27 Aralık 2024
  • Manisa10°C
  • İzmir11°C

ORHAN KURAL’DAN “YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE İÇİN EL ELE” SEMİNERİ!

Gezginler Kulübü Derneği kurucu Başkanı İstanbul Teknik üniversitesi Prof. Dr. Orhan Kural, Birinci semineri Sabah saat 11:00’de Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi Kültür Salonunda ikinci semineri de saat 16:00’da Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu kü

Orhan Kural’dan “Yaşanabilir bir çevre için el ele” Semineri!

22 Eylül 2007 Cumartesi 14:41

Bu haber toplam 2946 defa okunmuştur

Orhan Kural’dan “Yaşanabilir bir çevre için el ele” Semineri!
AKHİSAR:(Kenan MOLLA)

Gezginler Kulübü Derneği kurucu Başkanı İstanbul Teknik üniversitesi Prof. Dr. Orhan Kural, Birinci semineri Sabah saat 11:00’de Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi Kültür Salonunda ikinci semineri de saat 16:00’da Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu kültür salonunda “Yaşanabilir bir çevre için el ele” seminerini öğrencilere verdi. 1,5 saat süren çevre ile seminerde öğrencilere  bilgiler verdi. Seminerin sunuculuğunu Adnan Menderes Lisesi Edebiyat Öğretmeni  Hatice Levent  yaptığı seminer “ Yaşanabilir Bir Çevre için el ele “ sinevizyon  gösterimi ile başladı. Seminere  Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkan vekili Latif Çakmak,  Belediye Başkan yardımcısı Nihat Yıldıztaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sözcüer, Daire Müdürleri, Öğretmenler  ve   öğrenciler katıldı. Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Öğrencilere seminer veren Prof. Dr. Orhan Kural’a Teşekkür Belgesi ve  plaket verdi.

Prof. Dr. Orhan Kural ;”Dünyanın gündemden hiç inmeyen küresel ısınma ile adeta yavaş yavaş yok olmaya başladığını anlatarak sözlerine başlayan Prof. Dr. Orhan Kural, “ 81 İlde, dünyanın 43 ülkesinde 5 bine yakın konferans verdim. Tek amacım var. Her türlü kötülükten uzak durulmasını istiyorum. Bir pil bir ton suyu kirletiyor. Pillerin geri dönüşümü ve 2005 yılı ile yeni yasa Kağıdın geri dönüşümü  PVC ve cam farkı (Naylon 5 bin yıl doğadan kaybolmuyor. ) Aras Kargo ile anlaşma yapıldığı Aras  Korgo’nun olduğu ilçeler ve illerde piller  Aras Kargo’ya teslim edilecek ve  bir yerde toplanacak. Herkes topladığı atık pilleri Aras Kargo’ya teslim etsin. Küresel Isınma, İklim Değişiklikleri  ve Ülkemize Etkileri , Vatandaşlık bilinci, Daha iyi bir "yaşam" bilinci, ÇEP (Çevre Eğitim Projesinin) Amacı, Eğitim Kurumları daha güzel ve sağlıklı yaşam için neler yapabilir. “Günlük” muhasebe yapmak Eğitim ve öğretim arasındaki fark Hakiki öğrenci topluma yararlı, kendini geliştiren ve “eser” bırakan kişidir. Eğitim ve öğretim arasındaki fark  Hakiki öğrenci topluma yararlı ve eser bırakan kişidir. Yazılı ve görsel basının çevre bilincinin yayılmasındaki rolü Okuma alışkanlığı, zamanın değerini bilmek, kahvelerde, futbol seyrederek boşuna “harcanan” zamandır. Her canlı bizim için kıymetlidir. Ekolojik dengenin önemini vurgulayan örnekler (yılan ile fare, sivrisinek ile elma kurdu, fare ve lağım suyu, martı ve akrep gibi.) Besi hayvanı ile doğal denge ilişkisi ve acımasız “avcılar” Çevrede “insan faktörü” ve nüfus kontrolüdür. Reklam ve film dizilerinin tüketime olumsuz etkisi Cep telefonu ve yanlış kullanımın getirdiği zararlar Formula – 1 ve sürat merakı, trafik kazaları, marka ve gösteriş “Kendimden” güncel örnekler “ dedi.































Yorumlar