27 Aralık 2024
  • Manisa11°C
  • İzmir11°C

TÜP BEBEK TEDAVİ SÜREÇLERİ NASIL İLERLER?

Tüp Bebek Tedavi Süreçleri Nasıl İlerler?

Tüp Bebek Tedavi Süreçleri Nasıl İlerler?

14 Aralık 2020 Pazartesi 10:19

Bu haber toplam 1077 defa okunmuştur

Tüp Bebek Tedavi Süreçleri Nasıl İlerler?

Anne adayları ve baba adaylarının bir çocuk sahibi olmak adına çeşitli yöntemlerden sonra son teknoloji olarak çözüm tüp bebek tedavisidir. Günümüzde en popüler tedavi yöntemlerinden biri olan tüp bebek tedavisinde anne adayından yumurta hücresi alınarak uygulama başlatılır. Aynı anda babadan da alınan sperm hücreleriyle beraber kadın üreme sisteminin dışında doğrudan laboratuvar ortamında yapılan bu uygulamalarla beraber sperm hücrelerinden bir tanesinin yumurtayı döllemesi istenir. Bu şekilde yapılan uygulamayla elde edilen embriyodur. Bu ise tüp bebek tedavisinin son aşaması olarak tanımlanır.

Tüp bebekle ilgili tedavide yumurta nakli ilk akla gelen yöntemlerden biridir. Rahim içi mukozası iyi olan ve adet görmeyen anne adayları için yapılan bu uygulamada amaç, bebek isteyen anne ve babanın en iyi şekilde tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olmalarını sağlamaktır. Aynı zamanda yumurta nakli günümüzde erken menopoz dönemine giren kadınlarda da uygulanmaktadır. Yumurtalıkların tamamen alınmasıyla beraber yumurta hücrelerinin birçok hastalıktan dolayı kaybolduğu kadınlarda da yine yumurta donasyonu uygulanır.

Kıbrıs’ta Tüp Bebek Tedavi Hizmetleri

Türkiye’de olduğu gibi Kıbrıs’ta da birçok merkezde hizmet sağlanacak olan tüp bebek konusunda Doğuş Tüp Bebek Merkezi ile birlikte hizmet alabilir ve kaliteli bir süreç noktasında Kıbrıs’ta hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Birçok açıdan denemelerinizle beraber tüp bebek tedavisi, ebeveynler için son tercih olmakta ve denenmektedir. Ortalama 15 günlük süren bir tedavi süreci boyunca birkaç senkronize olunması gereken zamanlar, ilaç kullanımları bulunmaktadır. Doğru zamanda planlanan süreçler tamamlandığında ise tüp bebek tedavisi başarıyla sonuçlanabilir olmaktadır.

Tüp bebek tedavisinde yumurta nakli gün süresi ortalama 2 haftadır. Bu süre içerisinde tedavi başlar, transferin yapılması ile birlikte 17- 20 gün kadar ek süre daha gerekebilir. Ayrıca merak edilen konulardan biri de spermin kaç günlük olması gerektiğidir. Yumurta toplama günü verilecek olan spermin aynı gün içerisinde olması gerektiği için erkek 2-4 gün cinsel perhiz yapması gerekir. Aynı zamanda bu süre maksimum 7 gün olması gerektiği için, ne kadar yakın süreler olursa güçlü ve taze spermlerin de oluşması bu kadar önemlidir. İdeal süre ise 3 gündür.

Yapılan tüm hazırlıklardan sonra ise tüp bebek Kıbrıs bölgesinde göreceğiniz tedaviyle beraber embriyo transferi tamamlanır. Burada rahim duvarlarına tutunması beklenen embriyonun tutunma süresi ortalama 5 gündür. 1 – 5 gün içerisinde tutunması beklenen embriyo transferiyle beraber tüp bebek tedavisinde başlangıçlar tamamlanmış olur.

Türkiye’de olduğu gibi Kıbrıs’ta da en doğru adreslerle görülecek olan hizmetler doğrultusunda Kıbrıs’ın doğru tüp bebek tedavi firmalarında hizmet görebilirsiniz. Burada alınacak tedavi ve hizmetlerle beraber sağlıklı bir gebe olma süreci gerçekleştirerek, kaliteli ve en doğru aşamalarla beraber tüp bebek tedavisi hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz. En iyi tekniklerle beraber kaliteli doktorlarla bu süreci ilerletebilir ve ortalama 15 – 30 günlük süreç içinde tüm aşamaları tamamlarsınız.

Yorumlar