26 Aralık 2024
  • Manisa7°C
  • İzmir9°C

KOSGEB İŞ PLANI ÖRNEĞİ

OSGEB hibelerinden faydalanmak için e-Devlet üzerinden edinilebilen is planı belgesi, KOSGEB bölgesel kurulunca değerlendirilmektedir. Daha önce onaylanmış projelerin iş planlarını incelemek ve bu planlardaki ortak noktaları belirledikten sonra bu noktal

KOSGEB İş Planı Örneği

13 Temmuz 2019 Cumartesi 16:36

Bu haber toplam 1962 defa okunmuştur

OSGEB hibelerinden faydalanmak için e-Devlet üzerinden edinilebilen is planı belgesi, KOSGEB bölgesel kurulunca değerlendirilmektedir. Daha önce onaylanmış projelerin iş planlarını incelemek ve bu planlardaki ortak noktaları belirledikten sonra bu noktaları dikkate alarak iş planı oluşturmak, iş planının KOSGEB tarafında kabul edilme şansını artıracaktır.

KOSGEB İş Planı İndir PDF

KOSGEB hibeleri girişimciye sunulduğundan beri her yıla ait onaylanmış KOSGEB projelerine internet üzerinden erişmek mümkündür. Arama çubuğuna KOSGEB iş planı örneği veya arzu edilen yıl girilerek karşıya çıkan sayfalardan bu planları PDF halinde topluca indirmek mümkündür. KOSGEB iş planları arasında en çok onaylanan fikirlerin kategorileri:

  • E-ticaret siteleri,
  • Restoranlar,
  • Büfeler,
  • Çay bahçeleri,
  • Teknoloji mağazaları,
  • Tekstil ürünleri üretim tesisleri şeklindedir.

KOSGEB tarafından belirtilenlere göre üretim yapan, tasarım faaliyetleri gerçekleştiren, farklı ve yenilikçi olan işletme fikirlerinin onay alması daha kolaydır. Hibe almak isteyenlere KOSGEB iş planı örnekleri hakkında daha detaylı bilgi için https://www.bankavekrediler.com/ sitesi ziyaret edilebilir.

KOSGEB İş Planı Nasıl Doldurulur?

KOSGEB iş planı belgesi, işyeri fikrinin sahibi tarafından doldurulabileceği gibi, planın onaylanma şansını artırmak için bu iş bir danışmanlık firmasına da bırakılabilir. Anlaşılacak danışmanlık firmasına işyeri hakkında temel fikirler sunulduktan sonra firmanın itibarına ve deneyimine göre 600-1500 TL arası bir ücret ödenerek iş planı hazırlatılabilir. Firma planı hazırladıktan sonra işyerini açacak kişi ile proje üzerinde çalışılır ve en sonunda kişi çıkarak danışman firmaya hazırlatmış olduğu plan ile KOSGEB kuruluna sunum yapar. Hiçbir ücret ödemeden iş planı hazırlamak için KOSGEB merkezlerinden elde edilen boş bir KOSGEB iş planı örneği üzerindeki şu bilgiler doldurulmalıdır:

  • Açılacak işletmenin faaliyet konusu (KOSGEB destekli faaliyet konularını öğrenmek için https://www.turkiye.gov.tr adresine gidilmelidir),
  • Girişimciye ait kişisel bilgiler (ad, soyad, T.C. kimlik no ve mezun olunan eğitim kurumu),
  • Pazar ve pazarlama bilgileri (hedeflenen satış büyüklüğü ve Pazar payı),
  • Üretim planı (ne üretilecek? Ne kadar üretilecek?),
  • Rakip Analizi,
  • Finansal plan. Bu bölümde tahmin edilen başlangıç maliyetleri girilmeli ve tahmini bir yıllık nakit akışı tablosu oluşturulmalıdır.

Son olarak KOSGEB, girişimciden ekonomik kriz veya afet gibi beklenmedik durumlarda nasıl tedbirler almayı planladığını yazmasını isteyecektir. Bahsedilen bilgiler arasından belki de en önemlisi rakip analizidir. Rakip analizi bölümünde girişimciden eğer işletmesini açmayı planladığı yerde kendisiyle aynı mal ve hizmeti sunan rakipleri varsa bu rakip işletmelerin büyüklüğü, sattığı mal ve hizmetler hakkında bilgi vermesi istenir. Ayrıca girişimci bu rakip işletmeler arasında kendininkini nasıl yükselteceği hakkındaki planını da detaylı bir şekilde anlatmalıdır. KOSGEB iş planını nasıl doldurulacağı konusunda ayrıntılı bilgi https://www.bankavekrediler.com/ sitesinden öğrenilebilir. Banka ve krediler; yazdıkları konularda uzman yazarlar tarafından hazırlanmış özgün içerikleriyle bankacılık, banka kredileri, SGK gelişmeleri hakkında insanlara en doğru bilgileri ulaştırmayı amaçlar. 2019 yılında kurulan ve içerik havuzuna her gün yenilerini ekleyerek gelişen Banka ve Krediler kısa zamanda parasal konuları öğrenmek ve finans dünyasının gelişmelerini takip etmek için gerçekten güvenilir bir ortam haline gelmiştir.

Yorumlar