18 Eylül 2024
  • Manisa28°C
  • İzmir29°C

KÜÇÜK İŞLETMELERE VERGİ MÜJDESİ

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sami Karaoğlan yaptığı açıklamada enflasyon muhasebesinin uygulamaları doğrultusunda üyelerimizden aldığımız talepleri

Küçük İşletmelere Vergi Müjdesi

29 Ağustos 2024 Perşembe 19:30

Bu haber toplam 427 defa okunmuştur

Küçük İşletmelere Vergi Müjdesi

Haber Merkezi

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sami Karaoğlan yaptığı açıklamada enflasyon muhasebesinin uygulamaları doğrultusunda üyelerimizden aldığımız talepleri üst kuruluşumuz TOBB ve ilçemiz siyasetçilerine dile getirmiştik.

Uygulamalar ile alakalı Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’ten bir müjde geldi. Yapılan açıklamaya göre 2023 sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altındaki işletmelerin 2024 ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmasına gerek olmayacağı belirtildi. Böylelikle küçük işletmelere kolaylık sağlamak için yaklaşık 1,5 milyon mükellefi geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkmış oluyor. Tabi sadece bu tek başına yeterli değil, uygulama esasları ile alakalı diğer taleplerimizin de olumlu karşılanacağını umut ediyor ve konuyu yakından takip ediyoruz diyerek, enflasyon muhasebesi konusunda iş dünyamızın taleplerini ve önerilerini dikkate alan Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ve ekibine teşekkür etti.

karaoglan.jpg

Yorumlar