SAKAL VE BIYIK EKİMİ NEDİR
Günümüzde bazı erkeklerde hormonel dengesizlerden ya da genetik faktörlerden kaynaklı olan sakal ve bıyık çıkmama durumları, erkekler tarafından özgüven eksikliğine neden olabilmektedir.
01 Kasım 2017 Çarşamba 15:45
Sakal ve Bıyık Ekimi Nedir
Günümüzde bazı erkeklerde hormonel dengesizlerden ya da genetik faktörlerden kaynaklı olan sakal ve bıyık çıkmama durumları, erkekler tarafından özgüven eksikliğine neden olabilmektedir. Bu gibi durumlarda sakal ve bıyık ekimi işlemi gerçekleştirilerek, sorunu ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar geliştirilmiştir.
Sakal ve bıyıklarda, kılsız olan bölgelerde yeni kıl çıkarmanın herhangi bir tedavisi henüz bulunmamaktadır. Bu nedenle de en iyi yöntem saç ekimi yöntemlerinde olduğu gibi nakil işlemidir. Bölgesel seyrelmeler, saçkıran hastalığı ya da yara izleri gibi nedenlerle sakal ve bıyık çıkmama durumları söz konusu olan bölgelere FUE tekniği ile yapılan nakil sayesinde daha estetik bir görünüm sağlanarak, kişinin günlük hayatındaki özgüveni yerine getirilebilmektedir. Sakal sıkılığı ve kıl kalitesi tamamen kişinin genetik özelliklerine bağlıdır. Bu nedenle ergenlik çağına girdikten sonra 3 yıl boyunca sakal kılları kalınlaşarak uzun, kaba ve pigmente kıl formları halini almaktadır.
FUE saç ekimi gibi sakal ve bıyık ekiminde de FUE tekniği uygulanmaktadır. Sakal ekimi genellikle köselik ya da seyrek ve dağınık sakala sahip kişiler için en sık ihtiyaç duyulan sebeplerdir. Sakal ekimi, saç gibi değildir. Çünkü kişiden kişiye çok değişik yoğunlukta bulunabilmektedir. Belirgin düzeylerde seyrek sakala sahip biri bundan rahatsızlık duymayabilir. Bu nedenle de genellikle ekimde çok sık sakala ihtiyaç duyulmamaktadır. Bölgesel sakal kaybı varsa bu durumda ekim, civardaki sakal sıklığında planlanarak çevreyle uyumlu hale getirilmektedir. Sakal tümüyle yoksa da kişinin isteğine göre sıklık ayarlanır ve sınıra bağlı bir şekilde ekim işlemi gerçekleştirilir. Operasyon sonrasında, kılların alındığı bölgede ya da kılların ekildiği bölgede kalıcı bir iz oluşmaz. Sadece ekimde kullanılan iğnenin etkisi nedeniyle bölgede oluşan kan pıhtıları nedeniyle kırmızı bir renk görünmektedir. Fakat bu görünün ilk banyoda temizlenebilmektedir. Ekilen sakalın vücut tarafından iyi beslenebilmesi için ekim alanında kanlanmada artış olabilmektedir. Bu nedenle de kıl diplerinde küçük kırmızılıklar görülmesi normaldir. Bu görüntü 1-2 hafta sonrasında kaybolmaktadır.
Ekilen sakal ve bıyıklardan bir bölümü şok dökülme adı verilen dökülme yaşayabilmektedir. Bu dökülme geçicidir ve yapılan operasyonun sonucu doğal ve kalıcıdır. Bıyık ekimi yöntemine FBM Tıp Merkezi’ne ulaşarak bilgi alabilirsiniz.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2003 Akhisar Haber