23 Kasım 2024
  • Manisa19°C
  • İzmir19°C

ÖZEL AKHİSAR HASTANESİ BİLGİLENDİRİYOR

Özel Akhisar Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Orhan Demirer Bilgilendiriyor;

Özel Akhisar Hastanesi bilgilendiriyor

05 Haziran 2017 Pazartesi 11:04

Bu haber toplam 4021 defa okunmuştur

Botoks nedir?

Botoks, Clostridum Botulinum bakterisinden üretilen, doğal ve saflaştırılmış bir proteindir. Botoks uygulaması yüzde zamanla oluşan kırışıklıkları ve çizgileri azaltan, cerrahi olmayan, basit ve hızlı bir uygulamadır. Kırışıklığa yol açan kaslara ince uçlu enjektörler vasıtasıyla uygulanır. Botoks kırışıklıklara yol açan kasları geçici süre ile gevşeterek etki gösterir. Botoksun etkisi sadece uygulandığı bölge ile sınırlıdır, uygulama alanı dışındaki bölgelerde herhangi bir etki göstermez.

Kırışıklıklar nasıl oluşur?

Yüzümüzde mimiklerimizi kullandığımızda yani güldüğümüz, kızdığımız, üzüldüğümüz, şaşırdığımız zamanlarda deri altındaki kaslarımız hareket eder. Bu hareketlerin sürekli tekrarlanması sonucunda yüzümüzde zamanla kırışıklıklar oluşur. Bu kırışıklıkların derecesi kişinin mimiklerini kullanma sıklığına, deri ve kas yapısına, güneşe maruziyet süresine, yaşa ve cinsiyete göre farklılıklar gösterebilir.

Uygulama nasıl yapılır?

Hekim yapılacak işlemde en iyi sonucu alabilmek için enjeksiyon yapılacak bölgeyi tespit eder. Anestezi gerektirmeyen bu işlemde bazı hastalara hassasiyete göre bazen anestetik bir krem veya buz kompresi uygulanabilir. Uygulama yapılacak olan her bölgeye çok az miktarda botoks enjekte edilir. Uygulama süresi yaklaşık olarak 10 dakikadır. İşlem sonrasında kişi normal aktivitesine hemen geri dönebilir.

Botoksu kim uygulamalı?

Botoks yüz mimik kaslarını ve anatomisini bilen uzman hekim tarafından yapılmalıdır. Botoks uygulayıcısı ile bir teknisyen arasındaki fark göz kapağı düşüklüğü gibi istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Botoks hangi bölgelere uygulanır?

Botoks uygulamasının sık olarak yapıldığı alanlar; alın, kaş arası, göz kenarları (Kaz ayakları) yanı sıra kaşlar (Kaş kaldırma), burun, boyun, dudak (Dudak üzerindeki ince kırışıklıklar), çene gibi bölgelerde de başarı ile uygulanmaktadır. Ayrıca el, ayak ve koltukaltı için bölgesel terleme tedavisinde ve migren tedavisinde de kullanılmaktadır.

Botoksun etkisi ne kadar sürer?

Etki uygulamayı takiben 3-7 gün içerisinde başlar, 15. günde ise en üst düzeye ulaşır. Klinik olarak etki süresi 4-6 ay kadardır. Botoks aynı bölgeye düzenli olarak 2 yıldan uzun süreyle uygulandığı zaman kalıcılık etkisinin arttığı tespit edilmiştir.

Yan etkisi var mıdır?

Tecrübeli kişiler tarafından uygulandığında yan etkisi çok azdır. Nadir olarak baş ağrısı, enjeksiyon alanında hafif kızarıklık-morarma, yanlış yere uygulama sonucu geçici göz kapağı düşüklüğü görülebilir.

Botoks uygulamaları ağrılı mıdır?

Kısa süreli olarak çok az batma hissi duyulur, birçok kişi bunu sinek ısırığına benzetir. Ağrı hissini azaltmak için işlem öncesi anestetik bir krem veya soğuk uygulaması yapılır. Uygulama sırasında hissedilen ağrı kişiye göre değişir, ancak tedaviden sonra acı hissi kalmaz.

Botoks sizin için uygun mudur?

Genel olarak hamileler ve emziren kadınlar dışında kırışıklığı olan herkese uygulanabilir.

Detaylı bilgi ve randevu için 0236 404 0 404

(Basın Bülteni)

1-043.jpg2-043.jpg

Yorumlar