23 Ekim 2024
  • Manisa20°C
  • İzmir21°C

MERKEZ DERSANELERİ DEĞİŞEN OKS’YE HAZIR!

Merkez ABC Dergisi Dershaneleri Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 11 Mart Pazar gecesi “OKS’ de Değişen Ne”başlıklı bir panel düzenledi. Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda düzenlenen panele velilerin ilgisi yoğundu. Merkez A

Merkez Dersaneleri Değişen OKS’ye Hazır!

15 Mart 2007 Perşembe 15:32

Bu haber toplam 2575 defa okunmuştur

Merkez Dersaneleri Değişen Oks’ye Hazır!
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

Merkez ABC Dergisi Dershaneleri Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 11 Mart Pazar gecesi “OKS’ de Değişen Ne”başlıklı bir panel düzenledi. Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda düzenlenen panele velilerin ilgisi yoğundu. Merkez ABC Dergisi Dershaneleri’nin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servislerinden uzman öğretmenlerce yapılan sunumda sınav ve sistemdeki değişikliklerin yanı sıra velilerin, öğrenci ve öğretmenlerin de neler yapması gerektiği de tartışıldı. Merkez ABC Dergisi Dershaneleri gerçekleştirdiği bu panelle hem topluma karşı olan sosyal sorumlulukluğunu yerine getirdi, hem de yeni sınav sistemine hazırlıklı olduğunu gösterdi. Merkez ABC Dergisi Dershaneleri  konuya duyarlı velileri panele yoğun katılımlarıyla sistemdeki değişikliklerden çocuklarının ve kendilerinin ne şekilde etkilenecekleri konusunda uzman rehber öğretmenler aracılığıyla bilgi aldılar.

Merkez ABC Dergisi Dershaneleri OKS şubesi müdürü Halil Erdost’un açılış konuşmasını yaptığı panelde ilk konuşmacı olarak söz alan rehber öğretmen Senay Dindar bugün OKS olarak bilinen sınavın bugüne kadar ki değişim sürecinden ve OKS ile öğrenci alan liselerin üniversiteler arası sınavdaki(ÖSS) başarı oranlarını vererek OKS’nin Önemini vurguladı.

Merkez ABC Dergisi Dershaneleri Rehber öğretmen Nilgün Bacak öğrencilerin OKS sınavına hazırlandığı dönemde ailelenin yapması ve uzak durması gereken davranışlar konusunda  bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi.

Sınava Hazırlanma Döneminde Ailenin Rolü” başlıklı sunumdan sonra Merkez ABC Dergisi Dershaneleri diğer rehberlik öğretmeni olan Onur Şahan son günlerde eğitim camiasının gündeminden düşmeyen ve sistem değişikliğine uğrayan OKS’nin son hali konusunda velilere bilgi verdi. Şahan’ın verdiği bilgiler ışığında 6, 7 ve 8. sınıf da merkezi sistem ile yapılacak olan sınava dair açıklamalar yaptı. Yeni adıyla SBS olan sınavlarda Türkçe, Matematik, Sosyal bilgiler ve Fen bilgisinin yanı sıra İngilizce’den de soru çıkacağını söyledi.Bu sene uygulamaya konacak olan ilköğretim başarı puanın da etkisi bilgileri verdi.

Panelde son olarak yine Merkez ABC Dergisi Dershaneleri OKS şube müdürü Halil Erdost söz alarak değiştirilen liselere yerleştirme sınavı sistemi içerisinde dershanelerin işlevi ve Merkez ABC Dergisi Dershaneleri’nin değişen sisteme yönelik olarak kendi bünyesinde gerçekleştirdiği uyum çalışmaları konusunda velilere bilgi verdi.

Panelin son kısmında velilerin konuya ilişkin soruları uzmanlarca cevaplandırıldı. Velilere yönelik olarak Merkez ABC Dergisi Dershaneleri  Rehberlik  bölümünce hazırlanan  “Aile içi İletişim” kitapçığı da panel sonunda dağıtıldı. Merkez ABC Dergisi Dershaneleri  gerçekleştirdiği bu panelle hem topluma karşı olan sosyal sorumlulukluğunu yerine getirdi. Seminer yaklaşık  2,5 saat sürdü.






Yorumlar