016 yılında sadece 560 gram. Toplam tüketim miktarı ise 51 bin ton civarında. Piliç eti tüketimi ise 2 milyon ton. Yani arada büyük fark var. Türkiye'de hindi etinin pazar büyüklüğü ise 450-500 milyon TL. 2015 yılındaki ihracatımız, 7.2 milyon dolar. Bu rakamlar artmalı. 2030’da Türkiye'de hindi tüketiminin 107.800 tona ulaşması hedefleniyor. İşte biz de bu noktada hindi etini Türkiye'ye sevdirme hedefiyle yola çıktık.
40 MİLYON TL CİRO
Önümüzdeki dönem hedefleriniz neler?
Hedefimiz elbette işlerimizi büyüterek, daha iyi yerlere gelmek. İzmir'i pilot bölge seçtik. İzmir'deki bütün yerel noktalar ve ulusal marketlere girmeyi planlıyoruz. Pazarı göre göre, sindire sindire ilerliyoruz. Amacımız hindide yılsonu olarak, 30-40 milyon TL ciroya ulaşmak. 3-4 yıl içinde, Türkiye'nin en az yüzde 70'inde olacağız. İlk izlenimden gerçekten çok memnunuz. Hindinin tadına bakan beğeniyor ve hemen alıyor. Sosyal medya üzerinden de insanlar bize ulaşabiliyor. Buradan bize "Hindinin faydası ne?, "Kırmızı etten çok farklı mı?" gibi sorular da geliyor. Gıda mühendisi uzman arkadaşlarımız da soruları yanıtlıyor. Önümüzdeki yıllarda yurt dışına da kapsamlı olarak açılmayı planlıyoruz.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2003 Akhisar Haber