15 Ocak 2025
  • Manisa8°C
  • İzmir10°C

UĞUR DERSHANESİ’NDEN “KİŞİYE ÖZGÜ ÖĞRETİM MODELİ” SEMİNERİ!

Eğitimde bir başarı geleneği olan, Eğitim ve öğretimde kaliteyi benimsemiş, sektöründe örnek ve lider kuruluş olan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının Türkiye’de ilk kez uyguladığı “Kişiye Özgü Öğretim Modeli” uygulama basamakları bilgilendirme se

Uğur Dershanesi’nden “Kişiye Özgü Öğretim Modeli” Semineri!

08 Ocak 2008 Salı 17:42

Bu haber toplam 3452 defa okunmuştur

Uğur Dershanesi’nden “Kişiye Özgü Öğretim Modeli” Semineri!
>>>>>Kenan MOLLA

Eğitimde bir başarı geleneği olan, Eğitim ve öğretimde kaliteyi benimsemiş, sektöründe örnek ve lider kuruluş olan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının Türkiye’de ilk kez uyguladığı “Kişiye Özgü Öğretim Modeli” uygulama basamakları bilgilendirme semineri Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapıldı. Seminere gelen misafirler önce Uğur Dershanesi Kurucu üyesi Ekrem Kayserili’nin Akhisar Çağlak Anadolu Lisesini Kantin salonunda hazırladığı kokteyle katıldılar.

Toplantıda Uğur Dershanesi Rehberlik Koordinatörü Turgay Polat; Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarında “Kişiye Özgü Öğretim Modeli” Uygulamaları ve ilk sonuçları hakkında bir sunum yaptı. “Kişiye Özgü Öğretim Modeli” Uygulaması, Bahçeşehir Kolejleri’nde ve Uğur Dershaneleri’nde başladı! Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları tarafından Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısında Kişiye Özgü Öğretim Modeli Uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kişiye Özgü Öğretim Modeli’nin öğretime katkısının eğitimciler, öğrenciler ve velilerin gözüyle aktarıldığı toplantıya, okul müdürleri ve rehber öğretmenler ve veliler  katıldı.

Seminerin sunuculuğunu Uğur Dershanesi Tarih öğretmeni Deniz Zeytincü yaptı. Seminer’e konuşmacı olarak katılan Uğur Dershaneleri Rehber Genel Koordinatörü Turgay Polat’ın  “Kişiye Özgü Öğretim Modeli” semineri yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Seminerde toplantıya katılan misafirlere Uğur Dershaneleri Rehber Genel Koordinatörü Turgay Polat slayt gösterisiyle bilgiler sundu. Turgay Polat;” Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Kişiye Özgü Öğretim Modeli’nin uygulamalarının anlatıldığı toplantının açılışında İstanbul’da yaptığı konuşmasında şöyle dedi: Kişiye Özgü Öğretim Modeli “Yaklaşık üç yıldır üzerinde çalış Kişiye Özgü Öğretim Modeli’ni Bahçeşehir Kolejleri’nde ve Uğur Dershaneleri’nde hayata geçirdik. Nisan ayından itibaren 72.000 öğrenci Kişisel Öğrenme Stili Testini uyguladı. Ayrıca Bahçeşehir Koleji web sitesinden online olarak KÖS testini kullanıma açtık.Yaklaşık 8000 kişi KÖS testinden yararlandı.60 ilimizde bu yeni modelin tanıtımlarını gerçekleştirdik. Öğretmenlerimiz yaz boyunca Kişiye Özgü Öğretme Stilleri konusunda başta Yaratıcı Öğrenme Merkezi Direktörü Prof. Barbara Prashnig’ ten, Ölçme ve Değerlendirme Uzıı Columbia Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kikunıi Tatsuoka’dan ve diğer eğitim uzmanlarından eğitim aldılar. Okullarımızın ve dershanelerimizin çalışma ortamlarını farklı öğrenme stillerine göre yeniden dizayn ettik.

Eğitimde ölçme ve değerlendirme konusunda bir devrim olarak nitelenen tanı testlerini uygulamaya başladık.İlköğretim 6.sınıftan itibaren bütün müfredatın gen haritasını çıkardık. Kavram Hiyerarşisi Haritaları AKORD’un Türk eğitimine en büyük katkısıdır. Akıllı Ölçme ve Öğrenme Destek Sistemi adını verdiğimiz bu uygulamada öğrencilerin hangi soruyu neden yapamadığını tespit etmek için oluşturulan tanı testlerinin hazırlanmasında 9 akademisyen, 442 öğretmen görev aldı. Bu çalışma için emeği geçen tüm eğitimcilerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum. Geçen yıl bu modeli Diyarbakır Hani Lisesi’nde de uygulayacağımıza söz vermiştik.Hani Lisesi’nde lise son sınıf öğrencilerine ilk tanı testimizi uyguladık. Tanı testlerinin sadece Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nda değil tüm Türkiye’de uygulanması gerektiğini düşünüyorum.Bu konuda Milli Eğitime Bakanlığımıza her türlü akademik desteği vermeye hazırız. Kişiye Özgü Öğretim Modeli’nin teknoloji ayağını oluşturan Bahçeşehir ve Uğur TV’de Internet üzerine yayına başladı. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin 3 stüdyosunda hazırlanan bu projenin hayata geçirilmesinde 6 akademisyen ve 102 öğretmen görev aldı. Öğrencilerimiz 7 gün 24 saat tanı testlerinde teşhis edilen eksikliklerini konu anlatım videolarını izleyerek ve soru bankasından test çözerek tamamlıyorlar. Bu projede de emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Kişiye Özgü Öğretim Modeli ile öğrenemeyen öğrenci kalmayacak, tam öğrenme sağlanacaktır. Dolayısı ile sınıf tekrarları ortadan kalkacak ve şiddetin önlenmesinde dahi etkili olacaktır.Okulda dersi anlamayan öğrencilerin şiddete daha eğilimli oldukları bir gerçektir. Eğitimde gerçekleştirilen bu tür inovasyon projeleri ile nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi sağlanacak böylelikle Türkiye kalkınması ve küresel rekabette yer alması mümkün olabilecektir” dedi.














Yorumlar