23 Ekim 2024
  • Manisa20°C
  • İzmir21°C

KESKİNOĞLU ÇEVRE İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ!

Akhisar Anadolu Lisesi Çevre Kulübü öğrencileri, öğretmenleri ve Akhisar Tema Temsilciliği’nin kâğıt atıkların dönüşümüyle ilgili başlattıkları proje doğrultusunda Keskinoğlu Şirketler Grubu’na yaptıkları başvuru olumlu sonuçlandı. Keskinoğlu Şirk

Keskinoğlu Çevre İle İlgili Çalışmalarına Hız Verdi!

29 Mart 2007 Perşembe 13:06

Bu haber toplam 3719 defa okunmuştur

Keskinoğlu Şirketler Grubu’ndan Akhisar Anadolu Lisesi’ne kağıt atık kumbarası

AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Akhisar Anadolu Lisesi Çevre Kulübü öğrencileri, öğretmenleri ve Akhisar Tema Temsilciliği’nin kâğıt atıkların dönüşümüyle ilgili başlattıkları proje doğrultusunda Keskinoğlu Şirketler Grubu’na yaptıkları başvuru olumlu sonuçlandı. Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi  İsmail Keskinoğlu, Kâğıt Atık Kumbarasını Akhisar Anadolu Lisesi öğrencilerine teslim etti.

Akhisar Anadolu Lisesi Okul bahçesinde yapılan törende Okul Müdürü Ceyhun Fidan açış konuşmasından sonra, öğrencilerin coşkulu bir şekilde karşıladığı Keskinoğlu Şirketler Grubu’ndan İsmail Keskinoğlu,” “Bu proje ile başlattığımız çalışma zaman içersinde başka okullarda da devam edecek ama ilk Anadolu Lisesi öğrencilerinin olması projenin sahibi sizler olduğunuz için önemli. Ayrıca geri dönüşüm amacıyla aldığımız kâğıtlar size maddi anlamda da dönecek. Çevre ve daha temiz bir gelecek için bu projenin sonuna kadar arkasındayız” dedi.

Akhisar Belediyesi Perk Bahçeler Ziraat Mühendisi ve TEMA Akhisar Temsilcisi  Ferhan Aşkın küresel ısınmayı dikkat çekerek projenin önemini ifade etti. Aşkın;” Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Dünyanın en önemli yenilebilir doğal kaynaklardan biri olan ormanlara gerekli önem verilmediği için mevsimler birbirine karışıyor, baharı görmeden yaz geliyor. Dünyanın her yerinde görülmeye başlayan kavurucu sıcaklar, kuraklık, seller insanlığın yeni kabusu küresel ısınmayı işaret ediyor. İnsanoğlu tarihinin hiçbir döneminde şimdi olduğu kadar geleceğini düşünmek durumunda kalmadı. İklim dengesinin sağlanması birçok faktörle ilişkilidir. Ancak küresel ısınmanın ve iklim değişiminin temel nedeni atmosferdeki CO2 gazının artışıdır. Yetişkin bir ağaç 1 saat 2,3 kg CO2 alıp, 1,7 kg O2 ürettiğini düşünürsek küresel ısınmada ormanların nasıl önemli bir faktör olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Bugün burada başlatmış olduğumuz bu kampanyanın önemini daha iyi kavrayabilmemiz adına 1 ton kullanılmış kağıt geri kazanıldığında 18 adet yetişmiş çam ağacının, 1 ton kullanılmış gazete kağıdı geri kazanıldığında 8 adet yetişmiş çam ağacının kesilmesini önlemiş olacaksınız.Buna bağlı olarak yılda 36 ton sera gazı olan CO2 atmosfere salınmamış olacak, aynı zamanda 85m² ormanlık alanın tahrip edilmesi ve 40 yon suyun israf edilmesini önlemiş olacaksınız. Burada sizlere ve bizlere düşen görev; kağıtlarımızı ve defterlerimizi tutumlu kullanmak ve tükettiğimiz kağıtları çöpe atmak yerine toplayıp ekonomiye tekrar kazandırmaktır. Geri kazanımla doğal kaynaklarımızı koruyup, aynı zamanda büyük bir enerji tasarrufu sağlamış, ekonomiye katkıda bulunmuş olacağız. Çöplüğe giden artık miktarı azalacak, geleceğe yatırım yapmış olacağız” dedi.

Akhisar Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ceren Barutcuoğlu Şiir okuduktan sonra, Akhisar TEMA Temsilcisi Mustafa Ali Irmak tarafından İsmail Keskinoğlu’nun yakasına TEMA rozeti taktı. Kumbara öğrenciler ve İsmail Keskinoğlu tarafından ilk kez kullanıldı.












Yorumlar