27 Ocak 2025
  • Manisa13°C
  • İzmir13°C

MHP’Lİ AKÇAY BİR DOKUNDU BİN AH İŞİTTİ

İlçe gezileri programı kapsamında Akhisar’a gelen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY Akhisar İlçe teşkilatını ziyaret edip İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.

MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti

23 Eylül 2014 Salı 19:02

Bu haber toplam 3101 defa okunmuştur

MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti
Haber Merkezi

İlçe gezileri programı kapsamında Akhisar’a gelen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY Akhisar İlçe teşkilatını ziyaret edip İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı. MHP’li Akçay daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinasyon Merkezi, Akhisar Şoförler Odası ve Akhisar Ziraat Odasını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.  

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay şoförler odasından sonra Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa’yı makamında ziyaret etti. Akçay’ın Akhisar Ziraat odası ziyaretine; zeytin üreticilerinin sorunları ve torba kanun tasarısında çiftçilerin Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatifleri ile tarımsal sulama elektrik borçlarının neden dahil edilmediğiyle ilgili sorular damga vurdu.

Akhisar’da başarılı çalışmalara imza atacağınızdan hiç kuşkumuz yok

MHP’li AKÇAY ilçe teşkilatının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinasyon Merkezini ziyaret etti.  MHP’li AKÇAY’ı karşılayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri binayı gezdirerek ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Milletvekili Erkan Akçay da Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Hizmet binasın da görev yapan Personel ve Su Parasını ödemek için gelen Akhisarlı vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan MHP’li AKÇAY, ‘ Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını Takdirle karşılıyoruz. Sizin de Akhisar Koordinatörü  olarak burada başarılı çalışmalara imza atacağınızdan hiçbir kuşkumuz yok.’ dedi. MHP’li AKÇAY’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, ‘ Sayın Milletvekillimiz Erkan Akçay Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Hizmet Binamıza gelerek Bizleri onurlandırdılar.  Sizler Bizlerin TBMM’de Gözümüz kulağımızsınız.  Meclis’deki çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve sizinle gurur duyuyoruz. Biz Akhisarlıların mağdur olmamalarını için var gücümüzle çalışıyoruz. Yapacağımız iş ve projelerle Akhisar halkına en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz.’  dedi.

 Akhisarlı şoförlerin sorunlarının takipçisi olacağız


MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay Akhisar Koordinasyon merkezinden sonra Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan’ı ziyaret ederek servisçiler kooperatifi üyeleri şoförler ile bir araya geldi.  Şoförler odası başkanı Halil İbrahim Doğan Akhisar ve köylerdeki taşıma sorunlarını dile getirerek MHP’li AKÇAY’dan yardım istedi. MHP’li AKÇAY’da konu ile ilgili yetkililerle görüşeceğini gerekirse Akhisar’daki bu sorunları Meclis gündemine taşıyacağını söyledi. Ziyarette  S.S. 149 nolu Servis Taşıyıcıları Kooperatif Başkanı Topluca Mahalle Muhtarı Eyüp Sabri Kaçan ile birlikte yaklaşık 50 şoför hazır bulundu. 

Çiftçilerin Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine kredi borçları ile tarımsal sulama elektrik borçlarının yapılandırılmasına yönelik teklifimiz AKP tarafından reddedilmiştir


MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY Şoförler Odasından sonra Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa’yı makamında ziyaret etti.  Ziyaret sırasında çiftçilerin torba kanun tasarısına çiftçilerin kredi ve tarımsal sulama elektrik borçlarının dahil edilmemesiyle ilgili şikayetlerini dinleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “ AKP döneminde tarımsal girdi fiyatları enflasyonun ortalama dört beş katı üstünde artarken ürün fiyatları yerinde saymıştır. Bir taraftan enflasyona, diğer taraftan da 4-5 kat artan girdi fiyatlarına ezdirilen çiftçi borç batağına saplanmış Tarım Kredi Kooperatiflerine, bankalara ve tarımsal sulamadan dolayı elektrik dağıtım şirketlerine vadesi gelmiş elektrik borçlarını ödeyemez duruma gelmiştir. Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri ve bankalara borcu 2002 yılı Aralık ayında 530 milyon lira iken bu gün  40 milyar lirayı geçmiştir. Tarımsal sulama abonelerinin TEDAŞ’a 780 milyon TL, özel dağıtım şirketlerine 500 milyon TL olmak üzere toplam 1 milyar 280 milyon TL anapara borcu bulunmaktadır. Faizleriyle birlikte çiftçilerimizin borcu 2,7 milyara ulaşmıştır. Anadolu’da binlerce köy içme suyunu kuyulardan sağlamakta, köye su pompalanırken elektrik kullanılmaktadır. Binlerce köy, köye su pompalayan kuyunun TEDAŞ’a olan borcunu ödeyememekte, TEDAŞ tarafından su pompalarının elektrikleri kesildiği için susuz kalmıştır. Torba Kanun görüşmeleri sırasında; çiftçilerin Kamu bankaları ve Tarım Kredi Kooperatiflerine, çiftçilerin tarımsal sulama elektrik borçları ile köylerin (mahalle) içme suyu elektrik borçlarının faizlerinin silinerek anaparanın faizsiz ve gecikme zammı alınmadan 30 eşit taksitte 60 ayda ödenmesine yönelik önergemiz AKP tarafından reddedilmiştir.”dedi.  

Akhisar zeytinciliğin merkezi olmaya adaydır.

Akhisar’ın Türkiye’nin zeytincilik merkezi olma yönünde hızla ilerlediğini söyleyen MHP’li AKÇAY, “ Türkiye, sofralık zeytin üretiminde İspanya’dan sonra ikinci sırada, zeytinyağı üretiminde ise ilk 5 ülke arasındadır.  Türkiye; zeytin ağacı varlığında 4’ncü, zeytinyağı üretiminde ve ihracatında ise 5’inci sıradadır. Akhisar Türkiye'nin yeşil zeytin üretiminde yüzde 75’i, sofralık zeytinde yüzde 25, toplam üretimde ise % 8 paya sahiptir. Ülkemiz toplam zeytin ağaç varlığının yüzde 8’i yani 12 milyonu Akhisar’da olup yaklaşık 17 bin çiftçi geçimini zeytinden sağlamaktadır. Pastörize zeytin işleme konusunda da öncü olan Akhisar’daki gıda sanayisinin yüzde 60’ı zeytin üzerine tesis edilmiştir.” dedi.

 Zeytin üreticisi ürününü zararına satıyor 


Akhisarlı zeytin üreticilerinin sorunlarını dinleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Sofralık zeytinin kilo maliyeti ortalama 2 lira 50 kuruş ile 3 lira arasında iken zeytinyağının kilogram maliyeti 6,4 liradır. Bütün bu rakamlara rağmen üreticilerimiz sofralık zeytinlerini 2,5 lira ile 3 liraya satmışlardır. Bu gün ham zeytinyağının kilogram fiyatı ise 5 lira 30 kuruştur.  Zeytinyağına verilen destek maliyetin yüzde 11’ini karşılıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre; 2002 yılında 1 kilo zeytinyağının maliyeti 2.26 lira, dekar başına maliyet 165 lira iken 2013 yılında 1 kilo zeytinyağının maliyeti 6,51 liraya,  dekar başına maliyet 897 liraya yükselmiştir. 2002 yılında zeytinyağına verilen destek maliyetin yüzde 16′sını karşılarken 2012′de maliyetin yüzde 11′ini karşılamaktadır.” Dedi.                         

Zeytin destekleme kapsamına alınmalıdır

Zeytinin destekleme kapsamına alınması gerektiğini söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Zeytinyağı üretiminin, tüketiminin ve ticaretinin en yaygın olduğu Avrupa Birliği’nde üreticiye kilo başına ortalama 2,3 Avro destek verilmektedir. Türkiye’de zeytine destek verilmezken zeytinyağına kilo başına 70 kuruş destek verilmektedir. Zeytinlerini yağhanelere veren küçük çiftçiler zeytinyağı prim desteğinden yararlanamamaktadır. Kayıt sistemi yaygın olmadığı için 200.000 tonluk zeytinyağının yaklaşık 50.000 tonluk bölümü prim desteğinden yararlanmaktadır. Zeytinin kayıt içine alınması, sağlıklı ve güvenilir koşullarda tüketiciye sunulması için zeytinyağında olduğu gibi sofralık zeytine prim desteği verilmeli ya da Avrupa Birliği’ndeki gibi alan bazlı desteklenmelidir. Zeytin destekleme kapsamına alınması Milliyetçi Hareket Partisinin 2011 Seçim Beyannamesine açıkça yer almaktadır. ”dedi.

 

Zeytin üretiminde dünya ikinciliğini hedefleyen Türkiye, kendi ayağına kurşun sıkıyor.

Zeytincilikte dünya ikinciliğini hedefleyen Türkiye’nin zeytinliklerin ranta açılmasına yönelik Kanun Tasarısıyla kendi ayağına kurşun sıktığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Tarım Bakanlığı’nın 2009- 2014 hedeflerinden biri de;  Zeytincilikte İspanya’dan sonra Dünya’nın ikinci ülkesi olmaktır.  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 3 Nisan 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan “Zeytinciliğin Islahı, Yabanilerinin Aşılattırılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile zeytinlik alanlar başta madencilik ve enerji olmak üzere bazı yatırımlara açılmıştır. Türkiye’de zeytinciliğin sonunu getirecek olan bu yönetmelik Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 2013/157 sayılı kararıyla durdurulmuştur. Daha önce de getirilen benzer düzenlemeler ya yasalaşamamış ya da yargı kararıyla iptal edilmiştir. i 2002 yılından bu yana benzer değişiklikler içeren  6  düzenleme yargı tarafından iptal edilmişken  zeytinlikleri ranta açmayı kafasına koyan AKP Hükümeti zeytinliklerin ranta açılmasına yönelik Kanun Tasarısını 16 Haziran 2014 tarihinde TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonuna sunmuştur. Tasarıyla, 25 dönümden küçük zeytinlikler “sıradan” arazi kabul edilecektir. Türkiye’deki zeytinliklerin ortalama büyüklüğü 10 dönümdür. Özellikle yeni oluşturulan zeytinlikler 10 dönümden küçük ölçektedir. Tasarıyla zeytin alanlarının çok büyük bölümü madenciliğe ve enerji yatırımlarına açılacaktır. Zeytinlik alanlarında konut, AVM inşa edilebilecek. Alanlar TOKİ’ye tahsis edilebilecektir. Dolayısıyla bu tasarı ülkemizde zeytinciliğin idam fermanıdır.” Dedi.

 

MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti
MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti
MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti
MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti
MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti
MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti
MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti
MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti
MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti
MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti
MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti
MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti
MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti
MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti
MHP’li Akçay Bir Dokundu Bin Ah İşitti

Yorumlar