ÖZEL DOĞUŞ HASTANESİNDE UZMAN PSİKOLOG FATİH EYİ DANIŞAN KABULÜNE BAŞLADI
Akhisar’da uzun yıllardır sağlık sektöründe faaliyet gösteren Özel Doğuş Hastanesinde Uzman Psikolog Fatih Eyi hasta kabulüne başladı.

21 Temmuz 2014 Pazartesi 16:07
Özel Doğuş Hastanesinde Uzman Psikolog Fatih Eyi Danışan Kabulüne Başladı
Haber Merkezi
Akhisar’da uzun yıllardır sağlık sektöründe faaliyet gösteren Özel Doğuş Hastanesinde Uzman Psikolog Fatih Eyi danışan kabulüne başladı.
1985 Doğumlu olan Uzman Psikolog Fatih Eyi, Mersin Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü 2007 yılında onur derecesi ile bitirdi. Aynı yıl Türk Psikoloji Derneği’nin Genç Psikologlar Araştırma Ödülleri kapsamında çalışma arkadaşlarıyla birlikte yaptıkları “Adalet Algısı” üzerine olan bilimsel araştırma birincilik ödülünü aldı.6 yıl özel desteğe gereksinimi olan çocuklarla çalıştı. Çocuklarda tırnak yeme, kardeş kıskançlığı, bilişsel /bedensel yetersizlik ve çocukluk çağı depresyon, altını ıslatma, okul performansında düşüklük, sosyal fobi, öfke ve saldırganlık problemleri, boşanma ve çocuk psikolojisi, özel öğrenme güçlüğü, hiperaktive ve dikkat eksikliği, dil konuşma bozuklukları konularında yoğun çalışmaları oldu.
Aynı zamanda bu süreçte 2010 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Ensititüsü “Organizational Behavior” yüksek lisans bölümünü başarılı bir şekilde bitirdi. Yüksek lisans tezi çalışma ortamında eleştirel düşünebilme becerisi üzerinedir. Yüksek lisans eğitimi süresinde İş Psikolojisi alanında da yoğun deneyimleri oldu. Yüksek lisans Eğitimi süresinde 6ay Amerika Wisconsın’de dil eğitimi alıp tezini İngilizce ve Türkçe olarak yazmıştır. 2012 yılında askerlik görevi nedeniyle bir yıl psikolojik destek hizmeti verdi.
Bu süreçte Ankisiyete Bozukluğu, Post Travmatik Stres Bozuklukları, Depresyon, Panik Atak, Konversif Bozuklukları, Psikomotik Bozuklukları, Madde Bağımlılığı, Yeme bozuklukları, Uyku Bozukluğu, Aile İçi İletişim konularında yoğun çalışmaları oldu. Ayrıca Cinsel Terapi Eğitim Bilimleri Enstitüsü (CİTEB)tarafından verilen Cinsel Terapi Eğitimini Akhisar’ımızın bu alandaki öncelikli cinsel terapisti olma hedefi ile devam ettirmektedir.
Hastanemizde verdiği hizmetlerde gelen her danışanına minimum 40-45 dakika zaman ayırarak çözüm odaklı bir tutum sergilemektedir.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2003 Akhisar Haber
TEOMAN, sizin ticari bir mantıkla düşündüğünüz belli. Galiba bir hastanede çalışıyorsunuz. Yetkileriyok falan demişsiniz de yetki çok göreli bir kavramdır. Siyasi iradenin tutumuna bağlı olarak değişebilir. Bugün belki bununla ilgili bir düzenleme yok. Gelecekte herşey değişebilir. O zaman sizi görmek isterim. Tamamlayıcı tedavi apayrı birşeydir. Hastalıkların nedenleri temelde genetik ve çevresel nedenler olmak üzere ikiye ayrılır. Örneğin nevrotik bozukluklarda nedenler genelde çevresel iken psikotik bozuklukluklarda genetiktir. Genetik nedenli bozukluklarda ilaç tedavisi ve sonrasında yaşam biçiminde yapılan düzenlemeler (ailenin eğitilmesi, becerilerin geliştirilmesi, sosyal yaşama katılım) etkilidir. Psikologlar burada önemlidir. "psikolog en konuşturmak isteyenidir , psikiyatrist ise en ilaç yazanıdır." bu da espri olsun..
Beğendim (0)Beğenmedim (0)Yanıtlaillk atağımı geçirdiğimde aklımı kaybediyorum sanmıştım... hastalığımdan ziyade akıl hastası etiketi beni daha çok korkutuyordu...ben psikolojik destek aldığım için bana hasta denilmesini doğru bulmam..bu tarz bir tutum içerisinde bana yaklaştığı için psikoloğuma minnettarım..sen akıl hastası değilsin, ben de insanlara bu etiketi yapıştıranlardan hoşlanmam demişti...
Beğendim (0)Beğenmedim (1)YanıtlaTedavi sözü bile yalnış ...Tedavi etme yetkileri yok. İyileştirmeye katkı diyebilirsiniz... İyileştirici tamamlayıcı diyebilirsiniz... Klinik deneyimi bu durumda önemli. Psikatr doktor gözetiminde çalışması önemli. Ayrıca psikologlara gerçek hastalar gitmiyor,hastaların hasta ettiği kişiler gidiyor...Bu da espri olsun... Teoman
Beğendim (0)Beğenmedim (0)YanıtlaTeoman, evet psikologlar ilaç yazamaz ancak hasta bakabilirler. Psikologların hasta bakamaması konusu şöyle: SGK sistemindeki bir sorundan dolayı (bu hizmetin faturalandırılamaması) direk hasta kabul edemez. Psikiyatri ve psikoloji birbirinden apayrı şeylerdir. Psikologlar psikiyatri uzmanı gözetiminde hasta bakmaz. Birçok alanla doğrudan ilgilidir. Ayrıca Dr. Ece hanımın söylediği durum var. Eğitimin gördüğü spesifik terapi kuramıyla ilgili psikoterapiler yürütür. En başa dönersek: her hastalıkta ilaç yazmak ne kadar doğrudur? tam bir "antidepresan toplumu" olmuşuz. en ufak bir sorununuzda bile antidepresan yazılır olmuş. Bu yüzden psikologların yaptığı tedavi oldukça önemlidir.
Beğendim (1)Beğenmedim (0)YanıtlaAkhisar için büyük bir hizmet bence de ...yıllardır izmir'e gidiyorum..anksiyete bozukluğu var. o süreçte beni anlayan tek kişii psikologdu. önce beni iyice dinledi.. sonra çeşitli testler yaptı.. bir yıllık terapi neticesinde şimdi çok daha iyim... işyerime gelen müşterilerime daha sağlıklı hizmet ediyorum....bir psikologdan destek almak için psikiyatriste zorunlu olarak gitmek diye birşey devlet hastanelerinde var sadece ...özel de böyle bir şey yok..ilaçlar beyni uyuşturuyor..insanı düzeltmek yerine hayattan alıkoyuyor..
Beğendim (2)Beğenmedim (0)Yanıtla