SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN AİLE HEKİMLİĞİNE TEPKİ!
Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Genç, SES Manisa Şube Başkanı Birol Aşık ve Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hatice Mavioğlu, Türkiyede örnek alınacak bir şekilde, 3 sivil toplum örgütünü bir araya getire
11 Şubat 2006 Cumartesi 13:00
MANİSA SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN AİLE HEKİMLİĞİNE TEPKİ
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)
Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Genç, SES ManisaŞube Başkanı Birol Aşık ve Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hatice Mavioğlu, Türkiyede örnek alınacak bir şekilde, 3 sivil toplum örgütünü bir araya getirerek Aile Hekimliği ve Genel Sağlık Sigortası ve Sağlık çalışanlarına neler getireceği konusundaki toplantılarını ve bu konudaki mücadeleyi Akhisarda başlattılar. Aile Hekimliği Mücadele Platformu Akhisar Ticaret Borsası toplantı salonunda 08.02.2006 günü saat 19:00 da başladı ve yaklaşık 4 saat sürdü.
2004 Yılında Aile Hekimliği Pilot Uygulama Kanunu çıktı ve ilk uygulama Düzce İlinde başladı. 2006 yılında Alile Hekimliği uygulamasının başlatılacağı Pilot bölge ilan edilen Denizli, Van, Osmaniye, Adana, Eskişehir, Kastamonu, Edirne, Elazığ ve Manisanın da bulunduğu İllerden Aile Hekimliği Uygulaması projesine Manisa Sağlık çalışanlarından tepki geldi.
Akhisar Ticaret Borsası Toplantı salonunda yapılan Manisada Aile Hekimliği Platformunda konuşan Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hatice Mavioğlu; Sağlıkta düşünülen programın sağlık çalışanlarına iyi yönde bir etki getirmeyeceği, Aile Hekimliğine geçişte bir yıllık sözleşmeyle sağlık çalışanlarının iş güvencesinin risk altında olduğunu, Sağlıkta yapılan yanlışlıkların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da Bakanlar ile yaptığı görüşmede İhanet olarak adlandırıldığını örnek verdi.
Manisa Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa Genç; 5258 sayılıkanunla getirilen Aile Hekimliği düzenlemesi ile sağlık çalışanları ve halkımızın sağlıktan yeteri kadar verimli hizmet alacağına inanmıyoruz ve halkımızın sağlığının bozulacağına inanıyoruz. Risk altında çalışıp halkımıza sağlık hizmeti veren sağlık personeli bu kanunla güvencesiz bir duruma getiriliyor. Yarının ne olacağını bilmeden çalışan sağlık personeli ezilecek. Getirilmek istenen Aile Hekimliği uygulaması koruyucu sağlık hizmetlerinin etkinliğinin ortadan kaldırılması, ekip zihniyetinin bozulması demektir. Devletin sağlıktan elini çekmesi lazım, sağlıkta yanılma olmaz, Devlette ve Hükümette de yanılma olmaz. Bizlere ve bu işlere gönül verenlere destek verin dedi.
Manisa SES Şube Başkanı Birol Aşık; 1980lerdenbu yana sağlıkta geriye gidiyoruz. Bu geri kalmalar kendiliğinden olmadı, çeşitli iktidarların Sağlık Bakanları tarafından oldu. Durup dururken neden Aile Hekimliği çıktı. Mevcut sağlık durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor, çünkü sağlığa ayrılan pay çok küçüldü. Sağlık hizmeti bir bütündür, bu hizmetin içinde Halkta vardır dedi.
Aile hekimliği Platformunda Türk Sağlık-Sen Manisa şubesi yönetim kurulu üyesi Ahmet Karakaya, Manisa Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Bedri Bilge ve SES Manisa şubesi yönetim kurulu üyesi Dr. Oytun Çalışkan da Aile Hekimliği ve Genel Sağlık Sigortası ve Sağlık çalışanlarına neler getireceği konularında sunumlar yaptılar.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2003 Akhisar Haber