21 Eylül 2024
  • Manisa16°C
  • İzmir21°C

ZEYTİNYAĞININ MUCİZEVİ ÖYKÜSÜNE TANIK OLMAK İÇİN 6000 KM YOL YAPTILAR

Kuruluşundan beri büyüme potansiyeli taşıyan pazarlarda Türkiye’nin adını duyurmak için sembolik rakamlarla ihracata başlayan Ravika, bugün birçok ülkede pazar liderliğine erişti.

Zeytinyağının Mucizevi Öyküsüne Tanık Olmak İçin 6000 Km Yol Yaptılar

19 Aralık 2014 Cuma 14:20

Bu haber toplam 3661 defa okunmuştur

Zeytinyağının Mucizevi Öyküsüne Tanık Olmak İçin 6000 Km Yol Yaptılar
Haber Merkezi

Kuruluşundan beri büyüme potansiyeli taşıyan pazarlarda Türkiye’nin adını duyurmak için sembolik rakamlarla ihracata başlayan Ravika, bugün birçok ülkede pazar liderliğine erişti. 2008 yılında ihracata başladığı Çin’e, bugün yıllık 150 ton ihracat gerçekleştiren RAVİKA, aralarında Çin Halk Cumhuriyeti’nin İzmir’deki İlk Başkonsolosu Su GAOCHAO’nun da bulunduğu 20 kişilik Çinli heyete zeytinyağının mucizevi öyküsünü bizzat yaşattı…

 

Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun kurucusu İsmail Keskinoğlu’nun anısını yaşatmak için butik olarak üretilmeye başlanan Ravika, bugün dünyanın en uzak noktasındaki ülkelere dahi ihracat yapar hale geldi. Toplam 75 ülkeye ihracat yapan Ravika’nın hedeflediği pazarlar arasında, geleneksel mutfak kültürüne son derece bağlı olan Çin de yer alıyor. Çin’e yaptığı zeytinyağı ihracatını her yıl istikrarlı bir şekilde artıran Ravika, Çin pazarında Türk zeytinyağına yönelik her geçen gün artan bir ilginin de oluşmasını sağladı. Geçtiğimiz günlerde ise bu ilginin bir yansıması olarak, Çin Halk Cumhuriyeti'nin İzmir'deki ilk Başkonsolosu Su Gaochao önderliğindeki 20 kişilik grup, Ravika Köyü’nü gezerek zeytinyağı üretimiyle ilgili tüm aşamaları yerinde gözlemlediler.

 

Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen gezide, Çinli misafirlere önce zeytinleri dalından toplama deneyimi yaşatıldı. Ardından yağhane gezdirildi ve zeytinin zeytinyağına dönüş evreleri aktarıldı. Ziyarette iki ülke arasındaki ticari işbirliklerinin de görüşüldüğünü aktaran Keskin Keskinoğlu, “Çin çok büyük bir pazar ve Türk ürünlerini de beğeniyorlar. Özellikle zeytinyağı onlar için hala yeni bir lezzet sayılır ancak her geçen gün daha da tercih edilir hale geliyor. Önümüzdeki yıllarda Çin ile yaptığımız ticaret hacminin çok daha büyüyeceğine inanıyorum” dedi.

 

Zeytinyağı üretimiyle ilgili tüm aşamalar hakkında detaylı bilgi alan heyet, tesisleri gezdikten sonra  yaklaşık 200 aracın bulunduğu Keskinoğlu Klasik Araç Müzesi’ni ziyaret ederek Akhisar’dan ayrıldı.

Yorumlar