08 Eylül 2024
  • Manisa24°C
  • İzmir26°C

SUNAY AKıN İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ!

Akhisar Belediyesi tarafından tekrar baştan dekore edilen ve son hali ile tüm Akhisarlıların beğenisini kazanan Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda ilk gösteriyi Sunay Akın “Tek Ki#

Sunay Akın İzleyenleri Büyüledi!

08 Eylül 2006 Cuma 09:16

Bu haber toplam 2421 defa okunmuştur

Sunay Akın “Tek Kişilik Gösteri” İzleyenleri Büyüledi!
Akhisar (Kenan MOLLA)

Akhisar Belediyesi tarafından tekrar baştan dekore edilen ve son hali ile tüm Akhisarlıların beğenisini kazanan Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda ilk gösteriyi Sunay Akın “Tek Kişilik Gösteri” oyununu sundu.

Gösteri de daha çok geçmişte yaşanmış olayların derinliğinde ve arka planda yatan insanlar tarafından gözlemlenemeyen olayları izleyici ile paylaştı. Gösteri sırasında izleyicilere bazen hüzün bazen ise komik kesitlerle yön vermeye çalışan sanatçı aynı zamanda bazı istekler doğrultusunda izleyicilere sorular sorarak yanıt almaya çalıştı. şair Sunay Akın, şair kimliğiyle oynadığı gösteri sonunda tüm Akhisarlılar tarafından ayakta alkışlandı.

Gösteri sonunda Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı şair Sunay Akın’ a bir plaket verdi. Ağacı yakarak resim yapan İlahiyatçı Adem Göksügür ise yaptığı bir tabloyu gösteri sonunda Sunay Akın’a hediye etti. Sunay Akın gösteri bitişinde izleyicilere kitaplarını imzaladı. Gösteriye Yaklaşık 500 kişi katıldığı bildirildi.

şimdi kısaca Sunay Akın’ ı tanıyalım;

Sunay Akın ilk şiirini 9 yaşında meteoroloji müdürlüğünde çalışan bir memurun kızına yazar. Kızın isminin baş harflerinin dizelerini oluşturduğu şiiri evlerinin terasında bulunan odunluk kapısının iç kısmına yazar. Kız balkona geldiğinde odunluğun kapısını açar. Mahsusçuktan!... 

Ama şiir kızın gözüne hiçbir zaman takılmaz. Sunay Akın yıllar sonra “Bir şairdir Artık”, çocukluğunun geçtiği Trabzon'a gittiğinde sert geçen bir kışta, içindeki odunlarla birlikte kapının da sökülüp yakıldığını öğrenir. şairin ilk şiiri “Hava Muhalefeti” nedeniyle kayıptır.

Sunay Akın 1962 Trabzon doğumludur. İlk çocukluk yıllarında çay tabaklarının içinde gördüğü Kız Kulesine 10 yaşında kavuşur.Ailesi, daha iyi eğitim imkanları olduğu için İstanbul'a yerleşir ve Sunay Akın İstanbul'la arkadaş olur onu dinler bizlere de anlatır sırlarını bu büyülü kentin.

şairimiz, kağıt gemilerden emekli bir kaptan olarak yazmaya başladığı şiirlerini 1989'da ‘Makiler' adıyla yayınladı. Bu ilk eserinin arkasına da birer martı gibi ‘Antik Acılar', ‘Kaza Süsü' ve '62 Tavşanı' adlı şiir kitaplarını sıraladı. Düzyazıda da , ancak bir şairin yazabileceği konulara el attı. Bu alandaki eserleri İstanbul'un Nazım Planı, Kız Kulesin'deki Kızılderili, Ay çöreği ve Deniz Yıldızı, önce çocuklar ve Kadınlar, İstanbul'da Bir Zürafa, Onlar Hep Oradaydı, Kırdığımız Oyuncaklar, Kule Canbazı'dır. Bir çok radyo ve televizyon programına imzasını atmıştır.

Yazarımız, Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde dersler vermiştir.Tek kişilik oyunuyla da yurt içi ve yurt dışında sayısız gösterileriyle geçmişten bugüne köprüler kurmakta ve ‘Bir milletin gerçek değerleri hisse senetleri değil, hissi senetleridir' sözüyle de bu yolculuğuna devam etmektedir.

Bir şairin kurduğu ilk müze olan İstanbul Oyuncak Müzesi de Sunay Akın'ın en büyük düşü olarak İstanbul Göztepe'de ziyaretçileriyle buluşmaktadır.








Yorumlar