23 Kasım 2024
  • Manisa19°C
  • İzmir19°C

ÖZEL AKHİSAR HASTANESİNDE KÖK HÜCRE TEDAVİSİ

Özel Akhisar Hastanesi Otopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Özkamalı; ‘Eklem Kireçlenmesindeki Kök Hücre Tedavisi’nde büyük kolaylık sağlayan ‘Karın Yağından Kök Hücre Tedavisi Yöntemi’ hakkında bilgilendiriyor.

Özel Akhisar Hastanesinde kök hücre tedavisi

31 Ekim 2019 Perşembe 14:21

Bu haber toplam 4763 defa okunmuştur

Özel Akhisar Hastanesinde kök hücre tedavisi
Haber Merkezi

Özel Akhisar Hastanesi Otopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Özkamalı; ‘Eklem Kireçlenmesindeki Kök Hücre Tedavisi’nde büyük kolaylık sağlayan ‘Karın Yağından Kök Hücre Tedavisi Yöntemi’ hakkında bilgilendiriyor.

 Op.Dr. Ahmet Özkamalı “Kişinin kendi vücut yağından elde edilen SVF(Stromal Vasküler Fraksiyon) sıvısı aynı kişiye enjeksiyon yöntemi ile verilerek tedavi yapılmaktadır. Vücutta bir yerde yaralanma olduğu zaman hasarlı dokuda “kemokin” adlı kimyasal maddeler açığa çıkmaktadır. Kök Hücreleri kemokine karşı son derece duyarlıdır. Hasarlı dokudaki kemokini algılayan kök hücreleri hızla hasar yerine gidip, o bölgede onarım ve yenileştirmeyi gerçekleştirir.” dedi.

 Tedaviyle İlgili detaylı bilgi veren Op.Dr. Ahmet Özkamalı “Eklem kireçlenmesi (tıbbi tabiriyle osteoartrit) diz, kalça gibi eklemlerdeki kıkırdak dokusunun yaş ile birlikte büyük ölçüde yıpranması veya harap olması ayrıca eklemleri kayganlaştıran eklem içi sıvısının azalması sonucu oluşan bir hastalıktır.

 Eklemlerin iç yüzünü kaplayan kıkırdak yapı eklem hareketini rahat yapsın diye yumuşak, kaygan bir yüzey oluşturur ve kemikler arası yastık gibi hareket ederek kemiklerin birbirine sürtünmesine engel olur. Eklem sıvısı eklemde şok emici ve kaydırıcı olarak görev yapar ve eklemin doğru şekilde çalışması için çok gereklidir.

 Eklemlerde kemik uçlarını kaplayan eklem kıkırdağın yaşlanması ve harabiyeti sonucu dizde ağrı, eklemlerde ağrı, hareket kısıtlılığı ve tutukluk oluşur.

 Aşırı ve kötü kullanılan ya da hastalıklı eklemde kıkırdak yapısı zarar görür, eklem sıvısı normal özelliğini yitirir ve eklemde harabiyet oluşur.

 Genellikle yaşlanmayla birlikte olan eklem kireçlenmesi özellikle 55 yaş üzerindeki kişilerde görülür. En çok diz ve kalça eklemlerinde görülür.

 Eklem kıkırdağının harabiyeti eğer çok ilerlemişse ameliyat ile eklem protezi gerekebilir. Eklem kıkırdağında harabiyeti gidermek, iyileştirmek, tedavi etmek üzere geliştirilen en son tedavi ise eklem içerisine yağ dokusundan elde edilen, kök hücreden zengin SVF - Stromal Vasküler Fraksiyon sıvı enjeksiyonu tedavisidir. SVF sıvısı çok yüksek sayıda ve canlı kök hücreler ile rejenatif - yenileştirici - onarıcı hücreler içerir.

 Kök hücre, en basit anlatımıyla kemik, kıkırdak, kas veya bağ dokusuna gibi özelleşmiş başka hücrelere farklılaşabilen, yenileştirici, onarıcı hücrelerdir. Kendini yenileme yeteneğine sahip olan, bütün doku ve organları oluşturan ana hücre türleridir. Yetişkinlerdeki hücre ve dokuların yenilenmesi ve onarımı kök hücrelerle sağlanır.

 Kendi kök hücrelerimizin vücudumuzdaki en zengin olarak bulunduğu yerlerden biri yağ dokusudur (adipoz doku). Cilt altı yağ dokusundan lipoaspirasyon yöntemiyle alınan 100 ml'lik yağ dokusundan ortalama 20 milyon kök hücre elde edilebilir. Cilt altı yağ dokusundan lipoaspirasyon yöntemiyle alınan yağların laboratuarda özel tıbbi işlemlerle ayrıştırılması sonrası elde edilen kök hücrelerden zengin sıvıya SVF - Stromal Vasküler Fraksiyon adı verilir. KÖK HÜCRE SVF Tedavisi en basit anlatımıyla kök hücreden zengin yağ dokusu sıvısı transferidir. SVF sıvısı çok yüksek sayıda ve canlı kök hücreler ile rejenatif - yenileştirici - onarıcı hücreler içerir.

 KÖK HÜCRE SVF Tedavisi, eklem hasarlarının yanı sıra kas- adale yırtıkları, kapanmayan yaralar ile diz eklemlerini zorlamaktan ve kazalardan kaynaklanan menüsküs, diz bağ yırtıkları ve spor yaralanmalarının tedavisinde uygulanır.

 KÖK HÜCRE SVF Tedavisi ile; eklem kireçlenmesi (osteoartrit, artroz), kıkırdak hasarı, kıkırdak yenilenmesi ve tamiri, eklem hasarı, eklem yaralanması, diz ağrıları, spor yaralanmaları, menisküs, ligament yırtığı, bağ yırtılması ve yaralanması ve tendon hasarı tedavi edilebilmektedir.” ifadelerini kullandı

Detaylı Bilgi ve Randevu için 0236 404 0 404   

Yorumlar